Bebisens ankomst uppdatering

19 November Madde, 55,4 cm lång och 3760 gram
20 November
21 November Älsklingen
26 November Lisa, 56 cm lång och 4150 gram 
29 November Mariell
6 December Åsa, 51 cm och 3550 gram
7 December Susanna, 54 cm och 3890 gram
9 december Kalle, 52 cm och  3470 gram
10 December Johan
13 December Michaela, 54 cm och 3650 gram

Barnmorskebesök

Besöket hos barnmorskan igår gick bra =) Hjärtljuden låg på 140. Mitt blodtryck har ju dock gått upp lite lite så det ligger på 130/90 och sen hade jag 1 plus i urinen men hon sa att jag inte behövde oroa mig =) Har ju haft lite blodaktiga flytningar dom senaste dagarna så hon trodde att det berodde på det.

När hon sen skulle känna hur bebisen låg så kunde hon inte riktigt känna så hon blev osäker och trodde nästan att han hade vänt på sig så fick gå in till läkaren en snabbis så att hon kunde lägga på ultraljudet och kolla. Som tur va så låg han fortfarande med huvudet neråt =) Skönt! Han är dock inte fixerad men han är ruckbar:) När jag gick därifrån så hade jag faktiskt ganska ont.. Typ i magen och ljumskarna men de höll i sig ett tag och sen släppte det ju så klart. Jag vill ju få ont nu så att han säger till att han vill ut =) Jag är trött på magen nu och vill ha honom utanför :P

Var och åt lunch med Pappa och Stina(lillasyster) =) Vi var på Vero, riktigt gott är det där. Problemet när man går vid lunch tid är ju bara att det är så fullt. Dom har inte tyvärr inte så mkt platser.

När jag sen skulle åka från stan och köra hem Stina så tändes det en lampa i bilen. Jag blev lite rädd och ringde älsklingen för jag visste ju inte om jag kunde köra med bilen eller inte. Jag körde i alla fall ut från parkeringsgaraget och ställde mig och kollade vad det var för lampa. Kommer inte riktigt ihåg exakt vad den betydde men älsklingen sa att så länge bilen går normalt så åk bort till Helmia och kolla med dom. När jag kom dit så sa dom exakt samma sak. Går bilen normalt så är det ingen fara.. :) Sen åkte jag och älsklingen hem till mamma och pappa och satte oss en stund och när vi skulle därifrån sen så hade ju självklart lampan slutat lysa så jag vet inte vad det var för fel. Säkert bara nått glapp. Vi funderar på om vi ändå ska köpa en ny bil, byta in den vi har och köpa nått bättre.

Bilen är ju på lagning nu i alla fall på grund av bucklan som blev när det var nån som kastade stenen. Dom ska ha den tills på fredag så nu tar jag mig ingenstans hehe :P Imorrn vet jag i alla fall att jag ska in till stan och äta lunch med tjejerna från föräldragruppen men då får jag åka med älsklingen in på morgonen =) Annars så blir jag nog bara hemma och tar det lugnt :)


Ingen bebis än

Jag har ju inte vart så flitig med att uppdatera här men det har inte kommit nån bebis än. Tyvärr, jag hade lite ont i lördags natt men när jag vaknade så var allt borta! SUCK!! Jag vill ju ha min lilla älskling här nu =)

I helgen har vi inte gjort speciellt mkt.. I lördags var älsklingen med och hjälpte hans bror att flytta och sen åkte vi till Ikea och skulle köpa matsalsbord men vi kom hem med soffbord och tv-bänk istället hehe :P Matsalsbordet var självklart slut :/ Efter det så åkte vi hem till Foppa och Julia som fick sitt andra barn för 8 veckor sen men vi har inte varit där. Dålig stil av oss tycker ja =) Hon va sååå söt! Längtar ju inte mindre när man får snoosa bebis lixom :P

Under tiden vi var där så ringde Madde och frågade om jag ville med till hennes syster som hade fyllt år =) Klart ja ville de =) Åkte till Slottsbron och hämtade Madde och lämnade av älsklingen hos Johan haha ;) Sen åkte jag och Madde in till stan :)

Igår gjorde vi mest ingenting. Älsklingen monterade ihop möblerna som vi hade köpt och jag låg mest på soffan hela dagen! Var så sjukt trött. Vi tog ner julgrejerna och gjorde det lite fint inför julen :) Det blev så mysigt så. Sen blev det soffan för båda två och sängen tidigt som vanligt. Älsklingen skulle ju även upp och jobba idag igen så.

Idag ska jag iväg till barnmorskan igen. Älsklingen kan tyvärr inte följa med idag men så är det ibland. Efter att jag har varit där så får vi se vad det blir om jag kanske skulle med Carro och besikta hennes bil. Eller ja en av dom hahah ;)

Måste göra mig iordning nu och sticka iväg =) Jag ska bli bättre på att uppdatera så att ni vet om det möjligtvis är på gång eller inte :)

Update bebisens ankomst

19 November Madde, 55,4 cm lång och 3760 gram
20 November
21 November Älsklingen
26 November Lisa, 56 cm lång och 4150 gram 
29 November Mariell
6 December Åsa, 51 cm och 3550 gram
7 December Susanna, 54 cm och 3890g
10 December Johan
13 December Michaela, 54 cm och 3650 gram


Än så länge har det ju inte kommit något =) Var på stan hela dagen igår så det hade ju vart trevligt om det kom igång men icke!

38+1

Nu är bebisen ungefär 50 cm från topp till tå och väger omkring 3.1 kilo. Den växer fortfarande även om den egentligen redan är redo att födas.

 

De senaste veckorna har bebisen samlat på sig avfall i mage och tarmar. Detta avfall kallas för beck och är grön-svart, och består av hudceller, lanugohår och annat material som bebisen svalt. Detta är den första avföring som bebisen kommer ge ifrån sig efter förlossningen. Ibland händer det att bebisen släpper becket ifrån sig redan i magen och kommer då ut delvis täckt av grön-svarta restprodukter. Särskilda åtgärder vidtas av vårdpersonalen om detta skulle vara fallet.

 

Om det är en pojke så skall hans testiklar vandrat ned i pungen vid det här laget och när den föds bör båda vara på plats. Hos omkring 1% av alla pojkar som föds har ännu inte testiklarna vandrat ner. Eftersom detta kan orsaka infertilitet och öka risken för testikelcancer så undersöker barnmorskan pojken efter förlossningen.

 

Bebisens huvud är mjukt och formbart på grund av de s.k. fontanellerna som kan liknas vid rörliga plattor, som ännu inte är sammanvuxna. Dessa är till för att huvudet skall kunna deformeras något för att enklare kunna passera ut genom födelsekanalen. Detta är normal och inte farligt för bebisen, men kan göra att huvudet ser lite underligt ut direkt efter förlossningen, men det återgår snart till normal form.

 

Ögonen saknar ännu tårkanaler, vilka utvecklas först några veckor efter förlossningen.

 

Du


Innan dina förlossningsvärkar börjar kan det hända att du upplever förvärkar, vilka inte skall förväxlas med Braxton-Hicks-värkar. Dessa förvärkar hjälper till att utvidga livmoderhalsen och förbereder vattenavgången. De kan försvinna om du ställer dig upp och går omkring en smula. Övre delen av din livmoder är nu 16.5 - 18 cm ovanför naveln.

 

Du kanske känner dig stor tung och otymplig, men håll ut. Målet är inte långt borta.

 

Bebisen kan födas vilken dag som helst nu. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum.


:/

Så nu har barnmorskan ringt och kollat läget med mig. Jag förklarade hur jag mådde och hon ville kolla upp det så ska dit imorrn kl 10.30 så ska hon kolla trycket och även ta ett urinprov och se. Sen sa hon också att jag antagligen kommer att få gå och lämna blodprover för att vi inte ska missa något.

Jag sitter och väntar på att Madde ska höra av sig så ska jag åka dit och umgås lite =) Älsklingen skulle iväg och hjälpa en som han brukar hjälpa med nått i hans lägenhet så han skulle inte komma hem förrän senare..

Snabb uppdatering

Snart ska jag ringa till min barnmorska. Hon ringde upp mig igår och frågade hur jag mådde och det hade ju inte blivit nå bättre men heller inte sämre. Hon sa att jag kunde avvakta och sen om det blev värre så skulle jag ringa till förlossningen och åka in dit om inte annat så skulle jag ringa henne idag.

Huvudvärken har inte riktigt släppt utan jag sitter här och känner mig alldeles tung i huvudet men det är inte jätte kraftig huvudvärk men det är kanske bäst att kolla upp det i alla fall.

Nu vet ni i alla fall hur det ligger till men jag skriver sen så ni får veta hur det gick =)

ps. fick reda på att min kusin var gravid idag också :) Jätte kul! Dom har försökt att bli med barn ett tag och nu äntligen. Tyvärr så bor dom ju inte speciellt nära, dom bor i Umeå men ändå :D Grattis till er!

Kan det aldrig få vara bra?!

Nu har jag haft huvudvärk av och till hela dagen. Har inte gjort nånting idag mer än att legat i soffan och suttit här.. Försökte ju få tag i barnmorskan har dock inte fått tag i henne vet inte varför men nu ringde jag i alla fall upp till förlossningen och frågade vad jag skulle göra. Dom sa att jag skulle ta två panodil och sen lägga mig och vila och blev det värre så skulle jag ringa igen.

Bebisen har ju vart vaken där inne ganska mycket idag så det känns ju bra för det är ju den bekräftelsen som jag kan få =) Tråkigt bara att de aldrig kan få vara bra utan att jag hela tiden ska ha problem med något. Är det inte blödningar så är det huvudvärk!

Nu har jag inte haft blödningar på några dagar men känner jag min kropp rätt så kommer det väl säkert en imorrn eller nått liknande. Men men snart är han ute och då kanske jag slipper blödningarna så som det är nu. Mensen lär ju komma tillbaka förr eller senare men det är ju lite mer regelbundet.

Älsklingen är på väg hem nu så ska vi äta och sen blir det nog soffan resten av kvällen :)

......

Idag vaknade jag med huvudvärk så nu sitter jag och väntar på att barnmorskan ska ringa upp mig om det är så att hon vill att jag kommer in eller nått. Det är väl bäst att vara på den säkra sidan. Jag hade tänkt att ringa henne i fredags men så tänkte jag att eftersom jag skulle dit igår så är det lugnt och då fick jag lite skäll av henne. Hon förstod varför för en som har haft en komplicerad graviditet försöker att normalisera graviditeten och tror att det är lugnt och det ligger nog nått i det. Jag fick order om att ringa så fort det var nått som jag funderade över!

Jag är väldigt trött idag men sover ju inge bra om nätterna. Ligger inge skönt och allt vad det nu är man vaknar av:P Man ligger och vrider och vänder sig och hittar ändå ingen skön ställning att ligga på..

Vet inte riktigt vad jag ska göra idag men det blir nog bara lugnt.. Har ingen större lust att göra något samtidigt som jag borde åka in och köpa lite julklappar för jag skulle vilja bli klar med det.

Nu ska jag nog lägga mig i soffan en stund och slappa :) Kanske skriver sen igen.

Bebisens ankomst

19 November Madde, 55,4 cm lång och 3760 gram
20 November
21 November Älsklingen
26 November Lisa, 56 cm lång och 4150 gram 
6 December Åsa, 51 cm och 3550 gram
10 December Johan
13 December Michaela, 54 cm och 3650 gram

Än så länge har han ju inte kommit så vi får väl se om det är nån av er som har gissat rätt :)

Barnmorskebesök

Idag var det dax för ett besök hos barnmorskan igen =) Jag hade ju som sagt lite frågor om de ena och det andra och det mesta hörde ju ihop precis som jag trodde. Jag har känt av huvudvärk, yrsel och illamående dom senaste veckorna. Det var ju självklart blodtrycket som hade gått upp. Det ligger nu på 140/85 så det är högre mot vad jag brukar ha. Tog även ett urinprov men hade ingen äggvita i urinen så än så länge var det lugnt men hon ville träffa mig snart igen så jag ska dit redan på måndag igen för att kolla trycket igen.

Fick även ställa mig på vågen idag igen. Totalt sen inskrivningen så har jag gått upp 12,5 kg. Är ju inte speciellt förvånad att jag har gått upp mer sen sist men men :) Det mesta försvinner väl när han kommer ut ;) Lite extra får jag väl räkna med men får vara ute mkt med Pheobe och barnvagnen och gå:)

Efter att jag hade vart hos barnmorskan så åkte jag till jobbet och sa hej och köpte med mig fika och åkte ut till Carro och så har vi suttit och snackat skit hela eftermiddagen typ:P Vi är ju ganska bra på de så får ju timmarna att gå alldeles för fort. Jag känner mig så trött idag har inte sovit alls nå bra och om trycket har gått upp så är det väl inte så konstigt om jag känner mig lite tröttare kanske..

Nu ska jag snart sätta igång och laga mat när jag orkar ta tummen ur;)

Bebisens ankomst

Tänkte att jag skulle skapa en liten lista och se om det är nån som kan pricka in rätt datum som våran lilla kommer =)

Jag är ju beräknad 9 December men första datumet som jag fick var idag alltså 20 November. Har en liten början på en lista men det är inte så många som har gissat än.. Dom som har gissat har inte gissat på vikt och längd men det får man också göra om man vill :) Skriv en kommentar så kommer du med nästa gång jag skriver listan.


19 November Madde
20 November
21 November Älsklingen

10 December Johan


IDOL 2010

Älsklingen frågade mig igår mitt på dagen vad vi skulle göra på kvällen och jag hade ingen aning så jag började kolla lite, visste att Madde skulle på Idol så jag kollade om det fanns biljetter kvar och det fanns de :) Tänkte att det kan ju vara roligt att göra ngt tillsammans jag och älsklingen när vi inte kommer kunna göra så jätte mycket bara vi två framöver. Inte för att jag klagar för jag längtar så efter våran lilla bebis :D

Jag bokade biljetter och åkte in till stan och hämtade dom =) Sen följde jag med Carro hem till hennes föräldrar en sväng och sen begav vi oss bort till Löfbergs lila arena, de hade stått i tidningen att det var ont om parkeringsplatser så vi ville vara där i tid :) När vi kom så var det väldigt lugnt och fanns mycket parkeringar men om vi hade väntat en stund så hade det nog varit lite svårare =)

Det var riktigt kul att kolla på Idol live :) Och Jay var ju helt fantastisk! Han är ju helt klart bäst.. När vi kom hem så var vi rätt trötta så det blev sängen ganska direkt. Sovit konstigt inatt så känner mig inte så utvilad men men.. Nu håller jag i alla fall på att tvätta bebiskläder =) Har inte gjort det än men kände att jag var tvungen nu. Han kan ju faktiskt titta ut lite när han vill :)

Det snöar också =) Känns att vintern är på gång rejält nu! Mysigt tycker jag, men samtidigt så hoppas jag att alla tar det lugnt ute i trafiken för det är halt!

Vad gör ni en lördag som denna då?


20 dagar!!!

Jag hoppas verkligen att våran lilla prins vill titta ut antingen innan eller på samma dag som det är beräknat =) Vi längtar så både jag och älsklingen. Att det bara är 20 dagar kvar till det datumet som vi har väntat på under hela graviditeten är ju helt sjukt=)

Jag har täta sammandragningar men vissa gör lite ont och vissa känner jag knappt av. Men livmodern måste ju också träna sig på vad som komma skall =) På måndag ska vi till BM igen och jag har lite frågor som jag måste fråga henne. Bland annat så är det ju de att jag fortfarande blöder och alla säger ju att så fort det kommer blod eller mer slemaktiga flytningar så ska man ringa men det har ju vart så för mig länge. Det är ju ingen blödning som är den andra lik så jag tänkte hur märker jag om till exempel slemproppen går eller nått sånt?

Vad som händer idag vet jag inte riktigt. Vi är ju hundvakt åt mammas och pappas hund Humphrey som också är en liten Jack Russel terrier =) Så nu har vi två katter och två hundar i huset. Men dom gör inte så mkt väsen av sig. Humphrey är ju 13 år så han är ganska trött.  Tråkigt väder är det så har ingen större lust att gå ut och gå på nån långpromenad heller..

Måste i alla fall åka in till stan och tömma mammas och pappas post så att det inte blir överfullt =) Dom kommer ju hem på söndag men ändå..

Jag är frusen idag så nu ska jag hoppa in i duschen och hoppas på att jag blir lite varmare =) Kanske uppdaterar sen igen :D

37+0

 

Du anses nu vara fullgången och hos bebisen utvecklas de sista detaljerna. Den är nu omkring 49 cm från huvud till tå och väger c:a 3 kg. Under denna veckan kommer din bebis sannolikt att sjunka ned och fixeras med huvudet i ditt bäcken. Om det inte är din första graviditet så kan fixeringen komma senare. Du kommer förmodligen känna en viss lättnad när bebisen sjunker ned och trycket på dina revben lättar, medan å andra sidan trycket på din livmoder, bäcken och blåsa ökar så att ditt behov att kissa kan öka, samtidigt som vissa upplever smärta i ljumskar och ben.

 

Forskning har visat att stresshormoner kan påverka bebisen, så se till att koppla av, ha kul och ta det lungt.

 

Bebisen är fullt utvecklad och är egentligen redo att födas, men växer fortfarande och bildar mer fett, upp till 15 gram om dagen. Om detta är din första graviditet så är det vanligt att förlossningen sker närmare 40 veckor eller kort där efter, medan om det inte är ditt första barn så är det mer sannolikt att du föder tidigt. Se till att väskorna är packade!


Bilverkstad

Snart ska jag iväg och lämna in bilen så ska dom göra en kostnadskalkyl och skicka till försäkringsbolaget så får vi se vad dom har att säga om bucklan..Självrisken är ju på 3000 och de känns så jävla trist med dom pengarna men det är ju inte så mkt att göra åt saken! Blir bara så irriterad när det inte är jag själv som har orsakat det..

Igår var vi ju på förlossningen, jag trodde först att vi skulle få gå runt och titta men vi satt i en samlingssal och tittade på bilder och dom förklarade lite. Det var intressant och ganska lärorikt.. De mesta dom sa visste jag redan om man det var ändå vissa grejer som man inte visste om..

Vi (tjejerna från föräldragruppen) bestämde att vi skulle ses på torsdag igen och äta lunch ihop på stan =) Väldigt trevligt:) Så det ser jag fram emot att träffa dom, vi har ju ändå ganska mkt gemensamt eftersom vi alla väntar vårat första barn.

Nu måste jag hoppa in i duschen och åka men kanske skriver igen sen =)


Måndag igen då...

Usch jag tycker inte om måndagar. Älsklingen är hemma på helgen och vi brukar alltid se till att hitta på nått även om det inte är jätte stora grejer men man får umgås med varandra i alla fall. Han jobbar ju på veckorna så kan ju inte riktigt bara säga åt honom att vara hemma :P

Inatt har jag än en gång sovit jätte dåligt. Vaknar jätte ofta och inatt vaknade jag 03.00 och kunde inte somna om förrän 04.45 typ. Jag var uppe och kissade och tänkte att nu kanske jag kan slappa av om jag lägger mig ner igen men icke! Sen vaknade jag vid 06.30 igen men då somnade jag om igen.. Typ så har det vart hela natten. Jag vaknar och vissa gånger är det lätt att somna om och vissa inte.

Fick ett sms imorse av en från föräldragruppen också att dom skulle på studiebesök på förlossningen idag och undrade om jag ville följa med =) Så självklart ville jag det. Kan ju kännas skönt att inte vara helt oförberedd med hur rummen ser ut och såna grejer. Har ju vart uppe på spec. mödravården hur många gånger som helst känns de som och det är ju på samma ställe men det känns lite annorlunda när man ska till förlossningen. Det är ju gratis och jag har inget annat för mig=)

Skit trist väder är det idag också så vi får väl se vad som händer innan jag ska dit bort eftersom det inte är förrän vid 17-tiden :) Men nått lär jag väl säkert hitta på:)

JÄVLA IDIOTER!!!!!!

Igår eftermiddag så åkte vi hem till Madde och Johan och som vanligt så blir vi ju alltid kvar längre än vad man räknat med från början. Vi började åka hemåt vid 22-tiden. När vi satte oss i bilen så ringde Linda, som jag inte har pratat med på jättelänge så det var hur kul som helst. Sen när vi kom under bron i Fagerås så smällde de till skit högt som om vi hade kört på något. Till och med Linda i telefonen hörde att det smällde. Vi vände för att kolla om vi hade kört på något men hittade en sten som någon har kastat från bron!!! FY FAN! Det blev värdens buckla i taket fast lixom på mellan rutorna eller vad man ska säga. Det är ju i alla fall en bärande regel för bilen så älsklingen var inte säker på om de gick och laga men vi ska kolla upp det.

Jag blev jätte rädd och kunde inte riktigt slappna av för de enda som snurrade i mitt huvud var om stenen hade hamnat i rutan och träffat mig. För det var en sån där stor sten som ligger vid tågrälsar och sånt och hade den hamnat högst en cm närmare fönstret så hade den kommit in och träffat mig! Usch va läskigt. Vi åkte ju runt lite och kollade om vi såg nån som kunde ha gjort det men såg ingen så vi fortsatte hemåt.

Blir så fruktansvärt irriterad på folk som måste förstöra för andra hela tiden! Vad är det som är så roligt med de egentligen?

Idag ska vi hem till mamma och pappa och äta lite lunch. Vi firar inte jätte starkt att det är farsdag i våran familj men det är en liten anledning till att ses i af :) Även om man bor nära varandra så blir det inte att man träffas speciellt ofta i alla fall. Har ju massa annat hela tiden. Jobb och vardagssysslor till exempel :)

Nej nu ska jag göra mig iordning och dra me mig älsklingen till stan =)

Dålig sömn igen

Ja, ännu en natt som jag har sovit jätte dåligt. Jag vrider och vänder på mig och kan verkligen inte sova på nått skönt sätt. Vilket resulterar i att jag är trött och orkeslös på dagarna istället.

Har vart lite dålig på att uppdatera dom senaste dagarna men jag har verkligen inte haft nån lust. Har lixom inte vetat vad jag ska skriva.

Idag kommer i alla fall en kollega till älsklingen hit med sin son =) Vet inte riktigt när dom kommer men de blir nog trevligt för dom har inte varit här =) Sen vet jag faktiskt inte vad vi ska göra mer idag. Det är ju inte speciellt roligt väder ute så är ju inte så sugen på att göra så mkt men jag vet att stannar jag bara hemma så blir jag rastlös :P haha

Uppdaterade lite i alla fall men nu ska jag försöka ta tag i den här dagen =)


36+0


Bebisen


Din bebis är nu c:a 34 cm från huvud till stjärt och omkring 48 cm från topp till tå och väger runt 2.7 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut diret efter förlossningen, men det kommer att gradvis försvinna och gå tillbaka till normalt.

 

Du har nu så mycket fostervatten som du kommer att ha och bebisen rör sig inte lika mycket som den gjort tidigare. Detta kan verka oroande men så länge du kan känna den röra någon eller några gånger sig varje dag så finns det ingen orsak till oro.


 

Du


Övre delen av din livmoder är nu ännu lite längre upp och befinner sig c:a 14 cm ovanför naveln. Livmodern har vuxit en hel del de senaste veckorna allteftersom bebisen lagt på sig vikt. Du har antagligen gått upp omkring 13-14 kg fram till nu och du kommer inte att gå upp särskilt mycket mer.

Eftersom din livmoder trycker på organen i bukhålan och upp mot bröstkorgen så kan det ibland kännas obehagligt och svårt att andas. Du kan också känna smärta när din bebis sparkar på intilliggande organ.

 

Lyckligtvis så kommer bebisen att sjunka ned och fixeras i ditt bäcken under de kommande veckorna, och då kommer mycket av obehaget och andningsbesvären att avta.

 

Vanligtvis träffar man sin barnmorska/läkare varje vecka från och med nu, för att kunna följa slutstadiet av graviditeten och hur förlossningen närmar sig.

 

Det är också hög tid att fundera på förlossningen och prata om olika alternativ, så som smärtstillande medel och hur du vill föda.


Sjukintyg

Igår fick jag sjukintyget igen.. Jag visste ju att min sjukskrivning skulle bli förlängd men visste ju inte hur länge. Hon har ju inte kunnat sjukskriva mig ända fram så trodde inte att hon skulle göra de nu heller men nu är jag sjukskriven fram till 9/12 =) Jätteskönt för då slipper jag tänka på det.

Idag är det 30 dagar kvar till bf.. det är ju sjukt asså 1 månad.. Inte för att jag tror att han kommer exakt på datumet men det är ju lite det man får sträva efter :) Jag känner ju av mer och mer sammandragningar och så men kroppen måste ju också förbereda sig.. När jag va hos barnmorskan förra veckan så låg han ju inte fixerad han låg med huvudet neråt så jag vet ju inte om han kanske har fixerat sig nu =) Kan ju hoppas på de i alla fall..

Idag kommer Madde hit med barnen en sväng =) Dom har inte vart här på ett tag utan vi har mest varit där eftersom det är lättare när vi än så länge inte har barn =) Hon vill se hur det har blivit i det nya sovrummet och så =) Måste dock städa lite grann så att jag inte behöver skämmas haha :)

Nu ska jag gå och äta lite =) Är hungrig IGEN!!!

Lite bättre blev det i alla fall

...när jag gjorde iordning i garderoben. Jag har rensat mina kläder och lagt in det som ska vara kvar i den nya garderoben. Flyttade älsklingens kläder in till den nya och där hans kläder låg la jag alla lakan =) Känner mig faktiskt ganska duktig :) Insåg att jag inte har så mkt kläder som jag kommer att kunna använda när magen försvinner =) Kanske inte så kul att gå runt i mamma-kläder då=) Äsch! Det blir ett senare problem. Vet ju inte hur mkt jag kommer lyckas bli av med så det är ju ingen ide att ge sig ut att leta efter det nu :P

Hittade dock ingen svart sopsäck..Rättare sagt så har jag väl inte riktigt letat så jag la allt som jag inte ska ha på golvet. Älsklingen kommer säkert hitta dom bara han går innanför dörren sen men då är det ju ett problem som är lättlöst i alla fall :)

Älsklingen håller på att leta efter en traktor också, så att det ska bli lätt att skotta i vinter. Probelemet är bara att han inte hittar nån. Tycker att han har letat i all evighet. Det finns ju traktorer ute på blocket och så men de är ju så sjukt dyrt. Hittade en förut som kanske är nått att ha så han ska ringa på den när han kommer hem sen. Jag hoppas verkligen att det är något som duger för snart kommer snön.

Nu blir de dusch och sen kanske jag ska åka hem till Madde en sväng =)

BLÄÄÄ!!!

Inatt har jag sovit jätte dåligt. Jag vaknar hela tiden av att jag antingen är kissnödig eller att jag inte ligger nå skönt för att jag har ont nånstans eller nått liknande. Hittar verkligen ingen bra sovställning utan måste ändra hela tiden. Har märkt att jag börjar få ont i höfterna om jag sover på sidan för länge. De måste ha och göra med att jag är tung och att vi inte har världens bästa säng. Armarna vet jag inte heller riktigt var jag ska göra av för dom somnar ju typ hur jag än har dom. Typ varenda gång jag vaknar så säger älsklingen åt mig att sluta snarka. Jag har till och med hört mig själv snarka inatt. Och då förstår jag om han inte kan sova. Dom gångerna han inte säger till mig så är det jag som inte kan sova för att han snarkar..

Usch vad jag klagar nu känner ja men jag är ju konstant trött för att jag inte kan sova ordentligt under nätterna. Jag vill ju samla så mycket kraft som möjligt inför vad som komma skall.

När jag gick upp imorse och tittade ut så blir man ju lycklig. Det är frost på träden och på gräset. I såna här lägen är det underbart att bo på landet för det är sååå mycket finare =) Det är dock väldigt kallt också så har inte vart ute nått utan har bara tittat på de genom fönstret :)

Vad händer idag då tro? Jag ska nog försöka mig på och rensa ur min garderob och lägga in i den nya. Älsklingens kläder kan jag ju också flytta på så att han slipper göra de =) Det är bara att denna sysslan är ju inte speciellt rolig, men jag vet att det är skönt när det är gjort. Ja ja, vi får väl se..

Färdigt!

Nu har vi tagit kort i många olika vinklar och på olika sätt =) Hoppas nu att några blir bra men min syster verkade ganska nöjd i alla fall :) Hon har precis åkt hem så nu är jag och älsklingen själva igen.

Vi har precis monterat ihop skötbordet =) Känns skönt att ha de färdigt utifall att han bestämmer sig för att titta ut tidigare. Det vet man ju aldrig. Vet inte riktigt vart vi ska ha de än men vi hittar nog nån lösning på de snart.

Känner mig ganska trött så vi ska nog åka in och handla snart och sen åka hem och laga mat och ha lite myskväll tror ja =) Känns som att älsklingen också är ganska sliten. Han har ju till skillnad från mig som vanligt grejat här hemma. Han har vart nere vid vattenpumpen och isolerat där så att det inte ska frysa nu när det börjar bli kallare. Hoppas på det i alla fall. Vi har haft nog problem med vattnet nu tycker ja..

Nej nu tror jag att jag ska stänga av datorn för idag och kanske ägna lite tid och kärlek till min älskling :)

Fotografering

Idag kommer min kära syster hit och ska ta kort på min mage är de tänkt :) Jag har sagt hela graviditeten att det vore roligt att ta några kort som blir lite extra fina som man kanske kan förstora upp och så :) Hon är väldigt duktig och har ju en bra kamera och så =) Så vi får väl se om vi kan få några bra bilder tagna :) Vet inte riktigt när hon kommer försökte ringa henne igår men hon svarade inte.

Igår var vi ju som sagt till svärmor och åt =) Det bjöds på fläskfile, potatisgratäng och sås =) Jättegott! Sen satt vi mest och bara prata och timmarna sprang iväg =) Vid halv fem så åkte jag och älsklingen till Ikea och köpte de skötbordet som vi har tittat på och sagt att det ska vi ha men har bara inte köpt det än. Nu är det gjort så jag tänkte att jag skulle sätta igång att montera de snart =)

När vi hade varit där så åkte vi hem till Madde och Johan där dom hade hur mkt lördagsmys som helst. Chips, godis, grönsaker och dipp. Så vi satte och där och mumsade och spelade lite spel och umgicks :) Alltid lika trevligt. Även där springer ju bara tiden förbi så åkte inte därifrån förrän vid 23-tiden nån gång..

Nu måste jag försöka få tag i min syster och se när hon har tänkt o komma och så :) Kanske skriver nått här senare, vi får se!

Fira svärmor

ja, snart ska vi iväg hem till svärmor och äta lite =) Hon fyller år imorrn så det är älsklingens och hans bröder med respektive och familj och så som kommer :) Det blir nog trevligt.. Va på bergvik igår med Madde och Katrin. Hade ingen aning om vad jag skulle köpa till henne men tillslut så blev det två stycken lyktor som hon kan ha ute på trappen eller nått sånt :) Svårt att köpa till nån som har allt..

Efter att vi har varit där så ska vi till Ikea en sväng och köpa skötbordet har vi tänkt oss och sen blir det typ till Maxi eller nått och köpa lite blöjor och allt sånt som också kommer att behövas inom en snar framtid :) Känns skönt att ha sånt fixat om det skulle komma igång. Det är ju inte helt omöljigt att det kommer igång. Det skulle det kunna göra men han skulle kunna vänta i alla fall 2 veckor till eller nått så att han är färdig=) Haha

Ikväll kanske vi ska hem till Madde och Johan. Inte riktigt bestämt än men hon ringde nyss och frågade om vi ville komma dit ikväll och äta nå gött och umgås. Det är ju aldrig fel men vi skulle höras lite senare så får vi se vad det blir :)

Nu måste jag hoppa in i duschen och göra mig iordning. Ska vara hos svärmor vid 13 så kanske är bäst att börja ta tag i sig själv :) haha


:)

Solen skiner och jag har inte vaknat till liv än känner ja.. Undrar när jag ska göra de.. Denna tröttheten blir jag knäpp på ibland men samtidigt så tror jag att det är värt det när våran lilla prins kommer ut :) Jag vet mkt väl att sömnen inte kommer att bli bättre för då har jag en liten som vill ha uppmärksamhet och kärlek. Nu har jag ju bara en mage som är ivägen när han har kommit så har jag ju honom brevid mig =) Det kommer säkert finnas dagar även då som jag är sjukt trött och blir frustrerad för att jag inte kommer att sova ordentligt men de får tiden visa..

Idag ska jag in till stan och äta lunch med Karin som jag inte har träffat på alldeles förlänge igen.. Dåligt av oss att inte ses oftare. Efter det så tror jag att jag ska på stan med Madde och hennes syster Katrin :) Igår var jag ju bara hemma hela dagen så idag är jag lite mer aktiv..

När tjejerna kom igår så gick vi husesyn och sen satte vi oss vid köksbordet och drack kaffe och bara snacka en massa skit.. Shit vad tiden går fort när man bara sitter och pratar. Vi får göra om det flera gånger och oftare tycker ja :) Har alltid så mkt att prata om hehe ..

Kanske skriver sen igen.. Måste äta lite och sen ta tag i dagen känner jag om jag ska vakna till liv..

 


Väntar....

Sitter och väntar på att mina kollegor ska komma :) dom kommer nog vilken minut som helst! Jag är så jäkla trött nu kände jag bara.. Skönt att jag vet att jag bara ska vara hemma idag så att jag inte behöver iväg nån stans. Älsklingen får nog handla om det är ngt vi behöver. Känns onödigt för mig att bara åka in och handla, då kan han lika gärna handla på vägen hem..:)
f
Jag har ju städat idag eftersom jag får besök :) Det blev att jag städade ganska ordentligt för jag fick ett städryck ;) Töligt bara när man väl är klar och märker att de inte typ var nån ide eftersom det är lika mkt katt och hundhår i hela huset i af ;) haha

Nej nu kommer dom nog här snart. Måste sluta!

Lite allt möjligt

Idag kommer mina kära kollegor hit en sväng =) Eller ja, i alla fall en liten skara :) Dom har sagt väldigt länge att dom ska komma hit men det är svårt att få till det så att alla kan samtidigt. Så dom kommer väl runt tre tiden nån gång =) Trevligt!

Igår var jag på stan med Madde en sväng.. Vi skulle ha shoppat kläder till henne men vi hamnade på barnavdelningen istället.. Oj vad överraskande haha :) Tyvärr så blir de ju så att man blir VÄLDIGT sugen på att köpa grejer.. Köpte lite smått och gott :) Tror nog att jag har det mesta nu. Jag skulle dock vilja ha en amingnsfilt men jag va till både barnens hus och till babyproffsen men dom hade ingen. Är det nån som vet vart jag ska leta? =)

Var även till barnmorskan igår =) Det var tanken att hon skulle göra en undersökning för mina blödningar men eftersom jag var till spec. mödravården häromdagen så tyckte hon att det räckte och göra ett "vanligt" besök. Jag hade nästa tid på måndag så vi strök den och gjorde det som vi skulle göra igår istället. Hjärtljuden låg på 130 och blodtrycket på 120/80. Så hon var som vanligt nöjd med oss båda :D

Oh vet ni, försäkringskassan ringde igår :) Äntligen är dom klara med mitt SGI så nu kunde dom betala ut pengar =) Jag blev alldeles paff!! Dom har godkänt sjukskrivningen och allt var klart så jag skulle få en utbetalning på fredag, inte en dag för tidigt. Jag har ju haft tur som hade pengarna som jag fick i vinst av att sälja lägenheten, vad hade jag gjort annars lixom? Helt sjukt att de ska behöva ta sån tid...

Ja ja, nu måste jag fixa lite här hemma =)


35+0


Bebisen


Bebisen väger nu omkring 2.5 kg och är c:a 47 cm lång. Den här veckan har bebisens naglar definitivt nått kanten av fingrarna. Vid förlossningen kan naglarna se ganska långa och spetsiga ut. Bebisen riskerar inte lika mycket att riva sig själv med naglarna eftersom det är så ont om utrymme i livmodern vid det här laget.

 

Bebisen fortsätter att bygga sina fettdepåer och blir allt knubbigare och rundare. Bebisen börjar utveckla sitt eget immunförsvar.

 


Du


Livmoderns övre del har nu vuxit ungefär 15 cm ovanför naveln och din viktökning ligger sannolikt omkring 10.8 till 13 kg. De flesta kvinnor börjar känna rejält sig tunga och otympliga och börjar tänka "ska bebisen aldrig komma ut?". Vissa får problem med att äta och att andas djupt. Det kan då vara bra att äta lite men ofta för att inte ytterligare öka sitt obehag.

 

Livmoderhalsen kommer att börja utvidgas under de kommande veckorna för att bebisens huvud och kropp så småningom skall kunna passera ut genom förlossningskanalen. Livmoderhalsen behöver vara 10 cm öppen för att bebisen skall kunna förlösas.

 

Om det känns tungt just nu, håll ut! Det är bara några få veckor kvar och alla besvär och obehag kommer snart att få sin belöning!

Dela |

Duktiga jag!

Nu har jag precis monterat ihop spjälsängen :) Vi har ju haft den sen i somras men har inte monterat den eftersom sovrummet inte har varit klart men jag tänkte att jag skulle överraska älsklingen när han kommer hem :) Jag klarade det alldeles själv, inte för att ikea-möbler är så svårt men det stod i beskrivningen att man skulle vara två men jag hade en som låg och kollade på mig bara :) gissa vem?! jo, Phoebe såklart ;)

De kommer nog att bli jättebra tror jag när våran lilla prins vill titta ut :) Jag kan inte förstå att jag har varit gravid i nio månader snart och att han ska komma ut :) Det känns så overkligt men självklart helt underbart! Jag vill se hur han ser ut. Vem han är lik? Vilken personlighet han kommer att ha? :) Det är mycket frågetecken men såå spännande..

Jag tänker ju mer och mer på förlossningen men det är ju inte så mkt att fundera över samtidigt som det är det. Jag menar det är ju nått som jag vet att jag måste gå igenom men det är ju ingen som vet på vilket sätt jag kommer ha ont och hur ont det kommer att göra för mig. Jag förstår ju såklart att det kommer göra ont som f*n... Men han ska ju ut varesig jag vill eller inte.. haha de är ju lite svårt att ändra sig nu. Det finns ju bedövning som förhoppningsvis hjälper lite grann i af :D

Nu måste jag duscha och göra mig iordning för ska snart åka till Madde och Johan och få mina lampor bytta :)

Blandade känslor

Besiktade ju bilen igår och det gick ju inte så jätte bra.. Eller ja det var bara parkeringsljusen, inget bra att veta eller nånting men den gick inte igenom!!!! Jag blir såå irriterad. Kunde dom inte bara ha sagt att jag va tvungen att fixa de men att jag inte behöver komma tillbaka för ombesiktning.. Men men det är ju lätt fixat i af :) Johan skulle hjälpa mig att fixa det idag, väldigt snällt då jag verkligen inte kan de själv och så får älsklingen en mindre grej att tänka på..

Något som däremot är väldigt roligt och skönt är att vattnet är tillbaka :D:D Elektrikern var ju här imorse och bytte nått så nu verkar det som att det funkar.. Håll tummarna för de! Måste bland annat tvätta och sånt.. Man blir ju väldigt låst utan vatten. Förstår inte riktigt förrän man inte har det hur beroende man är utav det.

Igår kväll var jag hemma hos en kollega och fikade =) Riktigt trevligt var det som vanligt när vi ses. Var trött när jag åkte dit och tänkte att jag blir nog inte kvar så länge men jag var inte hemma förrän 21.. haha.. Vi bestämde nu efter mkt om och men att dom skulle komma hem till mig nu på torsdag:) Vi har pratat om det jätte länge men de har inte blivit av men nu så...

Skit trist väder är det idag, man blir ju inte direkt piggare av att titta ut:P Vad gör ni en tråkig tisdag som denna? =)

=)

När älsklingen kom hem från jobbet igår så åkte vi ju till Ikea. Köpte en garderob en väldigt stor en så vi lär ju få plats i af ;) Sen blir de ju alltid lite smått typ som en spjälsängsmadrass och så också;) Efter den shopping turen så åkte vi hem till madde och johan. Älsklingen och Johan åkte iväg och fixade med något medans jag och madde började med maten :) Fläskfile, kroketter och bearneisesås =) Mums va de!

Idag skulle ju älsklingen ringa till en rörmokare som skulle komma ut och fixa vattenpumpen men dom trodde att det var nått som hette tryckskydd som de var fel på. Då ringde han till mig och bad mig leta upp numret till nån elektriker så nu har jag gjort det. Hade ju hoppats på att nån kunde komma nu haha men han kunde komma imorrn kl 8 så jag får väl hålla mig tills dess.

Ska och besikta bilen idag i Sunne. Jag hoppas att den går igenom, orkar inte med ett problem till. Efter det så ska jag in till stan och träffa tjejerna från jobbet hemma hos Emelie =) Trevligt! Får väl se vilka som kommer men vi kommer att ha trevligt vilket som det kan jag nästan garantera :)

Nu ska jag försöka få tag i barnmorskan också och se om jag kan få nån tid till läkaren då min sjukskrivning går ut på fredag igen :) Riktigt fixar dag idag känns de som.

RSS 2.0