Söndag igen då..

Det var tänkt att vi skulle gå ut och äta med Carro och Robert ikväll då han fyller år imorrn men Carro har blivit sjuk så det blir nån annan helg istället =)

Älsklingen är ju självklart iväg och jobbar som vanligt.. Han skulle jobba till runt 14-tiden nån gång sa han men vet inte riktigt om jag tror på det :P haha Phoebe är glad när hon får vara där i af, hon springer av sig så att hon är helt slut när hon kommer hem :)

Vi ska in till stan idag och gå till bland annat Ikea och fixa lite grejer till bebisen =) Sen måste vi till biltema och köpa lite grejer till bilen. Den ska besiktas imorrn, jag hoppas att det inte är några problem med den för jag har varken tid eller lust till de. Vi har massa annat att tänka på nu känns de som.

Förhoppningsvis så kan vi få igång vattnet imorrn i alla fall. Älsklingen ska ringa till dom som installerade den förra vintern och se om dom kan komma hit och kolla på den. Hoppas bara att dom har tid imorrn, vore ju väldigt skönt att få tillbaka vattnet..

Lite senare när vi har vart på Ikea och så är det tänkt att vi ska träffa Madde och Johan en sväng, vi skulle höras sen så får vi väl se vad vi hittar på =)

Nu ska jag lägga mig på soffan och kolla lite på tv tänkte ja, det är ju faktiskt söndag. Det är en slappis dag!


40 dagar

Idag är det "bara" 40 dagar kvar till bf.. Det har gått så sjukt fort men samtidigt så känns det som om man har varit gravid i all evighet. Jag försöker fixa allt så att det är färdig när våran lilla prins vill titta ut =)

Det är inte så mkt kvar känns de som och mycket som man tänker först att man behöver kan man mycket väl klara sig utan.

Jag känner mig mer och mer trött och orkeslös, men det måste ju va för att man blir tyngre och kroppen kanske inte orkar lika mkt nu som den har gjort. Det säger ju sig självt, det är ju inte så konstigt..Jag tillåter mig själv att kanske ta en power nap då och då och att jag får va lite halv trött och grinig och så men jag har ju inget jobb att gå till så det känns inte som att det gör så mkt =)

Specialist mödravården igen

Så, nu har jag varit där igen.. Jag har ju haft blödning nu i en vecka och dom har ju sagt att avviker det från normalt så ska jag ringa. Jag försökte få tag i min läkare och barnmorska men dom var lediga igår så jag ringde in till förlossningen och dom ville att jag skulle komma in så att dom fick kolla upp.

Jag fick ju samma svar som jag alltid får att dom inte vet vart det kommer ifrån men dom tror att det kommer från livmoderhalstappen. Jag får ju nöja mig med det svaret och hoppas att min älskade lilla bebis ändå mår bra där inne =)

Vi har ju fortfarande inget vatten. Älsklingen försökte fixa det han trodde var felet igår men de visade sig att det var något annat och därmed är det inte löst. Måste väl antagligen ringa till dom som installerade den förra året och hoppas att det går på garantin.

Skit tråkigt väder är det också.. Vet inte riktigt vad det blir idag men jag har sovit väldigt dåligt inatt så det blir nog inte mkt kan ja tänka mig. Älsklingens kompis skulle kanske komma förbi sen en sväng men jag vet inte =)

34+1


Bebisen


Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.

 

Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.

 

Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.

 

Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.

 


Du


Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra.

 

Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här "övningssammandragningarna" för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller "verkliga" sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.


Du vet att du är höggravid när......

- När din sambo väcker dig och ber dig varje natt att lägga dig längre bort för att du snarkar..
- Sambon måste parkera om bilen på nytt för att du ska kunna komma ut.
- Du är nära att skära dig varje gång du ska raka dig nertill och du ser inte längre tårna.
- Du tutar var gång du ska ur bilen för att magen lägger sig över ratten.
- Det inte längre hjälper att ”smita förbi” folk sidledes då du är bredare så än framifrån.
Det känns som om man har sprungit en mil när man går upp för en trapp.
– När man rullar runt för att komma upp från soffan.
När din sambo hjälper dig på med skorna.
– När man är rädd att kissa på sig när man nyser/ hostar.
Man tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständlig.
När man hellre går barfota än att ta på sig strumpor.
– När man inte orkar sminka sig eller fixa håret för att armarna somnar efter bara några sekunder över huvudhöjd.
- När man behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan.
– När det enda man orkar plocka upp från golvet är en godis som ramlat ner.
När man måste kissa igen så fort man rest sig och trott att man var färdig.
– När man letar efter alla andra möjligheter än att behöva använda trappan.
– När de högklackade skorna blir stående bakom de förnuftiga ”kärrningskorna”
– När godisskålen får prioritet före middagen.
– När middagen blir offrad för att få sova lite längre på soffan.
När allt blir tungt.
– När man flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta sig ner efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen från ansiket.
– När man inte längre orkar stå i duschen utan sätter rätt ner på rumpan i badkaret.
– När man sitter på golvet i badkaret och inte förstår hur man ska komma upp igen.
När ingen annan än du får tillgång till soffan längre.
– När dagens höjdpunkt är Dr. Phil och Date My Mom..
– När Grandiosa blir gourmetmat…
– När det känns som om bebisen försöker trycka ut slemproppen och gräva sig ut varje gång du lägger dig ner.
– När man planerar en utflykt utanför hemmet utifrån vart det finns toaletter.
När anklarna får storlek av en överarm efter två timmar på bion.
- När du lägger på dig 2 kg vatten efter en vecka och säger ja, ja..
När du börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter.
När du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner.
Allt är väldigt irriterande…
– När sambon av ren djävulskap puttar ner dig i soffan och du inte kommer upp igen och han blir sittandes för att se hur det ska gå.
- När BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet.
– När ett ärende om dagen gör dagen fullbokad.
- När du har märken på magen för att du inte lyckas låsa dörren utan att träffa magen.
- När du hellre sitter i bilen än att gå in och handla för att det är för mycket besvär att ta sig ut och in.
– När du hellre går i fula bommullsbyxor än i de vanliga gravidbyxorna för de har en söm under magen som pressar.

Städhumör och inget vatten

Älsklingen kom hem för typ 1 timme sen och gick ner till vattnet och fixade det återigen ungefär lika snabbt som igår. Åh va skönt tänkte jag som hade lite städhumör men jag kände att ska jag ändå städa så kan jag lika gärna göra de ordentligt med dammtorkning och sånt. När jag ändå bara går hemma en hel dag.

Tänkte att jag skulle tvätta och köra en diskmaskin också för att vara riktigt duktig men blev lika snabbt avbruten. Älsklingen åkte eftersom han var tvungen att jobba igen och jag började med att skura badkaret och mitt uppe i det så slutade det komma vatten igen!! Jag blir fullständigt GALEN!!!!! Ringde till älsklingen och frågade vad jag skulle göra men han sa att det är nog lättare att jag inte gör ngt så får han kolla på det när han kommer hem. Så nu sitter jag här vid datorn igen. Jag har visserligen dammsugit men det är lixom allt jag kan göra just nu.

Jag frågade älsklingen innan han åkte om det fanns ngt jag kunde göra här hemma för att underlätta för honom och att det skulle bli klart lite fortare så att grejerna slipper stå huller om buller hela tiden. Han sa att jag kan flytta in kontorsmöblerna som nu står i vardagsrummet in till "kontoret" men jag är inte så sugen på att bära sakerna. Visserligen väger dom inte speciellt mkt men med en mage ivägen så blir allt mkt svårare:P haha

Jag skulle kunna sätta mig och sortera mina alla papper som bara ligger i en sån där uppsamlare ifrån Ikea men jag har inget bra register så måste i såna fall åka och köpa det och det känns väldigt onödigt att slösa bensin på de.. Kan ta det när jag ändå ska in till stan nån annan dag.

Ja ja.. Har ni en bra tisdag annars då? =)

..........

Jag blir vansinnig!!! Nu har vi inget vatten igen! När älsklingen kom hem igår så fixade han de så bra så det tog väl högst tio minuter så va vattnet äntligen tillbaka igen. Imorse när jag gick upp hade vi också vatten men nu har de bestämt sig för att försvinna igen.

Älsklingen hittade förstod väl kanske vad det va men han pratade nått om att vi måste ta hit en elektriker som kollar på det. Det är så fruktansvärt tråkigt med såna utgifter bara. Detta gör att man ännu mer bara vill flytta härifrån och få kommunalt vatten och bara börja om med något nytt. Jag vet att har man hus så är det alltid nått som man måste fixa med men en sån simpel grej som vatten tar man lite för givet känns de som. Speciellt när vi om några veckor har en liten bebis också. Då MÅSTE vi ju bara ha vatten!

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra idag. Har inte gjort många knop hittills haha. Skulle vilja göra nått men känns onödigt att åka in till stan bara för att lixom... Älsklingen skulle ju jobba länge idag och det är ju de som är trist.

Var inne på jobbet en sväng igår och hälsade på och konstigt nog så saknar man de ju men det gör jag nog inte så fort jag kommer tillbaka då tröttnar jag nog lika fort igen. Det är såå tråkigt att gå hemma bara. Jag vill att lilla bebis ska komma nu så får jag nått att göra om dagarna.

Just de! Har ju glömt att berätta hur det gick hos barnmorskan igår. Hon kollade hjärtljuden och dom låg på 142 =) Huvudet ligger fortfarande neråt men inte fixerat än. Det är väl kanske lite tidigt än men det är ju lixom det man går och väntar på nu. Mitt blodtryck hade gått upp lite och låg på 130/80 jag brukar ligga på 110/70 men hon sa att det är inte konstigt om det går upp i slutet, det behöver inte betyda något. Hon skrev även iordning en lapp för att skicka till BVC att det kommer en bebis om några veckor. Eftersom dom inte har BVC där jag går så får dom skicka det vidare eller hur man ska förklara det. Närmaste BVC för oss är ju i Kil så hon skickade det dit. 

Hon gav mig lite broshyrer och en bok som hette "Leva med barn", har inte börjat läsa den än så vet inte om det är något bra =) Sen mätte hon självklart magen och nu låg mitt SF-mått på 33. Jag följer min egen kurva väldigt fint så det var bara bra det också =) Fick även gå och ta lite blodprover men det får jag svar på nästa gång jag ska till henne hur dom ser ut.


Tänkte att jag kanske skulle ta tag i städningen lite grann så att man inte behöver skämmas över sitt hem haha =) Även om jag nog inte får oväntat besök här ute i skogen!:P

Bebismys

Igår kväll åkte jag hem till Ann-sofie och hennes lilla Alwin :) Hon låg brevid mig när jag låg inlagd på sjukhuset och nu har hon ju fått sin lilla bebis. Har inte hunnit vara där än men gud så söt =) 3 veckor gammal liten sötnos:) Man längtar ju så att man spricker..

Idag ska jag till barnmorskan men det är så typiskt att jag inte är hemma nu för jag har glömt journalen och måste åka hem och hämta den! Blir så trött på mig själv.. Hon ska väl göra det vanliga typ mäta SF-måttet, lyssna på hjärtljuden, ta blodtryck och sen tror jag att det är dags att ta blodprover idag igen. Jag måste ju ta ett extra eftersom jag är Rh-negativ men än så länge har jag inte bildat några antikroppar mot barnet och det är ju skönt de =)

Älsklingen ringde precis och sa att dom snart ska åka till flygplatsen =) Dom landar ju inte förrän vid 16-tiden nån gång men de känns bättre när han är på väg hem. Det blir en lång dag idag eftersom dom landar på arlanda och sen måste ta sig hem till Karlstad och när vi väl kommer hem sen så har vi inget vatten. Jag ska gå ner och trycka på nån knapp vid pumpen när jag åker hem för att hämta journalen och se om det börjar pumpa=) Kan ju alltid hoppas.

Ska börja göra mig iordning för dagen nu men kanske uppdaterar sen igen vi får se =)


JÄVLA VATTEN!!!!

ÅÅHH jag blir så irriterad. Kom hem förut för att ge katterna mat och kolla så att vattnet fungerade. Satte på kranen och de kom inget vatten. Gissa om man blir irriterad lixom.. Det hände ju samma sak förra året men då var det 20 minus ute så då tycker jag inte att de är så konstigt..

Det var ju plusgrader och det såg heller inte ut som att de hade gått nån säkring. Jag fick ju ringa till älsklingen och fråga vad jag skulle göra. Han tyckte att jag skulle byta några säkringar och trycka på nån knapp och grejer men det hände ändå ingenting!! Jag fick ge upp för älsklingen visste inte vad som var fel. Tur att jag inte bor hemma nu så att jag inte behöver lida så mkt av det. Älsklingen kommer ju som sagt hem imorrn så han får lösa det imorrn:P

Man blir ju inte mindre sugen på att flytta direkt. Även om jag kan tänka mig och bo på landet så vore det gött med kommunalt vatten. Men men.. jag får väl stå ut ett tag till antar ja..Det är ju inte bara att flytta lixom :)


Liten sväng hem

Idag ska jag åka hem en sväng och mata katterna och umgås lite med Carro. Träffade henne aldrig igår. Hon har aldrig varit hemma hos mig så det blir väl trevligt =) Så nu sitter jag och väntar på att hon ska bli klar så att vi kan åka.

Måste även hem för att kolla så att inte vattnet har frusit så måste spola lite i vattnet så att det kommer igång igen =) Hoppas att det inte har hänt ngt för jag är inte bra på att fixa det och älsklingen kommer ju inte hem förrän imorrn.

Jag ska ju sova i stan inatt igen så tänkte att det är väl bra om jag är där hemma en stund och ser till att huset fungerar som det ska ;) Tänkte jag kunde dra ett varv med dammsugaren också så känns det lite roligare att komma hem imorrn :) Jag saknar min egen säng men jag vet att om jag skulle försöka sova där så skulle jag inte få mkt sömn. Gillar inte att sova själv.

Ska ta och duscha och göra mig iordning så kanske jag vaknar till liv lite grann:)

Tröööött

Jag trodde att jag skulle bli pigg och få energi av en promenad.. Men oj så fel jag hade.. Är så sjukt trött, de är inte roligt alls..Har i och för sig inte sovit så bra inatt men jag trodde inte jag skulle vara helt utslagen..

Just nu ligger jag och Phoebe och vilar lite grann =) Hon verkar också vara väldigt trött för hon ligger och snarkar här brevid mig;)

Ikväll kanske jag ska träffa Carro, hon är och gör högskoleprovet nu och skulle höra av sig sen. Det vore trevligt så kanske jag inte somnar allt för tidigt för att jag inte har gjort ngt. Då är ju risken att man vaknar jätte tidigt imorrn och det har jag ingen lust med.

Saknar älsklingen väldigt mkt faktiskt. Va tomt att sova själv inatt. Man är ju van vid att ha honom brevid sig. Har pratat med honom och dom verkar ha de bra i alla fall, de är ju skönt de i alla fall. Han kommer ju hem på måndag så det är ju inte jätte lång tid kvar. Men när man är van vid att bara kunna ringa honom och prata eller att jag vet om att han kommer hem på kvällarna:) Kanske är lite känslig nu också när man är gravid. För så här jobbigt brukar det inte vara att vara ifrån honom..

Tror att jag ska ta en liten powernap och se om jag kan bli lite piggare kanske ;)

Liten uppdatering

Skjutsade älsklingen till stan igår morse och det var verkligen SKIT halt! Vi bestämde oss för att det är nog bäst att sätta på vinterdäcken nu för även om jag bromsade så hände ingenting jag bara gled.
Älsklingens bror jobbar ju på en bilfirma här i stan så han var snäll och hjälpte mig. När vi väl hade satt på däcken så insåg vi att det var gas i däcken och inte luft och det finns ju inte var som helst. Jag försökte ringa runt och kolla vem som kunde tänkas ha de. Jag gav upp och Daniel var snäll och hjälpte mig så att jag nu har luft i däcken. Det känns mkt smidigare. Bilen drar tydligen lite mindre om man har gas i men jag känner att ska de krångla så varje gång så är det inte värt det.
Sov hos mamma och pappa inatt. Har inte sovit speciellt mkt för det är ju inte ens egna säng och man blir ju inte mindre heller så jag har legat och vridit och vänt på mig och så har Phoebe varit snäll och väckt mig med jämna mellanrum:P
Har precis kommit in från en långpromenad med mamma och hundarna =) det är ju inte jätte varmt ute men de va skönt att komma ut och röra på sig lite :) Ingen aning om vad som händer resten av dagen men hittar väl säkert på ngt att göra :)
Vad gör alla ni på en lördag som denna? =)

Föräldragrupp och shopping

Idag var det dax för tredje gången för föräldragruppen. Vi pratade om smärtlindring och sen såg vi på en film som handlade om amning. Ska prata med om amningen nästa gång vi ses. Det var trevligt idag med. Är en väldigt lättsam grupp så man vågar ställa alla frågor och så utan att nån kollar på en som om man vore dum i huvudet typ..Väldigt skönt tycker ja =)

Efter vi hade varit där så ville älsklingen köpa lite kläder så vi gick en sväng och han fick sig ett par byxor, två t-shirtar, en skjorta och en liten tjockare tröja =) Tror att han blev nöjd :) Han åker ju som sagt imorrn och behövde fylla på garderoben lite innan resan.

Sen åkte vi till stuvbutiken och köpte nått han skulle ha till renoveringen för att bli helt klar i köket. Jag fattade inte riktigt utan var bara med som sällskap mest :P Efter det åkte vi över vägen till Willy:s och skulle egentligen ha köpt mat men kom på lika snabbt att ingen av oss orkade laga mat idag så det blir pizza snart istället =) Det blev lite annat smått och gott som älsklingen behövde inför resan.

Nu är vi hemma igen och jag tvättar lite grann och snart ska vi åka till madde och johan och låna en väska och även äta tillsammans med dom tänkte vi =) Ska umgås lite med älsklingen nu.

33+0


Bebisen


Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå.

Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.

När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först.

Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor.

 

Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.

 


Du


Din livmoder befinner sig nu c:a 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid!

 

Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp och blodbristen och andfåddheten som du kanske upplevde tidigare börjar avtaga under den här perioden.


Ikea besök

Har vart på Ikea idag igen fast denna gången med Mariell =) Hon skulle köpa lite grejer till Emlia så jag följde med =)

Jag ritade upp tvättstugan och mätte den förut för att kunna planera hur vi ska göra med allt där inne nu när vi snart ska börja renovera den också. Tanken är ju att den också ska vara klar innan lilla bebisen kommer. Vi har ju tänkt att ha skötbordet där inne så det måste ju vara klart innan =) Det börjar ju dra ihop sig nu och imorrn går vi in i en ny vecka igen =) Tiden går så sjukt fort, men samtidigt så känns det som att jag har varit gravid hur länge som helst:P

Idag har jag och älsklingen varit tillsammans i 1 år och 9 månader =) Tiden går som sagt väldigt fort men på nått vis så känns det som att vi har varit tillsammans mycket längre. Vi har ju hunnit med en del. Eller ja jag har flyttat ut till huset som han hade innan och vi väntar vårat första barn tillsammans vilket känns helt underbart =) Han kommer att bli världens bästa pappa till våran lilla prins=)

Nu är han i alla fall på hemgång så jag får se honom nått idag i alla fall =) Han åker ju till Istanbul på fredag och är borta till måndag. Händer ju inte allt för ofta att vi är ifrån varandra så de kommer vara tomt men samtidigt bra att man får sakna varandra också =) Då uppskattar man mer när man ses :)

Borde verkligen städa men jag vet inte vad det är med mig känns som att nån har slagít mig med ett basebollträ i huvudet för är helt slut!

Dålig sömn

USCH!! Inatt har jag sovit jätte dåligt. Jag har typ som sendrag i baksidan av låret och vaknar och kan lixom inte slappna av. FY! Det håller i sig fortfarande idag. Jag har ju hört att folk har de i vaderna men kan man ha de på baksidan av låren också?

Vaknar ju självklart tidigt ändå och kan ju inte somna om även om jag är trött men ska väl kanske inte göra så mkt idag så det gör väl ingenting egentligen..

Idag ser det ut som att det kommer att bli bättre väder så kanske ska ta sig ut på en promenad eller nått vi får väl se vad jag har lust och ork att hitta på :p

Vi kanske hörs sen igen!

Läkarbesök

Har ju som sagt varit till läkaren idag. Hon gjorde en vanlig gyn undersökning och även vaginalt och vanligt ultraljud för att kolla så att det inte var nått konstigt uppe i magen. Hon mätte flödet genom navelsträngen, mätte livmoderhalstappen och kände på magen. Hon sa att det kunde inte se bättre ut. Allt såg jätte bra ut så det var ju skönt att höra.

Jag har haft lite ont i öronen dom senaste dagarna så frågade henne om det och hon sa att det är ju normalt att slemhinnorna blir lite svullna och det kan ju då leda till att man får lite ont så jag fick tabletter mot det. Jag är ju öronbarn så jag är ju inte förvånad att jag har lite ont i öronen av och till i vanliga fall så trodde ju inte att det var ngt =) Så vi får väl se om tabletterna hjälper =)

Angående sjukskrivningen så sjukskrev hon mig fram till 5/11, jag antar att hon inte får sjukskriva mig längre perioder eftersom vi vet att det antagligen inte kommer att ge sig. Men men...

Hon konstaterade även att huvudet ligger neråt =) Dock inte fixerat men att han hade vänt på sig i alla fall :) Självklart blir man jätte glad för då kanske jag slipper vändningsförsök och allt sånt om han inte skulle vilja vända på sig. Han kan ju i och för sig fortfarande vända på sig men om jag har tur så håller han sig kvar så =)

Jag vet inte vad det är med men är så sjukt trött. Tycker att jag sover relativt bra och tillräckligt många timmar men har ingen energi. Är skit trött nu men om jag lägger mig nu så kommer jag ju och vakna tidigt imorrn och inte veta vad jag ska göra :) haha dagens ilandsproblem verkligen :P

Kanske är för att jag inte gör nått vettigt om dagarna utan mest bara tar det lugnt. Träffar kompisar och så. Jag jobbar ju inte och blir trött på det sättet.

Ska lägga mig i soffan och gosa lite med älsklingen innan vi ska gå och sova =)

Hemma igen

Har precis kommit hem från Madde, varit fär typ hela dagen och lekt med hennes barn och hennes kusin och hennes lilla son =) Myspys.. Det är fullt ös men alla tre är så lätta att ha och göra med tycker ja så det är lungt..

Älsklingen har inte kommit hem än. Han var tvungen att jobba sent idag för att han skulle kunna vara med på föräldragruppen på torsdag =) Men han sa att han skulle vara hemma runt sex-sju tiden nån gång men han har inte dykt upp än så jag får väl roa mig själv en stund =) Ska laga lite mat tänkte jag så att han bara kan komma hem och maten står på bordet=) Jag kan allt vara snäll ibland i af ;) hehe

Imorrn ska jag till läkaren angående sjukskrivningen så får vi väl se vad hon säger. Kommer väl antagligen att bli sjukskriven igen men vet ju inte hur länge.

Ringde ju till försäkringskassan förut också. Och det hade inte hänt ngt sen sist jag pratade med dom. Dom har ju lämnat mitt fall till en utredare eftersom jag har ett vikariat och en fast tjänst så vet dom inte riktigt hur dom ska göra. KRÅNGEL!!! Jag blir tokig.. Men men det är väl bara att le och se glad ut och hoppas att jag får pengar förr eller senare:P

Måste fortsätta med maten nu =)


Äntligen

Vi har sovit första natten i vårat nya sovrum :) Igår va vi nämligen på Ikea och köpte en sänggavel och så =) Golvlisterna är fortfarande inte på plats men de kan vi ju ta under tiden =)

Känns skönt att vi äntligen har flyttat in där för nu kan vi börja med tvättstugan eftersom grejerna som står i tvättstugan nu måste stå i vårat gamla sovrum. Blev lite rörigt där men ni kanske förstår ändå ;)

Idag måste jag ringa till försäkringskassan igen och se om dom har kommit nån vart. Det går väldigt långsamt tycker jag. Har ju fortfarande inte fått några pengar. Dom jobbar ju inte speciellt snabbt känns det som. Tur att jag har lite pengar så att jag inte är helt pank men det tycker jag ändå är fel att jag ska behöva ta av dom pengarna för att det tar för lång tid för försäkringskassan.

Vad ska man göra idag då tro? Ska kanske åka in till stan och hälsa på Ann-sofie och hennes lilla Alwin :) Har ju inte varit där och hälsat på än. Dålig stil av mig men det har ju inte funkat riktigt. När jag kan så är inte hon hemma osv..

Nu måste jag äta frukost.. Håller på att svälta ihjäl :P


Mamma mia

Det var riktigt bra :) Vi satt på isen och dom hade inte gjort scenen så hög så problemet var att man inte såg jätte bra.. Men det var väldigt bra och väldigt duktiga på att sjunga var dom allihopa.

Mamma var också riktigt nöjd och tyckte att det var en bra födelsedagspresent så de va roligt det också=) När det var slut så åkte vi hem till mamma och pappa och åt köttgryta =) Riktigt gott! 

Jag och älsklingen kom väl hem runt 21-tiden och då satte vi oss och kollade på tv en stund och sen gick vi och la oss :) Så gårdagen vart riktigt lyckad tycker ja :) 

Nu är han iväg och hjälper sin pappa med något. Helt hopplös är han men det skulle tydligen inte ta så lång tid för sen kommer han hem och så ska vi in till stan och köpa kläder till honom och så tänkte jag att vi skulle till IKEA en sväng men vi får väl se vad han säger om de ;) Haha 

Nu ska jag äta lite frukost och kanske sätta mig i soffan en stund :)  


Födelsedagspresent och familjemys

När mamma fyllde år i Juni så köpte vi biljetter till Mamma mia musikalen som kommer till Karlstad idag :) Så idag är det dags. Ska bli riktigt roligt. Det blir jag mamma, pappa, stina (syster), älsklingen och Carro. Min bror skulle ha följt med men eftersom han har flyttat så blir det svårt så Carro följer med istället :) Det blir nog lika trevligt de :) 

Den börjar kl 15 så när den är klar så ska vi åka och köpa nån mat och ta med oss hem och bara sitta och mysa ett tag :) Det händer allt för sällan att vi i familjen bara sitter och äter nått gott och bara umgås. Vi är ju aldrig hemma samtidigt :) 

Igår var det som sagt föräldragrupp och det var trevligt och vi pratade om avslappningsövningar som våra partners kan göra under öppningsskedet framförallt och sen såg vi på en film och så. Nästa gång ska vi gå igenom smärtlindring. Och det är ju redan på torsdag. Det går så himla fort.

På tisdag ska jag även till läkaren och se hur det blir med fortsatt sjukskrivning men sist jag var hos henne så sa hon att fortsätter jag blöda så ska jag inte jobba och jag blöder ju fortfarande så jag antar att hon kommer att sjukskriva mig igen men frågan är ju bara hur länge. Känns ju inte som att det är sån jätte stor ide att gå tillbaka nu :) Jag vill ju helst bara att det ska bli december nu och att jag får min lilla älskling och gosa med för det är ganska långtråkigt att bara gå hemma.  


Föräldragrupp

Snart är det dax för andra gången av föräldragruppen. Det ska faktiskt bli trevligt att träffa alla igen och se vad vi ska gå igenom idag. Minnet är ju inte riktigt som det brukar vara så kommer ju inte ihåg ;)

Har sovit skit dåligt inatt. Känns inte som att jag har fått nån sömn alls. Bara legat och vridit och vänt på mig men jag har ju bara föräldragruppen inplanerad idag så det är väl inte hela världen om jag är lite trött :)

Ser ut att bli en riktigt fin höst dag i alla fall :) Måste nog skrapa rutorna i och för sig och det är ju mindre roligt men då blir man påmind om att det snart är december och min lilla bebis kommer :)

Nu måste jag göra mig iordning och åka :) När man bor i skogen så får man åka mkt tidigare än vad man skulle behöva annars men men. Kanske kan bli nån ändring på det nån gång om jag tjatar tillräckligt haha =)


32+0


Bebisen


I vecka 32 väger din bebis närmare 1.8 kg och är c:a 44 cm från topp till tå.

Under den här perioden rör bebisen sig mer och kraftfullare än någonsin. Kommande veckor bli utrymmet att röra sig allt mindre, och den så kallade fosterställningen blir den enda möjliga. Håll reda på fosterrörelserna och kontakta MVC om de plötsligt skulle minska i frekvens och/eller intensitet.

 

Tillväxttakten avtar nu något och utgörs främst av ökat underhudsfett som också gör att bebisen ser rundare och mindre skrynklig ut. Amningsreflexen är utvecklad och vid beröring av kinden vänder bebisen på huvudet för att söka efter bröstet, och beröring av underläpp gör att den öppnar munnen. Den klarar också att suga och svälja på ett koordinerat sätt.

Du


Din livmoders översta del finns nu c:a 13 cm ovanför naveln. Nu när bebisen vuxit sig så stor och livmodern är högre i buken kan du märka av en ny upplevelse: när bebisen ligger uppochner i mage kan den sparka uppåt och träffa dina revben. Trycket kan göra att det känns ömt, särskilt om bebisen fastnar med en fot mellan revbenen. Du kan delvis förhindra detta genom att sitta upp så mycket som möjligt.

Då bebisens behov av vitaminer och mineraler är större än någonsin nu så bör du fortsätta att äta ditt vitamintillskott ända fram till förlossningen. Om du inte redan har gjort det så kan det vara ide att skriva ett förlossningsbrev där du bland annat berättar om hur du ser din förlossning och vad du vill undvika, du kan läsa om tips för förlossningsbrev här.


Dålig sömn

Inatt har jag verkligen sovit jätte dåligt. Inte hittat nått skönt sätt att sova på och vaknat massa gånger för att det är för varmt eller för att jag är kissnödig. Sen när man väl kommer till ro så ska man lyckas somna också och det är ju lättare sagt än gjort. Jag har i alla fall fått några timmars sömn men känner mig inte alls utvilad.

Idag blir det nog bara en lugn dag hemma. Det beror på vad älsklingen har planerat efter att han har slutat om han kommer hem då eller om han ska fixa med massa annat. Det visar sig väl =) Jag tror att han slutar ganska sent idag men jag kan ju ha fel ;)

Tråkigt väder är det också så man har ju ingen större lust att gå ut heller. Förutom dom obligatoriska promenaderna med Phoebe (hunden). Hon ligger just nu och snarkar i soffan så hon verkar inte heller jätte sugen på att gå ut :) 

Måste ta och äta lite nu men kanske skriver sen igen :)  

Heldag i stan

Idag blev det en heldag i stan. Träffade Lisa vid 11 och satt och åt lite lunch och pratade en massa. Sen gick vi till jobbet för att träffa chefen en sväng men han va inte där så vi gick ner till stan igen och träffade Susanna och Linnea en sväng =)

Kl 14 var det dax för ett besök hos barnmorskan. Alltid lika spännande och se vad som har hänt sen sist=) Hjärtljuden låg på 138, mitt blodtryck var 120/70 och magen hade växt 3 cm sen sist. Jag följer min egen kurva och hon var nöjd med allt annat =) Nästa gång vi ska dit så blir det att börja kolla på vilket sätt han ligger om han kanske har lagt huvudet neråt =) Spännande!

Jag fick en tid till läkaren på tisdag eftersom min sjukskrivning går ut på onsdag så får vi väl se vad hon tycker men jag tror att hon kommer att sjukskriva mig fortfarande eftersom jag blöder fortfarande. Känns ju inte som att det är jätte stor ide att gå tillbaka nu när jag har så kort tid kvar, men det är ju inte jag som bestämmer de ;)

Håller på att laga mat nu =) Det blir lax, ris och sås. Älsklingen håller på att köra hem nån bil som han ska fixa och grejer så jag vet inte riktigt när han har tänkt att komma hem :) Han kan ju inte sitta still mer än 5 minuter hehe =)

Hoppas att ni alla har haft en bra dag =)

Liten uppdatering

Idag har jag vart inne i stan och träffat Mariell och Emilia :) Vi var och tog en fika och sen har vi inte gjort så mkt mer än så :) Typ åkt runt lite och kollat och så..

Nu håller jag på att laga mat :) Idag blir det fetaostbiffar med potatis och gräddsås :) Mums! Hoppas jag i alla fall. Jag blev sugen på potatis så det fick bli biffar till för att det är så smidigt :) Älsklingen håller på att greja här hemma :) Jag vill att vi ska vara klara NU!!

Imorrn ska jag träffa Lisa en sväng =) Riktigt trevligt. Har inte träffat henne på jätte länge så det ska bli kul =) Sen väntas det även en besök hos barnmorskan =) Måste prata med henne hur det blir med fortsatt sjukskrivning och så eftersom den går ut nästa vecka igen. Trist egentligen att dom inte kan sjukskriva längre i taget men men..

Pratade med försäkringskassan idag igen. Jag håller på att bli knäpp. Vad är det som ska ta sån tid. Jag har lixom varit sjukskriven sen 31 aug och har inte fått en krona än. Nu håller dom på att handlägga mitt ärende i af så får vi väl se vad som händer. Tänker fortsätta att ringa och hoppas på att de kanske går lite fortare då.

Det börjar ju bli lite lång tråkigt att vara sjukskriven men samtidigt så känns det som att det är det bästa för jag vill ju inte riskera nått med den lilla. Känns inte som att det är sån stor ide att gå tillbaka och jobba nu när det ändå är sån kort tid kvar men man vet ju aldrig. Tråkigt att inte veta hur man ska ha de framöver. Tycker inte om att inte veta. Jag vill gärna planera väldigt länge i förväg men kanske måste öva på att jag inte kan göra de längre ;)

Hoppas ni har haft en bra måndag i af :)

En väldigt lugn helg

..Eller ja mesta dels i alla fall. Igår var jag hemma nästan hela dagen sen åkte jag hem till Carro och umgicks ett tag innan vi skulle göra oss iordning för att åka till en kollega på lite fest. Vi var ute och gick en sväng och sen gjorde Carro mat =) Jätte gott va de =)

När vi kom till festen så var de redan i full gång. Kul att träffa alla var det i alla fall. Är ju inte på jobbet lika mkt och ställer till det nu så det var kul att bara snacka lite skit och umgås :) Hade inte tänkt att vara kvar så länge men det blev visst så ändå:P hehe Jag var inte hemma förrän vid 2. Men jag hade ju inget att gå upp till idag i alla fall så det var väl lugnt:)

Älsklingen är iväg och jobbar som vanligt och jag har städat lite grann och har en tvättmaskin igång =) Lite duktig är ja ändå haha ;)

Madde och Johan kanske skulle komma förbi idag men vet inte riktigt när och så. Hon skulle ringa så det visar sig om det blir nått eller inte :) Vore skoj för nu var det ganska längesen vi sågs :) Madde har jobbat väldigt mkt och så har dom flyttat mitt upp i allt så det är ju inte konstigt att vi inte har haft tid och ses..

Ska lägga mig i soffan en stund och bara slappa =) Kanske skriver sen igen. Får se vad dagen har att bjuda på:)


Magbild och pizzabak :)

Håller för på att göra hemmagjord pizza =) Älsklingens önskan idag.. Jag är inte så jätte förtjust i att köpa hem pizza eftersom den hinner bli kall innan vi kommer hem :) hehe

Däckbytet gick bra och nu har jag 4 st nya däck på bilen =) Skönt att slippa bli irriterad på folk som ligger bakom eftersom jag inte får köra snabbare än 80 km/h.. Dagens ilandsproblem med andra ord hehe ;)

Här kommer i alla fall magbilderna som jag tog igår=) Den ena är mot lampan men jag tänkte att jag lägger upp båda i alla fall :)





Den växer för fullt =) Älskar min "lilla" kula. Funderar på hur jag kommer att se ut om några veckor haha ;) Har i alla fall börjat smörja in med babyolja. Jag har ju inte fått några bristningar än och kan ju försöka att förebygga och hoppas på att jag inte får några..

Måste fortsätta med maten!

Däckbyte=)

ÄNTLIGEN!! Snart ska jag åka in till stan och byta däck. Fruktansvärt tråkiga pengar. Men jag orkar inte köra med reservdäck längre nu ;) Älsklingens bror ska hjälpa mig med det :)

Efter att vi har gjort det så tror jag att vi ska åka och köpa lister till sovrummet =) Eller rättare sagt jag hoppas att vi ska det så att det kan bli klart där inne =) Sen måste jag/vi även bestämma oss om vi ska köpa en helt ny säng eller om vi ska köpa en ny bäddmadrass och en sängram. Allt kostar u pengar.. Önskade ibland att man var gjord av pengar så att man bara kunde köpa dom möblerna och allt man ville ha =)

Jag ska lägga upp en ny magbild också och även ta kort på vagnen =) Men jag har inte fått tummen ur än ;) haha
Nej nu måste jag fixa iordning det sista innan jag måste åka :)

Matlagning och ensam hemma

Håller på att laga mat för fullt =) Idag blir det köttbullar, potatismos, gräddsås och lingonsylt =) Allt utom lingonsylten är hemmagjord :) Så de blir nog gott förhoppningsvis.

Älsklingen har inte kommit hem från jobbet än men är väl förhoppningsvis på väg hem snart =) Jag har ju i alla fall sällskap av Phoebe och katterna så det är ju alltid nått =)

Var ju som sagt inne i stan och åt lunch med en kompis. Riktigt trevligt. Hon ska förhoppningsvis komma hit på måndag också och se hur jag bor =) Hon har inget körkort så hon får väl ta tåget eller bussen till Kil så får jag hämta henne där =) Men alltid skoj med besök även om det ser ut som ett kaos här hemma nu när allt står på sin plats så länge. Det är det absolut värsta jag vet men det blir väl förhoppningsvis bättre snart :)

Min lilla bebis i magen börjar bli mer och mer vaken för var dag som går =) Såå mysigt är det. Kan inte få nog av honom :) Känns så skumt fortfarande på nått sätt. Jag älskar när han håller på förutom när han kommer åt revbenen. Det är ju inte speciellt skönt men det är i alla fall en bekräftelse på att han finns där =) Och förhoppningsvis också mår bra :)

Måste fortsätta med maten så den blir klar nån gång ;)

Dålig uppdatering

Nu har jag vart dålig på att uppdatera dom senaste dagarna. Kan ju inte skylla på att jag har haft mkt och göra när jag är sjukskriven och mestadels bara går hemma :) hehe

Jag va och hämtade barnvagnen häromdagen och jag är JÄTTE nöjd. Nu längtar jag sååå tills jag får börja använda den. Bild kommer. Har inte orkat tagit ett kort än :P haha

Idag ska jag iväg och äta lunch med Karin. Det var alldeles för längesen så det ska bli riktigt kul att träffa henne :) Sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra resten av dagen men det visar sig :)

Måste göra mig iordning och så nu men jag uppdaterar senare igen :)

Ny vecka igen 31+0


Bebisen


Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en "surfaktant" som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern.

Öronen är nästan helt färdigutvecklade, både de yttre och inre delarna, och bebisen kan höra din röst som den också kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud.

Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för "vita" bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.


Du


Den övre delen av din livmoder är nu ungefär 11 cm ovanför navlen och din vikt har sannolikt ökat med mellan 9 och 12 kg. Viktökningen utgörs främst av moderkakan, blodvolym, livmoder, bröst, underhudsfett, vatten och fostervatten, förutom själva bebisen förstås.

Då ligament och muskler i korsryggen börjar mjukna och slappna av inför förlossningen så kan det hända att du börjar få ryggvärk. Det finns inte mycket man kan göra för att förhindra detta förutom att försöka göra det så bekvämt som möjligt för sig. 

Det är också vanligt att få halsbränna under de sista veckorna eftersom livmodern inte lämnar mycket plats kvar för magen och dess innehåll som då kan pressas upp i matstrupen. Det kan hjälpa att äta mindre måltider fast oftare.


Uppe med tuppen

Vaknade tidigt idag och har hunnit med att plocka lite här hemma, ätit frukost och suttit vid datorn en stund :) Skönt att gå upp tidigt tycker jag för man får ut mkt mer av dagen..

Idag ska jag åka in och hämta barnvagnen och även köpa lack till golvet i sovrummet tänkte jag :) Sen kvarstår ju problemet med sängram. Måste ju ha nått när vi ska flytta in där så att vi inte förstör tapeten..

Riktigt höstväder är det ute idag så man är ju inte speciellt sugen på att gå ut egentligen men orkar inte sitta hemma en dag till ;) Då blir lilla jag för rastlös.

Nu ska jag hoppa in i duschen och ta tag i dagen tänkte jag :) Vad gör ni en måndag som denna? =)

Hemma igen...

Nu har jag precis kommit hem från Kil. Borde börja med maten snart men jag är så trött och sen har jag så ont i ryggen så jag måste vila lite grann känner ja =)

Idag blir det fläskfile med hasselbackspotatis och kantarellsås tänkte jag =) Hoppas att det blir gott. Älsklingen har lagt färdigt golvet i sovrummet nu också så nu ska det bara lackas så är det klart sen tror ja :D

Här kommer bilden på svampen som jag lovade i förra inlägget :)



Resten av kvällen blir det nog bara soffläge med älsklingen när han kommer hem :) Har inte sett så mkt av honom den här helgen känns det som. Han har grejat med lite alla möjliga saker som självklart också måste göras..

Imorrn ska jag förhoppningsvis åka in till stan och fixa nya däck. Älsklingens bror jobbar på ett företag som heter Scanauto med andra ord Ford.. Även om jag inte har en ford så kanske han kan fixa däck åt mig i alla fall. Jag antar att det blir att jag köper 4 nya eftersom dom ändå är så slitna. Tråkigt att lägga pengar på däck men det är sånt som man måste ha ;) hehe... Vinterdäck behöver jag inte köpa nya till den här säsongen i alla fall tror ja :)

Nu ska jag lägga mig en stund i soffan innan jag måste börja med maten =)

Svampplockning

Pappa ringde och frågade om dom (han och mamma) fick komma ut och plocka svamp hos oss och om jag ville följa med =) Det ville jag så dom kom och nu har vi varit ute i några timmar och plockat svamp.. Riktigt trevligt faktiskt.

När vi kom in igen så tog vi oss en kopp te och en varsin muffin från igår så nu har dom precis åkt. Jag fick en hel hög med trattkantareller =) Bild kommer :) Jag tycker om smaken av svamp men inte bitarna så jag tänkte att jag skulle göra nån sås eller nån soppa kanske med svamp i :) Får väl se om jag kan få till det på nått bra sätt:)

Båda hundarna var med ute på promenaden så nu ligger Pheobe och snarkar här i soffan brevid mig :) Skönt för henne att få sprina av sig lite =) Humphrey (mammas och pappas hund) är ju 13 år så han är lite trött men han hänger på fortfarande tycker ja :) 

Nu ska jag hoppa in i duschen och åka och handla nån mat till ikväll tänkte ja :) Får se vad jag ska hitta på för ngt gott idag.. 


=)

Maten jag gjorde igår blev väl helt okej i alla fall =) Orkade ju inte åka och handla så det blev lite av vad vi hade hemma :) Det slutade med fetaostbiffar, klyftpotatis och rosepepparsås :)


Biffarna gjorde jag i alla fall själv=)


Tyvärr så hade vi inte potatis hemma så jag fick ta färdiga potatisklyftor vilket inte jag tycker är speciellt gott. Men men jag fick ju mat i magen i af =)

Gjorde ju även kladdkakemuffins och dom blev JÄTTE goda :D haha


Smeten var också god :) Måste ju provsmaka haha ;)



Det gick väldigt fort att göra dom plus att det var riktigt gott :) Det blev till och med över så jag kan äta ännu mer idag ;)

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Jag vill hitta på något men det är väl som vanligt :) Igår gick jag ju inte ens utanför dörren så jag kan väl i alla fall göra det idag har jag tänkt mig :) Älsklingen ska ju som sagt iväg och hjälpa sin pappa men jag vet inte när..

Nu ska jag äta lite frukost :)

Slappis dag

Har inte gjort mkt idag alls. Det har faktiskt vart riktigt skönt.. Sitter fortfarande i mjukís och går bara runt och skrotar...Jag har tvättat två maskiner med tvätt, behövs mer men får inte plats så mkt mer på torkställningen just nu ;)

Nu har jag precis tagit fram köttfärs ur frysen som jag ska göra nått med.. Det blir nog lite inprovisation när jag väl står i köket för jag vet inte riktigt vad jag ska göra och orkar inte tänka :P hahah

Blev inte att jag åkte in och hämtade vagnen så får väl göra det på måndag istället :D Det är ju inte jätte bråttom men det är ju mysigt att ha vagnen hemma också :)

Älsklingen har en kompis här nu som håller på att hjälpa oss lite med elen inne i sovrummet =) Hoppas bara att han löser allt. Jag vill flytta in allt där så att vi kan börja renovera i tvättstugan och sen äntligen kunna börja montera ihop spjälsängen och allt sånt pyssel :) Älsklingen säger att jag inte behöver känna mig stressad för att han kommer att hinna klart men ibland tvivlar jag.. Han är lite tidsoptimist ibland haha ;)

Imorrn har jag ingen aning om vad som händer. Älsklingen ska ju iväg då med så jag blir själv imorrn också.. Kanske åker in till stan imorrn en sväng :) Är det nån som vill umgås så är det bara att säga till :) haha

Nu ska jag sätta fart med maten tror ja =) Sen kanske jag även ska göra kladdkakemuffins också :)


Fest och punktering

Det var faktiskt riktigt trevligt igår =) Vi åkte till Kristinehamn, köpte pizza och åkte hem till en som hette Marie. Där käkade vi lite och sen började dom andra dricka lite grann och så spelade dom lite Buzz..

Vi blev kvar där till klockan var typ halv tolv och sen åkte vi in till nån pub i stan :) Eller ja Kristinehamns centrum rättare sagt :P haha Blev inte kvar där speciellt länge så vi började åka hemåt.. Körde Víktor till Nöjes och sen skulle jag och älsklingen åka hem. Jag var så sjukt trött så det var tur att jag hade sällskap.

Vi hann inte så långt förrän jag fick punka på mitt högra bakdäck! SUCK! Så älsklingen ställde sig och bytte däcket och så fick vi köra i 80 km/h  hela vägen hem.. Jätte kul:P Får väl se om vi sätter på vinterdäcken nu eller hur vi gör.. Trist bara att det ska hända nått hela tiden..

Nu är älsklingen iväg och jobbar. Jag hade tänkt att vi skulle hämta vagnen idag men jag vet inte om det blir nått eftersom jag inte ska köra för mycket på reservdäcket. Jag ska väl ringa honom snart och kolla vad han säger.

Måste i alla fall städa lite här hemma och grejer så jag har nog att göra ändå:P Tvätta måste jag också göra och jag har ju ingen ursäkt alls att inte göra det egentligen :)

Ja ja vi får väl se hur den här dagen slutar:)


Beslutsångest

...Varför ska det vara så svårt att hitta nått att ha på sig?

Vi ska till Kristinehamn ikväll på nån fest och jag måste hitta nått att ha på mig :) Jag borde ha tvättat men det har inte blivit av så jag får väl rota igenom garderoben och se vad som finns :) Kommer väl säkert fram till något..

Älsklingen är på väg hem nu så han kanske kan hjälpa mig om jag har tur :) Jag ska ta tag i detta nu tänkte ja..
Sen måste jag städa ur bilen lite också men just nu har jag ingen energi.. Förstår inte varför jag är så trött idag men kan väl bero på att jag inte har gjort nått kanske :P

=)

Tjejkvällen på stan igår blev riktigt trevligt :) Vi insåg ganska fort att vi inte orkade gå runt i affärer  utan att vi skulle sätta oss ner och prata istället :) Det är ju det som vi är bäst på hahah ..

Vi gick och satte oss och fika och tiden gick jätte fort. Som alltid så kommer vi ju in på jobb men det är väl inte så konstigt.. Det finns ju mkt att prata om när man är 6 personer från samma arbetsplats:)

Fick även ett sms från Emmaljunga att min barnvagn är på gång och att jag ska ringa till köpbarnvagn inom dom närmaste dagarna och kolla om den har kommit till dom :D Jag blev jätte glad. Ska ringa dit sen tänkte jag och se vad dom säger..

Nu ska jag äta frukost! Är vrålhungrig..

Ny vecka igen :) 30+1


Bebisen

Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.

 

Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka

 

Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

Du


Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.


RSS 2.0