Söndagens händelser:)

Bloggar ifrån bilen igen;) vi har varit inne i stan och grejat med lite olika saker.. Va till Ikea en sväng och köpte lampor, sen va vi in till bergvik en snabbis och sen har vi varit hos både älsklingens mamma och även till mina föräldrar. På Ikea köpte vi lampor till sängen så att det inte ska vara så ljust på natten åt oliver så att han förstår skillnaden på natt och dag:p men jag måste ju ändå se honom;) sen var vi inne på bergvik och kollade om vi kunde hitta nån overall till oliver. Han har en i strl 62 nu men kommer att växa ur den snart och då är ju den stora frågan hur länge han kommer att behövs en varm overall? Om han klarar sig med 68 eller om man ska köpa en i 74 och att den får vara lite stor? Sen åkte vi hem till älsklingens mamma och satt och kollade på kort när älsklingen och hans bröder va små. Det är ju inget snack om saken, oliver är väldigt lik sin pappa:D sen när vi kom hem till mina föräldrar så ville dom bjuda på mat och vi var ju hungriga och så slapp vi laga mat när vi kommer hem så det passade perfekt:) Oliver vaknade också när vi kom dit så nu har han också fått mat och är förhoppningsvis nöjd ett tag. I veckan har jag inte så mkt planer än så länge förutom att jag ska till barnmorskan på återbesök på fredag. Men jag kommer säkert på saker att göra. Nån som vill ses?:) Nu är vi snart hemma så nu måste jag sluta skriva.

Då va helgen snart slut igen då

Nu är snart denna helgen slut också:( Om jag fick välja så skulle de vara helg hela tiden hehe :P Älsklingen är ju hemma då. Igår var vi bara hemma hela dagen och slappade förutom lilla trippen in till Kil för att handla mys men de räknas knappt. Vi gjorde hemmagjord pizza och sen va de soffläge resten av kvällen =) MYS! Oliver har blivit lite tät i näsan så han har inte sovit så jätte bra inatt men jag tror att det är för att de är så tjockt i näsan. Han har i alla fall ingen feber. Min lilla älskling Tycker så synd om han när man inte kan göra så mkt åt de. Jag droppade i lite bröstmjölk i näsan igår så de har kommit ut lite grann i alla fall. En annan kan ju snyta sig så man får försöka med lite för att få ut lite grann så det inte blir så jobbigt för honom.. Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på men nått hittar vi nog på =)Skulle vilja köpa en nattlampa så att jag inte behöver ha sån stark lampa tänd på natten. Men vet inte riktigt vad jag ska ha för nått men jag får väl ge mig ut och leta :) Nu ska jag passa på att hoppa in i duschen när Oliver är nöjd :)

Måste ju se om de funkar...

Jag fick ju min iphone för några dagar sen men jag har ju inte testat att blogga ifrån den..just nu sitter jag och älsklingen i bilen på väg in till kil och handla. Jag blev ju självklart sugen på lördagsmys:) oliver är också med såklart men han sover så han märks inte av så jätte mycket. Han har varit lite gnällig idag men de är för att han inte riktigt kom till ro och kunde sova men till slut så:) Nu är vi framme vid Ica:)

Duktiga jag :)

Jag kom på att idag har jag varit rökfri i 2 år.. När jag väl bestämde mig att jag skulle sluta så kändes det nästan hopplöst och trodde knappt på det själv att det skulle gå men de gjorde de :)

Igår provade jag pumpen för första gången. Jag har köpt en manuell medela pump och den funkade utmärkt! Sen har jag ju även köpt en nappflaska som ska efterlikna tekniken som används när dom ammar så provade den också. Eller ja, jag provade den inte men Oliver fick testa =) I början så förstod han inte vad han skulle göra men tillslut så =) Kändes skönt att han tog den för då kan man ju använda den i enstaka fall. Vill ju fortfarande amma men nån gång kanske älsklingen kan mata och om mormor och morfar eller så kanske vill vara barnvakt eller så =)

Idag ska jag iväg och fika med Emelie =) Hon har inte träffat Oliver än så det blir trevligt. Sen ska jag iväg hem till mamma och pappa. Mamma har nån fest så hon ville att vi skulle komma förbi =)

Skönt att det äntligen är fredag igen också =) Älsklingen är nog ledig hela helgen tror jag så och vi har inga speciella planer så det blir mys. Hoppas att ni får en bra start på helgen=)

Tröttis

Oliver har sovit ganska konstigt inatt, alltså vaknat många ggr och inte riktigt vart nöjd.. Eller bara velat ha lite mat och sen sova igen men en annan somnar ju inte direkt så de känns inte som att jag har sovit speciellt mkt inatt.. Hur som helst så är jag trött i alla fall. Jag har ju märkt att ju bättre han sover på dagen ju bättre sover han på natten och han sov inte jätte mkt igår på dagen så de kan ju hänge ihop med de.

Planer för idag har jag inte så mkt mer än att jag vill in till barnens hus och så vill jag ut på promenad eftersom det är så himla fint väder så vi får väl se vad jag hittar på:) Kommer säkert att bli både och men frågan är bara när och med vem :)

Nu måste jag ta hand om blöjan hörde jag :) Kanske blir ett inlägg lite senare vi får se.


Hemma igen

Nu har jag äntligen kommit hem igen.. Det har ju vart fullt upp idag men jag har fått ihop det bra ändå tycker jag.. När vi var till BVC så fick jag en chock haha. Han vägde 6290 gram, 61 cm lång och ett huvudomfång på 41 cm. Han har alltså gått upp 1220 gram på 2 veckor:P Man börjar ju fundera på hur stor han kommer att bli;) Hon frågade mig vad jag har i mjölken egentligen:P Men hon var väldigt nöjd med hur han växer och så:)

När jag sen var till läkarn så såg allt jätte bra ut och hon tyckte att snittet var väldigt fint så dee kändes ju skönt att veta att de inte var några konstigheter med de..

Nu sitter jag och ammar och älsklingen har precis kommit hem så vi ska väl laga lite mat och sen blir det nog bara sioffmys:)

BVC och läkarbesök

Sitter just för tillfället och ammar och har redan hunnit duscha =) Ska snart ge mig iväg på mamma-samtal på BVC. Eller ja rättare sagt jag ska vara där tio men när man inte är själv längre så krävs de ju att man går upp i tid så att man hinner med de man ska :P Oliver har sovit jätte bra inatt men jag känner mig inte helt utvilad men de kan bli att jag när jag väl kommer igång med dagen så vaknar jag till, de brukar vara så.

Efter att jag har vart på BVC i Kil så ska jag åka in till Karlstad och amma Oliver för då lär han vara hungrig igen i alla fall så behöver han äta då för att inte bli hungrig när jag är hos läkaren. Jag ska på återbesök till mvc eftersom jag blev snittad så måste man till en läkare och inte bara återbesök hos barnmorskan. Men de ska nog gå bra =) Min snälla lillasyster Stina följer med och är lite barnvakt så hon kan sitta i väntrummet så kan jag gå in till läkaren. Då behöver jag inte känna mig lika stressad. :) 

När jag är klar där så ska jag iväg till Helmia och få en värdering på bilen. Vi funderar på att köpa en ny bil och då byta in den vi har. Så vi börjar med att göra en värdering för att se vad man kan få för den..

Så idag har jag fullt schema men de ska nog gå bra :)  

=)

Nu har jag varit dålig på att uppdatera igen..:P Men de har inte hänt så mkt roligt. Vardagen flyter på och jag älskar livet som mamma :) Konstigt nog så känns de fortfarande konstigt att säga att JAG är mamma även som det är väldigt naturligt. Oliver växer så det knakar. Förstår inte hur han har kunnat bli så stor på bara några veckor, de går nästan för fort. Man hinner lixom inte riktigt med.

Har äntligen fått min iPhone nu och fått igång den så det är ju som min nya leksak :) Har redan fått ladda den två ggr för att jag har lekt så mkt med den :P

Idag ska jag in till stan och träffa tjejerna från föräldra gruppen igen :) Riktigt trevligt. Denna gången tror jag att alla kommer men är inte helt säker. Det visar sig väl men det kommer säkerligen att bli trevligt hur det än blir. Men nu måste jag ta hand om Oliver och göra oss båda två iordning för att åka iväg :)

Ha en bra måndag!

2 ÅR<3

Idag har jag och älsklingen varit tillsammans i två år :) Känns som att vi har varit tillsammans väldigt mycket längre samtidigt som det har gått väldigt fort =) Vi har hunnit med väldigt mycket under två år :) Oliver har kommit till världen är ju självklart den största och mest underbara händelsen =)

Snart ska jag åka in till bergvik och träffa Carro :) Jag vill ju självklart köpa nånting till honom men vet inte riktigt vad än :) Kommer säkert på nått. Jag tar med mig Carro som kan komma med lite förslag om jag har tur ;)

Jag var ju och hämtade min iPhone häromdagen men har ju självklart inte fått igång den för har inget simkort. Det är ju en iPhone 4 och då behövs det ett microsimkort.. Typiskt att dom inte hade dom i lager bara för att jag skulle ha ett =) Förhoppningsvis kommer det på posten idag men med min tur så gör de väl inte de..Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva här i bloggen riktigt så det blir ju inte så mkt vettigt men det är ju några som läser så jag fortsätter väl :P


Favorit i repris

Förra tisdagen så var jag in till stan och åt frukost med några kollegor hemma hos Marie =) Idag ska vi köra en favorit i repris. Ska vara hemma hos Marie ungefär vid 10 och så ska vi äta frukost och snacka skit hehe ;)

Sen i eftermiddag så ska jag få hämta min iPhone :D Jag längtar!! Jag ska äntligen slippa och ha två telefoner :D Det är nog det bästa av allt tror ja eller att jag får en iPhone är ju inte heller fy skam men men :P

Vet inte om jag kanske skulle träffa Lisa en sväng också. Det blev aldrig nått bestämt men hon skulle in till Karlstad idag så kanske ska passa på :D Har inte sett henne på jätte länge så det vore trevligt tycker ja :)

Nu måste jag ta Oliver!

Väntar på besök....

..ja, jag sitter och väntar på att Ann-sofie och hennes son Alvin ska komma hit och gosa lite med oss :) Hon skulle ha kommit nu vid två men dom hade sovit väldigt länge så dom skulle komma lite senare. Vi skulle ha setts förra veckan egentligen men de blev lite förhinder. Så det ska bli väldigt trevligt att dom kommer hit. Dom har ju inte heller sett vart vi bor så får se om hon hittar hit till att börja med :p

Inatt har Oliver sovit jätte bra så jag känner mig utvilad och har till och med orkat/hunnit med att städa lite grann :) Känns väldigt skönt att han har kommit igång med lite rutiner så att man hinner med lite av det "vanliga".
Men nu ska jag sätta mig och ta de lite lugnt innan dom kommer =) Hörs kanske sen igen!

Då va helgen snart slut då

Som vanligt så går ju alltid helgerna för fort. Älsklingen jobbade igår så jag följde med in till stan. Åkte först till jobbet och åt frukost med Carro och sen åkte jag hem till mamma och pappa. Jag har ju vart sugen på att klippa mig ett bra tag nu så mamma följde med mig till bergvik och var barnvakt under tiden jag fick klippa mig :) Så skönt! Tog av en bra bit så har ungefär till axlarna nu, insåg direkt att Oliver inte får tag i håret och jag som är så håröm var väldigt glad för de :) haha

Sen åkte vi förbi elgiganten och beställde en iphone till mig :) Den kommer redan på tisdag. Så äntligen ska jag slippa att ha två telefoner och får en ny telefon :) Kommer väl inte kunna med den men jag lär mig nog :)

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska göra men det blir nog ganska lugnt tror ja =) Vad har ni gjort i helgen då?

Fredag igen:)

Nu är det fredag igen, har inte så jätte stor koll på vad det är för dagar eftersom man går hemma varje dag men det betyder ju att älsklingen är ledig :)

Sitter och ammar just nu men ska snart åka in till stan. Ska gå på stan med mamma och shoppa lite :) Jag behöver fylla på min garderob lite. Jag har inga kläder. Jag vet att jag antagligen kommer att gå ner mer men nu är det verkligen kris. Måste ha nånting som jag kan ha på mig i alla fall.

Hoppas ni får en bra start på helgen :)

Slappis dag

Igår var vi till bvc och vägde och mätte igen :) Min lilla gosse växer så det knakar! Han vägde 5460 gram och var 58,5cm lång och 40 cm i huvudomfång :D Så hon var väldigt nöjd med hur han växte :) Känns ju självklart jätte bra :D Sen åkte jag in till stan och tog en promenad med Mariell och hennes dotter. Det var ju så himla fint väder så kunde inte hålla mig inne :) Oliver sover ju så himla bra i vagnen också. I alla fall när det rör sig, stannar jag till för länge så vaknar han till och jag får gunga lite på vagnen igen :) hehe

På kvällen igår fick vi besök av Daniel och Julia och deras två barn :) Väldigt trevligt! Fick ett jätte fint lek-gym som vi kan ha när Oliver blir lite äldre :) Tack så jätte mycket! Både jag och Julia är ju hemma och är mammalediga nu och båda bor i Kil så det lär bli fler dejter framöver :)

Idag har jag inte gjort mkt alls. Gick upp och satte mig i soffan och sen har jag suttit där sen dess :) Kände att jag behövde en slappdag :) Veronica kommer och hälsar på mig när hon har slutat jobba :) Hon har ju inte sett Oliver än så det ska bli väldigt trevligt:)

Men nu ska jag nog passa på att duscha medans Oliver sover en sväng :)


Ny vecka

Då var det måndag igen.. Veckorna går så otroligt fort. Älsklingen är ju iväg och jobbar och jag ska iväg och fika med tjejerna från föräldragruppen idag:) Det ska bli så kul att få se allas små underverk :D

Pratade precis med min barnmorska, ska ju tillbaka dit på en kontroll till henne så ringde och bokade en tid. Det blir nog även en liten extra lång tid eftersom jag tycker att de känns lite jobbigt att jag inte fick vara med på Olivers födsel eftersom jag sövdes ner under snittet så hon ville att vi skulle prata om det lite extra för det var inte konstigt att jag kände så.

Nu har jag även ringt till socialförvaltningen. Älsklingen har inte skrivit på faderskapspapprena än så fick hem ett papper om det. Så nu skulle hon skicka ut papper som vi skulle skriva på och sen skicka in dom i ett kurvert. Trodde att vi skulle behöva åka dit men vi behövde inte det så de va ju riktigt skönt faktiskt. Svårt att få ihop eftersom älsklingen jobbar dagtid och dom har ju öppet då. Men nu är det löst.

Det enda som inte är helt löst är försäkringskassan. Eftersom jag blev sjukskriven första dagarna efter snittet och att vi låg inne med Oliver sen på neonatal avdelning så ska vi ju få tillfällig föräldrapeng. Jag pratade med dom när vi hade kommit hem och trodde allt var löst men när jag pratade med dom igår så visade sig att så var inte fallet. Blir så trött. Hon kunde inte ens svara på mina frågor utan hon skulle ringa upp så vi får väl se vad som händer.


Älskar helgen :D

Igår var det väldigt lugn dag.. Oliver sov inte speciellt bra natten till igår och när jag vaknade så kände jag mig inte alls pigg så satt på soffan mest hela dagen tills älsklingen tvingade ut mig på en liten promenad så att jag skulle få frisk luft =) Det blev ju visserligen lite bättre:p Var ingen långpromenad eftersom läkaren har sagt att jag egentligen inte får göra nånting första 4 veckorna men jag har struntat lite i det. Det känns lite som att jag känner själv också vad kroppen orkar med och inte och det har ju faktiskt gått 4 veckor på onsdag.

Älskar helgen för då är ju älsklingen hemma =) Så skönt att ha hela familjen samlad ;) Älskar mina pojkar! Imorrn ska ju älsklingen jobba igen men jag ska nog in till stan och fika med tjejerna från föräldragruppen :) Väldigt trevligt. Jag har ju träffat en av bebisarna eftersom vi fick samma datum och låg inne på 11:an tillsammans. Men resten har jag inte träffat ännu:)

Idag vet jag faktiskt inte vad vi ska hitta på. Men jag skulle vilja göra nånting :P Vi ska bada Oliver i alla fall men de tar ju inte jätte lång tid direkt:P


=)

Lovade ju att jag skulle bli bättre men de gick sådär med de haha ;) Vi var ju iväg till BVC i tisdags :) Han växer ju så det knakar :) Trodde inte riktigt att det var sant, han vägde 5070 gram och var 58cm lång :) Min lilla älskling. Då vet jag i alla fall att jag har tillräckligt med mjölk:P Gått upp nästan 500gram på en vecka. Han har ju suttit fast vid bröstet nu och blir lixom inte nöjd med napp och heller inte nöjd med att bara komma upp och få närheten och som sa att jag ska ge han bröstet och att det kommer att bli bättre. Nån som har nån ide hur man ska få in fastare rutiner? Jag skulle vara nöjd om det var 3 timmar emellan men nu äter han jämt:P 

Igår var ju älsklingen hemma från jobbet eftersom det var röd dag. Han har åkt på en jätte förkylning så han var inte så jätte social. :P Oliver ville ju ha mat hela dagen så jag satt i soffan. Det var ju snökaos så var heller inte så sugen på att göra så mkt mer:P 

Idag är han iväg och jobbar men sen får vi ju helg tillsammans :) MYYS!! Det är ju första veckan som han är iväg och jobbar och jag var ju väldigt nervös men det går förvånansvärt bra måste jag säga :) Även om det är svårt att ställa om men väldigt mysigt så klart :) Livet som mamma kan man verkligen inte föreställa sig innan man är där. SÅ underbart!

Nu måste jag ta Oliver här :)  


Dålig uppdatering

Ja jag vet att jag har vart väldigt dålig på att uppdatera men har ju haft lite annat att tänka på:) Oliver växer för fullt, ska till BVC och väga och mäta idag så får vi se hur mkt han har gått upp =) Spännande. Hoppas att han har gått upp tillräckligt så att jag vet att han blir nöjd med min mjölk. Han sitter ju typ fast i bröstet men dom säger att det brukar bli bättre efter 4 veckor ungefär så vi hoppas väl på de :)

Igår var jag i stan och träffade Elin och hennes mamma och sen var jag även hem till mamma en sväng. Hon vill ju träffa sitt barnbarn så mkt som möjligt såklart..

Idag ska jag ju som sagt till BVC vid 11 och sen kanske jag ska träffa Madde och sen tror jag att Susanna och hennes dotter Linnea skulle komma och hälsa på =)

Älsklingen har ju börjat jobba nu och om jag ska vara helt ärlig så var jag väldigt nervös. Första dagen var ju igår så har väl inte hunnit vänja mig än men de ska nog gå bra..De är ju en säkerhet och ha dom hemma men nångång måste ju vardagen komma också. Oliver är ju 3 veckor imorrn så vi har ju inte fått in nån rutin än men de kommer väl så småningom.

Jag ska försöka bli lite bättre på uppdatering nu men vet inte riktigt vad jag ska skriva :)


RSS 2.0