Tjejkväll

Idag har jag vart hemma hos Madde och barna och myst typ hela dagen :) Fullt ös medvetslös som vanligt :p Har precis kommit hem till Carro och ska snart åka in till stan.

Det är tjejkväll i stan ikväll så jag, Carro, Anna, Marie, Josefin, och Jennie ska in och titta läget :) Lär väl vara hur mkt folk som helst men kan va kul att se om det är nått att ha :)

Idag är det bara 70 dagar kvar av min graviditet :) Känns som att det är jätte långt kvar men ändå som att det kommer att gå väldigt fort :D Jag längtar så tills min lilla älskling kommer ut :D

Nu måste vi fixa iordning oss för att åka :) Hörs kanske sen eller imorrn

Bättre sent än aldrig

Nu har jag vart dålig på att lägga upp magbilder =) Här kommer i alla fall en färsk :) haha Älsklingen tog den igår alltså 29+5 =) Den växer för fullt tycker ja ;)



Jag har äntligen lyckats ta ett kort på ultrljudsbilden också så här kommer den=) Det är ju från vecka 19+0, bättre sent än aldrig säger man ju ;)



Vi har ju visserligen inte bara gjort ett ultraljud eftersom jag har problem med blödningarna men vi har tyvärr bara fått en bild :) Men nu är det inte speciellt långt kvar till min lilla älskling tittar ut :D

Idag ska jag in till stan och hämta lite papper som jag ska skicka till försäkringskassan. Ligger på jobbet färdig ifyllt :) Kan va skönt att skicka in det så att det blir nån ordning på det hela ;)

Snart får jag ju säga upp mitt telenor abonemang också. ÄNTLIGEN! Jag vet dock inte vad jag ska ta efter det. Jag behöver ju typ Telia eftersom jag bor som jag gör men det är ju så dyrt.. Jag ringer VÄLDIGT mkt så det kan vara bra med nått sånt men töligt att ha en mobil räkning på typ 800 i månaden också :/ Nån som har nån ide ?

Tävling

Är med och tävlar om en fin åkpåse hos http://www.alltforforaldrar.se/prinsessan/

Här är den =) Jätte fin! Kan ju hoppas att jag vinner! Skulle vara perfekt till min lilla prins


Suck

Fick ytterligare papper från försäkringskassan igår att jag måste fylla i angående varför jag är sjuk och sånt. Så att jag ska få sjukpenning. Jag blir knäpp. Jag tycker att jag har skickat in tillräckligt ;)

Fick i alla fall hjälp av Lisa igen =) Hon är så snäll. Hon har ju gjort detta en gång och kan det mycket bättre än mig. Så nu ska bara det brevet på lådan så hoppas vi att dom inte ska krångla.

Nu håller jag på att laga lite mat. :) Måste vänta på att älsklingen kommer hem som har varit och handlat så att jag kan göra klart maten =) Vi har kört hem lite golv idag. Eller det var till och med JAG som körde med släp. Första gången jag gjorde det själv :) Men jag krockade inte med ngt i alla fall :) Och golvet är hemma och är helt haha :)

Va in till köpbarnvagn idag också och passade på att fråga när min vagn skulle komma :) Han trodde att den skulle komma i slutet på veckan för den tillverkades förra veckan :) Spännande.. Har ju egentligen ingen nytta av den än men det är skönt att ha den hemma och inte behöva oroa sig för de :)

Nu måste jag fortsätta med maten.

1 års-kalas på gång

Ska snart iväg på älsklingens brors dotters 1-års kalas :) Tiden går så himla fort.. Det känns som att hon föddes nyss.. Kommer väl säkerligen gå lika fort när våran lilla bebis kommer till världen :)

Har hållt på och plockat lite här hemma men det känns som att det inte gör nån nytta för det bli lika skitit direkt igen :P Så är det när man har två katter och en hund.. Får väl skylla sig själv kanske men det är väldigt mysigt med djur också..

Det är ju väldigt fint väder ute också=) Kanske borde gå ut och gå men jag vill ha sällskap! =) Nu blir det duschen sen ska jag åka in till stan :D

Inköpslista

Tänkte mest för mig själv för att ha lite koll på vad jag behöver införskaffa och så tills bebisen kommer =) Jag vet att man inte behöver allt men det kan vara skönt att ha nått att gå efter =)

Åka:
Babyskydd (bil) - Fått av Madde och Johan
Barnvagn - Väntar på leverans :)
Skötväska - Kommer samtidigt som vagnen
Åkpåse
Myggnät - Fick med i vagnen.
Varm filt
Regnskydd - Fick med i vagnen.
Plastad frotté
Barnvagnsleksak
Reflexer till hjulen - Finns reflexer på vagnen
Bärsele
Täcke
Kudde
Fårskinnfäll
Hjulskydd - Behövs det verkligen ?

Sova:
Madrass - älsklingen ska göra en
2 lakanset
4 dra på lakan
Plastad frotté
Mobil
Flera filtar
Resesäng
Täcke
Kudde
Spjälskydd


Sköta:
Tvättlappar
Våtservetter
Blöjor
Frottélappar
Rumpsalva (Inotyol)
Barnolja
Febertermometer
Alvedon
Borste
Tops
Bomullsrondeller
Skötbädd
Blöjhink - kommer att få  gratis från babyboxen
Badbalja
Badtermometer
Bad-cape
Nässug
Baby shampoo
Baby tvätt tvål

Till mamma:
Amnings-bh - Har fått två av Lisa.
Amningsinlägg - kommer att gratis från babyboxen
Bindor
Amningströjor
Bröstpump
Mjölkuppsamlare
Bröstvårtsalva
Bröstvårtsluftare
Massageredskap
Amningskudde

Möbler & Prylar:
Spjälsäng - Yes!
Skötbord
Byrå
Babysitter
Skallra
Baby-gym
Mjukdjur

Är det något mer som nån vet att man verkligen måste ha ? =)

Pyssel med papper

Nu har jag äntligen fyllt i lite papper angående föräldrapenning och sjukpenning. Har gjort i tre uppsättningar. En till mig, en till försäkringskassan och en till min chef. Jag har inte gjort detta själv. Lisa har självklart hjälp mig =) Såå snäll är hon :) Hon fick förhinder och kunde inte komma hit idag men vi har tagit det över telefon så det har gått bra ändå tror ja :)

Ska bara få dom här två breven på posten. Jag sitter fortfarande i myskläder men det är ju faktiskt söndag så man får det eller hur ?!:P Älsklingen ligger och sover på soffan. Han skulle bara vila sa han haha ;) De kunde jag ha räknat ut innan att han skulle somna.

Imorrn måste jag in till stan och köpa 1-års present till älsklingens brors dotter :) Vi ska på lite kalas där imorrn :) Det var längesen jag träffade dom så det blir trevligt. Sen imorrn kväll kommer det en snubbe från trygghansa och ska prata försäkringar med oss så att vi går igenom vad vi har och kan teckna det vi kanske behöver eftersom den lilla kommer snart så kan det ju va tid att kolla igenom sina försäkringar. Det är kostnadsfritt och man behöver inte teckna något men jag vet till exempel att jag måste ha en livförsäkring, älsklingen har redan en.

Nu ska jag hoppa på älsklingen och kanske hoppa in i duschen så jag kan ta tag i den här dagen nån gång ;)


Lite allt möjligt

Inatt har jag sovit skit dåligt. Har vaknat typ 100 ggr och inte riktigt kunnat komma till ro igen.. Det är väl ett tecken på att jag blir större och större och inte hittat nått bekvämt läge att sova på..

Jag gick upp vid halv nio och nu sitter jag här och ska snart hoppa in i duschen eftersom Lisa kommer om en stund.. Riktigt skit väder är det idag också så man är ju inte direkt sugen på att vara ute och gå eller nått så det lär väl bli en lugn hemma dag idag med.

Nu ska jag äta frukost kanske skriver en uppdatering lite senare igen :)

Lugn hemma dag för mig själv

Blev en väldigt lugn dag idag.. Älsklingen var iväg och jobbade som vanligt och hade med sig Pheobe hon älskar att springa lös och jaga pinnar en hel dag. Katterna var ute båda två så jag har vart själv hemma hela dagen :) Jag har tvättat och städat lite grann och gått runt och plockat lite bara =) Riktigt skönt att bara vara hemma en hel dag.

När älsklingen kom hem så åkte vi in till Kil och handlade.. Nu håller jag på och lagar mat. Jag hittade ett recept på fläskytterfile med solrospesto så det ville jag testa till det blir det hasselbackspotatis och nån sås som jag hittar på efter hand jag gör den :) Riktigt gott ska det bli. Är väldigt hungrig.

Imorrn kommer Lisa och Whila och hälsar på oss här ute i skogen :) Riktigt trevligt. Hon har ju aldrig varit här så det ska bli skoj. Va längesen jag träffade dom båda två =) Vi ska kolla igenom papprena angående föräldrapenningen =) Känner att jag vill få de klart så att man kan släppa det sen :)

Nu måste jag återgå till maten =)

Möbelfunderingar

Jag och älsklingen var och kollade på möbler igår också.. Vi måste ha en sängram tills sovrummet är klart för att inte förstöra fondväggen. Vi har ju dock ett problem och det är ju att älsklingen är såpass lång så vi kan inte ha en sängram som skicker upp vid fötterna.

Jag vill inte bara ha en gavel utan jag vill ha en helram. Sen vill jag heller inte ha en vit. Vart ska man leta? Jag blir knäpp! hahah Ikea har vi vart på vi har vart på sommarlagret och även på em möbler men på em så är det så jäkla dyrt.. Är det nån som har nån ide ?


Kort uppdatering

Nu har jag varit dålig på att uppdatera här och jag kan ju inte riktigt skylla på att jag har haft mkt att göra haha ;) Kommer knappt ihåg vad jag har gjort dom senaste dagarna :p

Igår var jag på återbesök på spec. mödravården och dom gjorde ett ctg och gjorde en vanlig undersökning. Dom säger ju samma sak som dom alltid gör. Att dom inte vet vart det kommer ifrån men att bebis mår bra. Det är ju i och för sig huvudsaken men det är tråkigt ändå.

Efter att jag hade vart där så åkte jag till jobbet och sa hej och postade ett brev. Köpte även några bullar och sen åkte jag hem till Carro och spenderade typ hela dagen där.

Idag ska jag in till stan och lämna en kattunge och sen ska jag med Carro till IKEA som det ser ut nu. Några mer planer än så tror ja inte att jag har än så länge:) Det visar sig väl vad dagen har att bjuda på..


Ny vecka igen =) 29+0


Bebisen


Den här veckan är din bebis 26 cm från huvud till stjärt och 39 cm totalt. Den väger nu hela 1300 gram. Bebisen fortsätter att öppna och stänga ögonen inne i livmodern och kan urskilja siluetter av föremål, och även människor, om ljuset är det rätta.

Bebisen rör sig mycket och du kan antagligen känna många rörelser under dagen. Varje bebis har sin egen dygnsrytm och med tiden lär du dig känna igen dem. Vissa perioder med rörelse bör vara återkommande, och om du tycker dig märka en minsking av fosterrörelserna kan du lägga dig ned och räkna. Du bör kunna känna din bebis röra sig ungefär 10 gånger per timma. Om du känner mycket färre än så så kan du kontakta MVC eller din läkare. Sannolikt mår bebisen alldeles utmärkt men det skadar inte att kolla upp.

Forskning har visat att bebisen inte bara kan höra dig, utan också känna igen din röst, vilket bevisar att den redan kan lära sig, minnas och känna igen.

Barn som föds för tidigt kan vara mycket små, även om de bara kommer några få veckor för tidigt. Det beror på att mycket att tillväxten sker från nu fram till vecka 36, varefter den sjunker något igen. Pojkar väger vanligen något mer än flickor vid födseln. Födelsevikten ligger ofta mellan 3,2-3,5 kg, även om avvikelser inte är ovanliga.


Du


Livmodern är nu 9-10 cm ovanför din navel och din totala viktökning ligger sannolikt omkring 8,5-11 kg. Du kanske märker lite läckage av mjölk från brösten. Den mjölk som läcker nu är inte som den vanliga mjölken, utan innehåller mycket kalorier för bebisen under dess första dagar efter förlossningen, varefter den vanliga mjöken börjar produceras.


Matlagning och Ikea besök

Har precis kommit hem. Var i stan och lämnade av en hylla till Carro som har legat i min bil nu i typ 2 veckor =) Det var dax att hon fick den nu :P Sen åkte jag och älsklingen till barnmorskan.

Har haft lite ont i magen av och till idag så när jag kom dit så sa läkaren att hon gärna ville göra en liten koll så det inte var några konstigheter så fick smita in till henne en snabbis först. Allt såg bra ut och bebis såg ut att må bara bra så det var ju ingen fara. Vi pratade lite om hur min sjukskrivning kommer att se ut resten av graviditeten men hon sa att om jag fortsätter att blöda så var det inge snack om saken utan då kommer jag att fortsätta vara sjukskriven. Det gjorde mig lite lugnare så behöver inte gå och tänka på det nu i alla fall.

Gick in till barnmorskan efter det och fick reda på hur mina blodprover såg ut och det var väldigt bra sa hon. Ett blodvärde på 139 och ferritin (eller vad det nu heter) på 23 så det hade ju ökat sen sist vilket var väldigt bra =) Jag tar ju även ett blodprov för att kolla om jag bildar antikroppar mot bebis eftersom jag är negativ, men det var helt lugnt så än så länge så ser det ut som att jag slipper föda i Örebro. :P

Vi lyssnade även på hjärtljuden och dom låg på 132 så det var bara bra det också. Magen mättes och jag följer min kurva precis som jag ska. Skönt att komma till henne ibland och bara få svart på vitt att allt ser bra ut =)

När vi hade varit där så åkte jag till Tina en sväng och hon ville till IKEA så vi åkte dit. Hon skulle köpa bordsben till nån bordsskiva som hennes pappa hade gjort åt henne. Och som vanligt när man går ut därifrån så går man ju aldrig tomhänt.. Jag och älsklingen köpte en låda till att ha under diskbänken för att kunna källsortera bättre men insåg ju lika fort som vi kom hem att det inte går in så som vi har det i köket så jag fick köpa en lådfront. Det låter  mkt krångligare än vad det är men jag vet inte riktigt hur jag ska förklara. Han håller i alla fall på med det just nu men jag hör fan och såna fina ord från köket nu så jag vet inte riktigt hur det går hahaha

Jag håller på att laga lite mat =) Det blir pressad potatis med lax och sås =) Måste återgå till det nu

Regn, regn och regn

Tråkigt väder är det i alla fall. Hade det varit fint så hade man ju kunnat gått ut en promenad med lilla Pheobe men känns inte så kul när det är så grått och trist.

Förkylningen kommer och går lite som den vill. Ibland känner jag mig bättre och ibland sämre men jag har ju inget tvång att åka till jobbet nu så jag kan ju ta det lugnt i alla fall.

Det skulle komma nån snubbe och kolla på våran värmepump sen för den har tydligen krånglat. Har ingen aning om när han kommer men vi ska ju iväg till BM vid 15 och jag hade tänkt att åka och dricka te hos Carro innan det men vi får väl se..

Jag borde sätta igång och tvätta men eftersom han ska komma så tänkte jag att han kanske måste stänga av vattnet och så vad vet jag och då är det ju töligt om den har kört halva programmet och så bryts det. Vilka problem jag har hahah ;)

Ringde precis till jobbet och sa att jag är sjukskriven och även bad om lönespecifikationer så att jag kan räkna på vad som blir bäst för mig med föräldrapenningen. Jag ska få hjälp av Lisa som nästan precis har gjort det =) Så snällt eftersom jag inte kan sånt här över huvudtaget :)

Vad ska man hitta på hemma idag då? Städade gjorde vi igår och lyfta tungt får jag ju inte göra så kan ju inte sätta igång med nått stort projekt.. Kommer väl säkert på ngt:) Vad gör alla ni idag ?

:)

Ska snart iväg och rösta.. Älsklingen har tapetserat klart i sovrummet det blev riktigt bra och nu håller han på att städa i garaget för att vi ska kunna få in min bil där i vinter bland annat :)

Jag är riktigt trött idag förstår inte riktigt varför.. Jag har ju i och för sig inte gjort speciellt mycket men jag skulle kunna gå och lägga mig här och nu men vill kunna sova inatt istället. Det hjälpte inte heller med en dusch vilket jag trodde att det skulle göra.

Hon som skulle ha kattungarna har tydligen ångrat sig så vi har fortfarande två kissebebisar kvar.. Nu har dom vart ute hela dagen så dom ligger och sover så sött :)

Nu måste jag göra mig iordning för att åka

Städdag och förkylning

Igår var vi hemma hos Madde och Johan i stort sett hela dagen. Dom håller på och renoverar deras nya hus. Jag satt mest i soffan och kollade på och älsklingen hjälpte till att tapetsera. Jag var bara där och bidrog till att det inte var tyst under tiden dom arbetade i alla fall haha ;)

Jag har dragit på mig en förkylning men det kommer och går hela tiden så det känns inte som att jag blir av med den hur mkt jag än vilar..

Det har ju sett ut som ett bombnedslag här hemma alldeles förlänge nu. Min bror har ju äntligen flyttat nu och därmed hämtat endel av möblerna som stod här. Nu håller älsklingen på att möblera om lite så att det ser lite bättre ut i alla fall.

Jag känner mig ganska elak att jag inte hjälper älsklingen men jag får ju faktiskt inte bära tungt. Han vet nog att jag egentligen skulle hjälpa honom om jag fick.

Vi ska väl iväg och rösta snart antar jag och sen kommer det en och förhoppningsvis tar med sig en kattunge hem. Då har vi bara en kvar. Blocket annonsen ligger ju kvar men i värsta fall får vi behålla honom.

Måste äta ngt nu =) Bebis och jag är hungriga.


Hemma igen

Igår skrev dom äntligen ut mig=) Det kändes lite konstigt först för nu har jag ju vart där såpass länge så att det hade blivit som en vana.

Jag åkte till jobbet och berättade att jag är sjukskriven fram till 3 oktober till och börja med och sen får vi se. Jag ska på återbesök till läkaren nästa torsdag och till barnmorskan på måndag. Sen blev det lite myskväll hemma hos Anna med Marie och Carro. Åt paj och sen kollade vi på Idol och sen åkte jag hem till min älskling.

Nu har jag precis vaknat typ och känner att jag har blivit förkyld.. BLÄ!! Kan det aldrig få vara bra? Men jag ska ju ändå vila eftersom jag är sjukskriven så det lär väl förhoppningsvis gå över snart.

Blödningarna ger sig ju fortfarande inte riktigt men dom hittar ju inte vad det är för fel. Dom vet inte riktigt vad det är som blöder men dom har ju gått igenom mig och barnet och gjort massa tester. Dom ser att han mår bra där inne och att jag inte har ont. Moderkakan ligger ju där den ska och så.. Men det är trist att dom inte hittar vad det är.

Älsklingen är iväg och jobbar idag igen. SKRÄLL!! Men jag hade ju inte några planer ändå men det hade varit mysigt om han var hemma.

Nu ska jag äta frukost:)

Ny vecka 28+1


Bebisen


Bebisen är nu ungefär 25 cm från huvud till stjärt, 40 cm från topp till tå och väger omkring 1300-1400 gram.

Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna. Håret på bebisens huvud blir längre.

Man kan nu få en antydan till om bebisen vill komma ut med fötterna eller huvudet först. Bli inte orolig om det visar sig att den ligger med fötterna nedåt; det finns fortfarande tid för den att vända sig, och din läkare kan också försiktigt försöka vända på bebisen.

Du


Översta delen av din livmoder är nu c:a 7,5 cm ovanför naveln och din viktökning ligger förmodligen mellan 7 och 11 kg.

Du kommer förmodligen att besöka MVC varannan vecka från och med nu, även om det varierar från landsting till landsting. Vecka 28 utförs en del viktiga tester, som t.ex. om du har graviditetsdiabetes, järn och rhesusfaktor för att se om du är Rh negativ eller positiv, och om du kommer att behöva gammaglobulin efter förlossningen för att förhindra att din kropp bildar antikroppar mot din bebis blod.


:)

Händer ju inte så mkt här.. Dom har vart och lyssnat på hjärtljuden idag och det lät ju bara bra =)
Vi har varit och ätit frukost och nu ligger jag här i sängen igen och gör inte speciellt mkt:)

Min rumskompis håller på med ett ctg och min bebis i magen måste höra ljudet eller nått för han vaknar varje gång han hör ljudet från den.. Lite roligt ändå, inte vet jag om det hör ihop men det känns ju så.

Jag vet inte vad jag ska skriva för det är inte så mkt till liv man har här inne:P

Trött och uttråkad

Idag har vart en slapp dag.. Inte för att jag har gjort så mkt dom andra dagarna men jag är så jäkla trött idag så har vilat hela dagen.. Inte sovit nått men legat i sängen och pratat med min rumskompis hela dagen :p

Pappa är på väg hit och ska säga hej.. Sen blir det väl Idol tittande och lite kvällsfika och sen kommer jag säkert att somna.

Imorrn får jag ju förhoppningsvis komma hem. ÄNTLIGEN! Ronden går ju vid 11 så får vi se vad han har att säga då. Men nu ska jag titta runt på lite bloggar och så men vi hörs väl imorrn igen!

ARRRGG!!!!!

Nu fick jag precis ett samtal från försäkringskassan att min havandeskapspenning blev avslagen för att hon hade tydligen pratat med min chef och han sa att jag bara har kassatjänst.. Det är långt att förklara men ni som har vart inne på ICA nån gång vet ju att det är väldigt svårt att BARA sitta i kassan men men..

Ringde till min barnmorska och hon trodde att jag kommer att bli sjukskriven eftersom jag ligger här så vi får väl se vad som händer..

Barnmorskan här trodde att jag kanske skulle få komma hem idag men jag har ju fortfarande blödningar så jag har svårt att tro att han kommer att skicka hem mig idag men vi får väl se.

Miin rumskompis har kommit tillbaka också. Jag var ju helt säker på att hon hade riktiga värkar igår när hon åkte härifrån men hon hade väldigt täta sammandragningar men eftersom hon håller på att bli igångsatt så var det "fusk" värkar. Det gjorde ont men det hände inget så hon fick komma upp till mig igen vilket jag i och för sig var väldigt glad över..

Nu sitter jag och väntar på att läkaren ska komma så att jag får min dom för idag haha ;) Skriver sen igen och uppdaterar om vad som händer och sker.

Här händer det inte mkt

....Det rullar på som det har gjort dom andra dagarna. Jag äter, sover och ligger i sängen typ..

Min rumskompis har precis lämnat mig igen. Hon började få lite värkar och när dom gjorde ctg-kurva så fick dom inte riktigt kontakt. Så hon fick åka ner till förlossningen för koll.. Dom visste inte riktigt om hon skulle komma tillbaka eller inte men jag hoppas på de =) När jag äntligen fick en sån bra rumskompis så åker hon nästan direkt men men...

Nu är jag i alla fall själv så får väl se hur länge jag blir det. För som det känns nu så vill dom ju inte skicka hem mig riktigt än.. Jag vill bara hem det är verkligen skit tråkigt att ligga här helt stilla och det händer ju som sagt inte så mkt..

Nu har jag precis sagt godnatt till älsklingen så kanske ska ta och sova jag med. Går ju upp ganska tidigt här så det kanske är lika bra =) Blev väldigt övertrött idag på kvällen så kanske sov lite för lite inatt..

Men det har i alla fall inte kommit nån mer blödning och det är jag väldigt tacksam för. Jag uppdaterar imorrn när jag får tråkigt igen :P

Ny rumskompis

Nu har jag fått en ny rums kompis och hon verkar jätte trevlig. Hon är ju fullgången så dom har börjat att sätta igång henne =) spännande och se hur det går för henne:)

Laila har vart här och hälsat på och även mamma en sväng.. Sen skulle Carro komma förbi en sväng också =)

Hörs sen igen !

Ensam igen

Nu har min rumskompis åkt hem och jag är själv. Vi får väl se om jag blir själv länge eller om det kommer nån ikväll eller nått kanske.

Har precis vart iväg till matsalen och ätit lite fisk och potatis =) Jag tycker inte att jag gör nått annat än att äta men men ..

Nu får jag ju som sagt gå till matsalen i alla fall så jag kan prata lite med folk där =) Då får jag ju nått utlopp av min sociala förmåga haha :D Alla som känner mig vet ju att jag inte kan vara tyst längre än 30 sekunder :P

Idag vet jag inte om jag får lika mkt besök som dom andra dagarna men mamma skulle komma förbi och Carro. Sen kommer väl älsklingen när han har slutat =) Jag försöker ju att inte sova nått på dagarna eftersom jag vill sova bättre på dagarna så då har det varit skönt med sällskap..

Skriver säkert igen sen.. Har ju inte så mkt att göra men det händer ju inte så mkt i mitt liv just nu :P

..............

....Här händer det inte mkt.. Jag är fortfarande kvar på sjukhuset. Fick en blödning igår kväll som hade kommit lite under natten också. Men det är ju som det har vart dom andra gångerna inte speciellt mycket..

Imorse kl 8 var jag ner och gjorde ett ultraljud =) Han såg ut att må jätte bra och allt såg bra ut så det var ju inga konstigheter. Hon kollade vart moderkakan låg och den var ju högt och fin. Hon mätte mängden fostervatten och det var helt normalt och sen kollade hon även så att flödet genom navelsträngen var bra och det var det.

Enligt måtten på bebisen så skulle han väga ungefär 3700g när han kom ut om han kommer i precis 40 fullgågna veckor. Han låg alltså lite på plus men läkaren sa till mig sen att det var helt normalt.

Han vill ha kvar mig eftersom att blödningarna har hållt på av och till i så många veckor nu. Läkaren som skrev in mig sa ju att han inte visste om blodet kom från mig eller barnet men jag frågade läkaren idag och han visste ju inte helt säkert men han trodde att det kom ifrån mig för det är väldigt ovanligt att det kommer från bebisen. Det kan komma från bebisen när man är i slutet av graviditeten och när vattnet går. Men han var inte orolig eftersom barnet verkar må väldigt bra =) Det är ju lugnande för en annan också..

Idag får i alla fall min rumskompis åka hem. ÄNTLIGEN! Kanske kan få en "normal" som kanske vill prata med mig lite grann i af ;) haha Usch va elak jag är men det vore ju faktiskt lite roligare..


Besök av läkaren

Nu har läkaren precis varit här. Jag har ju bara brunaktiga flytningar nu men han ville ha kvar mig och ska väl antagligen ner på ett ultraljud för att mäta bebisen och så. Men det blir antagligen imorrn så jag antar att jag inte får åka hem imorrn heller. Jag äter ju fortfarande dom tabletterna för att blödningen ska ge sig och det har den ju gjort men nästa steg om inte blödningen kommer tillbaka så är det att trappa ner på medicinen.

Jag mår ju fortsatt bra så det är ju inte jätte roligt att ligga här men på ett sätt är det ju skönt att dom ändå har koll på mig.

Jag har i alla fall gott om tid att uppdatera bloggen =) haha
Nu ska jag snart få lite mat i magen =) Gör inget annat än och äta känns det som men men det är väl bra för bebisen =)


Fortfarande ingen förändring

Än så länge har inte läkaren kommit så jag vet inte om jag måste vara kvar en dag till eller inte men vi håller tummarna för att jag slipper det. Vill så gärna hem! Visst det är väl skönt att dom har koll på mig här och så men det är ju mycket skönare att vara hemma.

Nu har barnmorskan precis varit här och lyssnat på bebisens hjärtljud och dom låg runt 140 så det var ju bara bra =) Man känner sig ju alltid lite lugnare när man hör att han fortfarande finns där inne och att det låter bra =)

Inatt har jag faktiskt sovit lite bättre. Men känner mig inte utvilad men jag ska verkligen försöka med att vara vaken och inte ligga och halvsova idag för om jag måste vara kvar så är det skönare att kunna sova på natten när det är väldigt lugnt och tyst här..

Har i alla fall tagit mig en dusch idag =) Riktigt skönt.. Inte för att jag ska göra så mkt men kan ju vara skönt att känna sig lite fräsch i alla fall..

Jag ska ta och kolla lite på webb-tv nu så har jag nått att göra en liten stund i alla fall =) Hörs sen!

=)

Ligger ju här i min säng och har ju inte mkt roligare än sist men jag mår ju bra..Nu måste det snart vara tyst och jag är inte trött alls.. vet inte vad jag ska göra men kanske får försöka sova eller nått..

Min rumskompis är ju inte mkt roligare hon ligger och lyssnar på nån jävla musik! UTAN HÖRLURAR! lite respekt kan man väl ha men men jag vill inte säga till heller ..

Men men nu ska jag hej en snabbis =) skriver väl imorrn igen

Fortfarande kvar.... HAR TRÅKIGT

Jag ligger fortfarande kvar och mår ju fortfarande bra men det är ju för att hålla koll på mig som dom vill att jag ligger kvar. Jag har fortfarande förbud att vara uppe och gå. Jag får ju i alla fall gå på toan men inte längre än så =)

Har haft lite besök idag..Det var väldigt trevligt. Först kom Laila (älsklingens mamma), sen kom min mamma och sen älsklingen. Efter en stund kom även Veronica och när hon gick så kom Carro och Robert =) Fick lite tidningar och godis och chips så det går ingen nöd på mig i alla fall =) Fick faktiskt lite frukt också så jag är lite nyttig.. Allt annat får jag ju serverat vid sängen :P

Nu har i alla fall blödningarna verkat ge med sig så förhoppningsvis så kan jag få åka hem imorrn. Jag blir ju VÄLDIGT rastlös av att ligga här.. kan ju inte göra så mkt direkt.Men känns ju bra att jag har dator och mobilerna får ju vara på =)

Alla som känner mig vet ju att jag inte kan ligga still mer än 5 minuter hemma utan att bli rastlös så det kanske är lika bra att jag är här så att jag tar det lugnt..

Kom en gammal kompis förbi här också som jag inte har sett på jättelänge.. Hon hade tydligen börjat plugga till undersköterska så hon var elev här.. Så hon kom och grattade mig och stod och pratade en stund =)

Har ju fått en rumskompis men hon kan inte prata svenska och hon har dragit för skynket så jag ser henne inte ens.. Hade ju vart lite trevligt om man fick nån och prata med men men.. Det är ju alltid nått :P

Nu ska jag snart få kvällsfika här så det kanske är bäst att sluta =) Får se om jag skriver igen sen eller inte..

Ensamt i sjukhussängen

Är fortfarande kvar på sjukhuset. Jag har fått order om att bara ligga i sängen så jag får mat och så på rummet. Längsta jag får gå till är toan men den är ju precis utanför dörren :P

Läkaren har inte varit här än idag men dom har lyssnat på bebis hjärtljud så vi vet att allt låter bra i alla fall.. Jag har fått ytterligare 2 tabletter som ska stanna upp blödningen. Hade inte kommit så mkt inatt men det kom lite imorse när jag var på toa. Så vi får väl se vad läkaren har att säga..

Jag blev i alla fall full i skratt imorse när jag vaknade. Har sovit i en stor vit t-shirt och när jag tittade efter så har det ju läckt mjölk på tröjan.. Jag brukar inte sova med tröja på hemma så det var ganska tydligt nu .. Jag vet att dom har börjat läcka lite grann men det kändes så roligt bara =)

Jag mår i alla fall fortsatt bra.. Det är bara tråkigt att inte veta vart blödningen kommer ifrån och det vet jag väl om en stund när läkaren har varit här förhoppningsvis. Eftersom det var helg igår så kunde sköterskerna inte se vad läkaren hade skrivit.

Jag ligger i ett rum med två sängar och den andra är tom så jag är ganska ensam men det är faktiskt ganska skönt att jag inte behöver tänka på nån annan haha ;)


Jag kanske skriver uppdatering sen igen vi får väl se vad läkarn säger om jag ska vara kvar eller om han skickar hem mig..

Dålig uppdatering och sjukhusvistelse

Nu har jag fått skäll för att jag är dålig på att uppdatera =) Jag får väl skärpa mig kanske hehe ;p

Igår hade jag en ganska vanlig dag.. Jag gjorde inte alls mycket på förmiddagen och sen åkte jag in och jobbade mellam 14-18,30. Det gick väl helt okej men det är ju detta med blödningarna som inte vill ge sig riktigt. I alla fall inte när jag jobbar. Jag ringde till förlossningen och hon sa att jag kunde avvakta och skulle det inte bli bättre och jag skulle få sammandragningar så skulle jag ringa igen..

Det avtog lite men sen inatt så kom det ju som vanligt igen och jag hade lite sammandragningar. Jag väntade tills imorse och ringa och när jag ringde så tyckte hon att jag skulle komma in. Jag gjorde mig iordning och åkte in. Älsklingen följde med men vi tog två bilar eftersom jag skulle börja jobba vid 4 trodde vi.

När vi kom in så satte hon en ctg-kurva och sa att jag skulle ligga där en stund. Jag kande efter typ 20 minuter att jag var helt yr även fast jag låg ner och att jag mådde illa så jag ringde på klockan och jag gick på toa. Sen sa hon att hon skulle ringa på läkaren men att vi kunde sätta oss i väntrummet så länge.

När vi hade suttit i väntrummet i 1½ timme så gick jag och frågade en barnmorska och hon sa att läkaren skulle komma så fort han hade tid. Det dröjde inte så länge innan han kom. Han kände på magen och frågade lite hur jag mådde och så. Sen gjorde han en gynundersökning och även ett vaginalt ultraljud för att mäta livmoderhalstappen. Han sa att det inte var ifrån livmoderhalstappen som det blödde ifrån utan högre upp. Han sa att bebis mår bra men att han ville att jag skulle vara kvar så att dom får ha koll på mig.

Han sa att vi skulle vänta så skulle det komma en sköterska och hämta mig. Men efter ett tag tröttnade jag på att vänta och gick och letade upp någon eftersom vi var tvungna att lägga i mer parkering. Hon var lite spydig men jag orkade inte lägga nån energi på det. Vi gick ner till bilen och sen upp igen till väntrummet. Efter en liten stund kom det en barnmorska och hämtade mig och visade mig upp till avdelnignen.

När jag kom upp hit så fick jag mat och sen gick jag in till mitt rum. Älsklingen åkte så att han kunde åka hem och hämta lite kläder och så till mig. När han hade åkt så kom det en barnmorska och stack mig i fingret för att kolla hb och sen sa hon även att läkaren ville att jag skulle vara still i sängen. Jag fick gå till toaletten själv men får inte gå längre än så. Så kommer att bli serverad mat och så i sängen.

Tv:n har jag fått på men kan inte byta kanal. Dom skulle komma hit och sätta en ctg-kurva lite senare ikväll så vi får väl se om dom kan visa mig hur man gör kanske :p

Älsklingen har precis vart här med lite grejer men han var tvungen att åka igen för besökstiden var slut. Konstigt nog så saknar jag honom redan. Jag ska ju sova utan honom ikväll och det känns lite konstigt eftersom jag är van vid att ha honom brevid mig.

Kommer kanske en uppdatering här lite senare ikväll.. Men nu ska jag titta lite på tv:)

Jobb igen då

Nu är min heltidssjukskrivning slut och mitt första arbetspass är idag.. Eftersom jag bara ska börja jobba på 50% så kommer jag ju att jobba väldigt korta dagar. Som idag jobbar jag bara 11,30-15. Jag har sovit väldigt dåligt inatt så det kan vara skönt att inte behöva jobba så länge.

Igår var vi äntligen och köpte tapeter =) Det blev en randig fondtapet i brunanyanser som jag gillar välidgt mkt=) Beställningsvara dock så den kommer väl i början av nästa vecka eller nått sånt.. Resten av väggarna blir en beige nyans som matchar med fondtapeten =) Håller tummarna för att det kommer att bli bra men de tror ja nog =)

Efter att vi hade köpt tapeterna så åkte jag, älsklingen och Veronica och åt pizza. Orkade inte laga nån mat kände jag och vi var hungriga alla tre så det var ett bra alternativ =)

Just det.. Har glömt att skriva att jag tappat bort mina glasögon.. Då är man fan förrvirrad. Som tur är så ser jag ju inte så dåligt så att jag inte klarar mig utan dom men ändå. Jag är ju van vid att använda dom hela tiden =) När vi kom hem igår så hittade älsklingen dom i bilbarnstolen. Jag var alltså inte skyldig utan det var kattungarnas fel :p haha

Nu ska jag äta lite frukost och sen ska jag åka iväg till jobbet i några timmar =)

Ny vecka =) 27+0


Bebisen


Du går nu in i den tredje trimestern och din bebis är c:a 24 cm lång från huvud till rumpa och 38 cm lång totalt! Den här stora lilla varelsen väger nu omkring 1200 gram, eller 1.2 kg! Den kommer dessutom att öka ordentligt i vikt under den sista trimestern, även om den inte blir så mycket större.


Om din bebis föddes nu skulle den ha mer än 90% chans att överleva. Även om den är långt ifrån färdigutvecklad så skulle den ha goda chanser att klara sig med rätt vård. Du har ännu ungefär 13 veckor kvar av din graviditet och under denna tiden kommer bebisen att fortsätta växa och utvecklas. Det är avsaknad av underhudsfett och surfaktant i lungorna som gör att bebisen behöver ligga i kuvös för att hålla kroppstemperaturen uppe och få hjälp att andas med respirator, men även andra organ som hjärna, lever och immunsystem är underutvecklade och kan ställ till komplikationer vid för tidid födsel.

Du


Livmodern har nu vuxit så mycket att dess översta del befinner sig 7 cm ovanför naveln. Det är viktigt att du tar god hand om dina tänder. Gravida utvecklar lätt plack, och om du redan har plack kommer problemen sannolikt att förvärras om du inte sköter om dina tänder. Borsta ordentligt och använd lämplig munskölj för att minska risken att drabbas.


Dagen i korthet

Tillslut så åkte jag in till stan och träffade Mariell en sväng och följde med henne till BVC med hennes lilla Emilia.. =) Sen tog vi oss en liten promenad och sen åkte jag till Veronica och åt lite sushi och gottade oss med chips och choklad=) Nu har jag precis kommit hem och är faktiskt ganska trött..

Har ingen lust till att blogga just nu.. Det blir nog sängen inom en snar framtid.. Imorrn ska jag nog in och träffa Veronica en sväng igen och kanske kolla lite på tapeter..Älsklingen har vart duktig och renoverat ännu mer idag så snart är det nog dags för tapetsering..

Godnatt så hörs vi imorrn igen

Dagens ilandsproblem

Sitter och funderar på om jag ska orka åka in till stan och kolla tapeter eller inte.. Älsklingen ska väl förhoppningsvis börja tapetsera i helgen och då kan det ju vara bra om vi har bestämt oss för tapeter som vi vill ha =)

Måste i alla fall åka iväg och köpa frimärken så att jag får iväg papprena till försäkringskassan. Men om jag inte ska kolla tapeter så behöver jag ju bara åka till kil för att köpa de =) hmm.. svårt detta hahah

Nej men det vore ju gött att komma ut och träffa lite folk men de är ju roligare och få med sig nån som kan vara lite smakråd och så samtidigt :) Älsklingen va uppe i Hagfors och jobbade idag så han va inge sugen på att åka in till Karlstad efter att han hade slutat och det förstår jag ju.

Men jag ska försöka komma till ett beslut så skriver jag säkert sen igen=)

Lite pappersjobb gjort

Nu har jag äntligen fyllt i alla papper till havandeskapspenningen. Nu får ni alla hålla alla tummar och tår för att jag får igenom detta. Jag orkar inte bråka med dom. Hoppas hoppas!! Jag ska bara lägga dom på lådan imorrn och sen har jag ingen aning om hur lång tid sånt där tar. Har ju aldrig gjort något liknande.

Sen har jag precis gått igenom posten och fick angående föräldrautbildningen. Jag längtar så fram tills den börjar. Tycker att det ska bli väldigt roligt faktiskt. Det är fyra träffar och den första är 5/10=) det är ju ett tag kvar men jag tror att det kommer att gå ganska fort. Allt annat med denna graviditeten har ju gått väldigt fort så det tror jag att denna månaden också kommer att göra..

Maten förut blev jätte god =) Jag hade hoppats på att jag skulle få en matlåda så att jag kunde äta här hemma imorrn men de blev inte så när jag har en glupsk "liten" sambo. Haha nej då. Det är ju i alla fall ett tecken på att han gillar min mat då han bara vräker i sig ;) Känns uppskattat i alla fall och det gör det mycket roligare att laga mat.

Imorrn vet jag faktiskt inte vad jag ska göra men det blir nog säkert bara lugnt. Måste fortsätta med tvätten men jag känner på mig att jag inte kommer ha nån lust till det. Kanske blir att jag åker in till stan och kollar lite på tapeter men jag vet inte riktigt =) Det är ju bra skönt att bara vara hemma också men dagarna går ganska långsamt. Visserligen kan jag ju gå ut i skogen och typ plocka lingon eller svamp. Tycker att det är mysigt när man väl kommer ut men det är tråkigt att göra det själv. Mycket roligare med sällskap :P Jag är ju så social och svamparna säger ju inte så mkt :P

Jag tror att älsklingen håller på att bli sjuk också. Han ligger och tycker litte synd om sig själv. Han har tydligen ont i halsen och känner sig allmänt hängig. Men när killar är förkylda så är det ju som om dom är döende:P haha

Jag har känt av dom sista veckorna att jag typ är törstig konstant. Är det nån mer än jag som känner så? Det måste ju ha nått med bebis och göra ? Det är ju inget stort problem direkt men ändå..

Nu ska jag fixa lite och sen umgås lite med älsklingen innan vi ska sova :)

Matlagning och kattunge hemma igen

Står just nu och lagar mat.. Det blir hemmagjorda biffar med potatis och hemmagjord sås =) Gött med lite husmanskost =) Älsklingen har typ precis kommit hem, han har hunnit vara ute och klippa gräset också. Han som fick den andra kattungen ringde idag och sa att han bara gick runt och skrek.. Lite tråkigt så nu är han hemma igen och allt är som vanligt han springer runt och leker med sina syskon och mår jättebra =) Tror nog att om han hade låtit honom skrika lite så brukar sånt gå över efter ett tag men men ..

Nu har jag städat klart i alla fall. Skönt att det blev lite finare här hemma =) tvättat två maskiner har jag gjort också men det är endel kvar så får ta tag i det imorrn =) Får inte plats med mer på tvättställningen nu :P Det är ju som sagt fullproppat med möbler i vardagsrummet från bland annat min lägenhet och från sovrummet där älsklingen håller på att renovera. Ser ut som F*N rent ut sagt men det blir väl förhoppningsvis lite bättre när min bror får tillträde tills hans lägenhet i Jönköping så ska han ta lite möbler =) Han skulle komma hem i helgen och kolla lite. Vi vet ju inte riktigt när mamma och pappa har tid och hjälpa honom att flytta allt.. Men det löser sig nog =)

Det var i alla fall en liten uppdatering nu ska jag sätta mig och äta :D

Väldigt lugn dag hemma för mig själv

Känner mig ganska trött och sliten idag även om jag inte har gjort nånting. Jag sitter fortfarande i mjukiskläder och har inte gjort alls mycket idag.. Har städat lite grann, har en tvättmaskin igång och en diskmaskin.. Tog mig en liten paus nu men tänkte väl fortsätta om en liten stund igen så att det inte bara blir halvdant..

Dom ringde från jobbet förut också och vi funderade lite på hur vi skulle lösa den kommande veckan eftersom jag kommer att vara 50% sjukskriven fram tills den 20/9. Jag kommer att jobba kortare pass men jag jobbar dom dagarna som jag skulle ha jobbat men jag jobbar typ bara 4 timmar om dagen så får vi väl se hur jag mår och vad som händer.. 

Måste börja fundera på vad jag ska laga för mat ikväll också. Alltid lika svårt.. Jag orkar ju inte åka iväg och handla så älsklingen får nog handla lite om vi behöver ngt vill säga.. Vet inte ens vad jag är sugen på..

Nej jag ska fixa klart med städningen och så sen ska jag nog lägga mig på soffan en stund...


Ännu en kattunge som har lämnat oss

Har precis kommit hem efter att ha vart och lämnat en kattunge till en kompis mammas kusin =) Dom bor ute på landet och kommer att ha den som ute katt.. Han verkade lite rädd men jag tror att det bara är i början och att det kommer att släppa.. Jag lämnade ju bort en förra veckan till en kompis svärmor fick just höra att han har det jätte bra och hade myst hela första kvällen =) Känns mycket bra =)

Nu är det ju "bara" tre kattungar kvar :P Haha vi funderar på om vi ska behålla en men jag vet inte riktigt.. Svårt att släppa iväg den svarta men jag vet ju samtidigt att jag egentligen inte vill ha en till ;) Men han är ju såååå söt :)

Jag håller på att laga mat nu i af = ) Det blir wok med fläskfile och ris.. Mums..:) Jag är hungrig..Älsklingen håller på att spackla inne i blivande sovrummet =) Vill bara att det ska bli klart eftersom där vi sover nu ska bli barnrum.. Men jag vet ju att det inte är bara och renovera heller han jobbar ju lixom heltid så det kan ju vara lite jobbigt att behöva renovera så fort man kommer hem också..

Jag ringde till min chef också och kollade om han hade fyllt i havandeskaps papprena och det hade han ju och hade redan skickat in dom också även om jag sa till honom att jag ville att han skulle säga till när han var klar eftersom jag ska skicka in min del också men han är ju som han är.. Det är ju dumt att lyssna på sina anställda..Men men nu ska jag i alla fall fylla i mina papper och skicka in och hoppas att det blir godkänt. Ni får hålla tummarna för att det ska gå bra..=)

Måste fortsätta med maten nu =)


liten uppdatering

Ska snart hem till mamma och pappa för att fira pappa som fyller år =) 56 år blir han.. Gammal gubbe haha nej då =) Vi ska dit och äta jag och älsklingen. Min bror är ju i Jönköping så det blir väl lite tomt utan honom men de får gå ändå :P

Har inte gjort mycket idag. Fick ju en blödning än en gång. Jag blir ju självklart lika orolig varje gång men det tror jag vem som helst skulle bli som är gravid. Jag ringde till förlossningen och hon tyckte att när det var såpass lite så behövde jag inte vara orolig för hon trodde att det kom antingen ifrån livmoderhalstappen eller slemhinnorna som det har gjort dom andra gångerna. Jag fick försöka lugna mig med det beskedet och hoppas att det inte var nån fara.

Nu måste jag åka..

Sovmorgon =)

Nu när jag har vart sjukskriven så har ju inte sovmorgon varit nått problem. Men jag har inte kunnat sova. Det är mer det som är problemet. Känner att magen är mer och mer ivägen och han vaknar lite när han känner för det och tycker att mamma inte ska sova.. Det är ju inte jätte lätt att sova om man har en liten som sparkar för fullt i magen. Men inatt har jag ändå sovit helt okej. Vaknat endel gånger men det är ju bara att vänja sig :P haha Vaknade inte för så länge sen, riktigt skönt.

Älsklingen är iväg och jobbar och jag sitter här som vanligt och nördar och läser lite bloggar och så =) Min kära pappa fyller år idag så han ringde och sa att han ville att vi skulle komma hem och äta lite vid 18-tiden=) Alltid gött att slippa laga mat själv =)

Jag orkar inte skriva mer nu men kanske skriver en uppdatering igen lite senare, vi får helt enkelt se vad som dagen har att bjuda på.

Lugn dag hemma hos Madde

Vaknade vid tio idag och åkte till Madde runt tolv =) Åkte dit och umgicks och myste med barnen för fullt =) Så goa!:) Blir ju mer och mer sugen på att våran lilla ska komma ut =) Men vill inte att han kommer än. Han måste allt ligga kvar i några veckor till.. Vi har inte gjort mycket alls. Mest suttit och pratat och pratat och ätit lite och så.. Är ganska trött nu. Men det är skönt att få en sån lugn dag också. När jag åkte därifrån åkte jag förbi Ica och handlade lite så det blir nachos till middag ikväll =)

Jag har ju också beställt ett gratis paket från Go Boken så det hade också kommit idag. Fick ju med lite smått och gott.. Jag letar efter en sån där fylla-i-bok Boken om dig typ. Den man fick med var med sån där spiral i "ryggen" om ni förstår vad jag menar. Jag vill ha en bunden bok. Är det nån som har nått tips på nån bra och vart man kan köpa?

Just det, har glömt att säga att jag köpte mitt första klädesplagg till bebis häromdagen. Två stycken pyjamas =) Jag förstöker att hålla mig så att jag inte köper för mkt för jag vet ju att dom växer väldigt fort och att man även får en hel del när bebis väl har kommit. Här är dom i af =)

Dom ser ganska stora ut men det är storlek 50/56 så vi får hoppas att det passar=) 

                                  


 


Här är bilder på bilbarnstolen som vi har fått av Madde och Johan. Dom är så snälla så =) Igår var jag ju även in till Helmia och kollade att jag kunde ha den i framsätet och det var ju väldigt skönt. Eftersom jag åker ganska mycket bil. Det är ju ändå typ 4 mil in till stan.


               
         
   

Det är en Brio och den är med bas vilket är väldigt smidigt om man bara ska snabbt in och handla eller nått så är det ju bara att knäppa av den =)

Måste va lite stolt också. Tog kort på min mat igår heheh :P Allt var ju hemmagjort typ så var tvungen att dokumentera detta :p Det var riktigt gott!

 Fläsfilen ser jätte blek ut men det är för att jag ungsbakade den i folie =) Mört och gött var det i alla fall :)

Idag kom även godkännandet ifrån bostadsrättsföreningen att dom hade godkänt kontraktet och utträde ur medlemsskap. Jag trodde även att jag skulle få en räkning för det stod att det skulle kosta 500 kronor men det var inte med något så jag ska väl inte klaga kanske..

Detta inlägget handlade om allt möjligt men nu fick ni en uppdatering i alla fall =) Nu ska jag väcka älsklingen som ligger och sover på soffan och undra om han ska göra det hela kvällen eller om han ska umgås nått med mig:P



Blev en dag i Karlstad idag tillslut

Carros svärmor skulle få en kattunge av oss så jag satte honom i transport buren och åkte iväg.. Han var lite rädd på vägen in men när vi väl kom upp till lägenheten så var han snabb ut ur buren och kollade sig runt. Skrek den första stunden men det gick över fort och sen var det väldigt lugnt. Då kändes det som att han trivdes och det kändes ju bra i mattes hjärta ;) haha Jag tror att han kommer vara super nöjd =)

När vi var klara där så åkte jag och carro till helmia bil och skulle kolla om min bil hade airbag på passagerarsätet på min bil. Efter mkt om och men så kom dom fram till att jag inte hade det och det var ju skönt för då slipper jag krångla med det. Eftersom jag vill ha bilbarnstolen fram eftersom jag kör såpass mycket själv fram och tillbaka till stan..

Sen åkte vi ut till Carro och tölade lite grann sen kände jag att jag behövde åka hem och laga mat så nu sitter jag och väntar på att maten ska bli klar =) Det blir fläskfile med hemmagjorda klyftpotatis och hemmagjord sås på riktig grädde =) MUMS!!

Veronica och Tobias var här en snabbis också och sa hej. Veronica har ju inte vart här på hur länge som helst.. Så det hade hänt endel sen hon var här.. Vi håller ju på och renoverar för fullt.. Dom hade "lilla" hunden Santo med sig så Pheobe (våran lilla Jack Russel Terrier) fick leka av sig lite =) Dom har ju känt varandra sen Santo var valp så det är faktiskt en hund som Pheobe gillar att leka med =) Skönt för nu ligger hon och sover och är ganska trött. Händer ju inte allt för ofta om man säger så..

Nu måste jag kolla till maten =) Hörs imorrn igen


Ny vecka =) 26+0


Bebisen


Den här veckan blir din bebis drygt 23 cm från huvud till stjärt och väger omkring 900 gram.

Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade.

 

Bebisen kommer att fortsätta att bilda underhudsfett, även om det vid den här tiden fortfarande är ganske liten och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet.

Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.


Du


Övre delen av din livmoder är nu c:a 6 cm ovanför din navel, och du kommer fortsätta att växa ungefär 1 cm per vecka. Om du har ätit balanserat och närigsriktig kost har du förmodligen gått upp omkring 7-10 kg fram till nu.

Eftersom bebisen ligger högre upp i buken nu så kan det hända att du ibland upplever att det gör ont under revbenen.


Blev en heldag på förlossningen

När jag ringde barnmorskan så sa hon att jag skulle ringa till förlossningen sagt och gjort. Dom ville att jag skulle komma in direkt vilket jag gjorde och träffade en väldigt trevlig barnmorska. Hon satte ctg för att kolla hur läget var. Hon sa till mig att det skulle vara i 20 minuter och att hon skulle komma tillbaka sen. Jag hörde att det var lite stressigt utanför min dörr så jag låg där och väntade snällt. När det hade gått 2 timmar så kom en annan barnmorska in och frågade vem som hade hand om mig. Dom kollade på ctg:n och allt såg ju bra ut. Hon frågade om jag ville ha något och dricka och jag var ju väldigt törstig så det ville jag verkligen.

Dom sa till mig att dom hade ringt på läkaren och han skulle komma inom en kvart och skulle han inte komma så skulle jag ringa på klockan. När det hade gått 20 minuter så ringde jag på klockan. Då kom det en spydig barnmorska och sa att han kommer så fort han har tid men men.. Jag satt där och väntade snällt. Sen kom det en barnmorska som trodde att jag hade åkt hem redan så hon blev rädd när jag satt där :P Men då kom läkaren samma sekund. Han frågade lite om hur jag mådde och lite sånt. Sen gjorde han en gyn undersökning. Allt såg bra ut och bebis såg ut att må bra. Han kunde inte svara på vad det var som blödde men antagligen var det slemhinnorna eller livmodelhalstappen. Bebis såg i alla fall ut att må bra och det är ju huvudsaken.

När jag äntligen kom ut från förlossningen så åkte jag till vårdcentralen och tog några blodprover sen åkte jag in till jobbet och lämnade havandeskapspapprena till min chef. Hoppas att han fyller i dom nu såpass bra att jag får det beviljat.. Jag har i alla fall precis kommit hem typ och nu ska ja lägga mig i soffan och mysa lite med älsklingen innan det är natten.

Nyvaken och fundersam

Precis gått upp och gick på toa och fick ännu en blödning. Jag jobbade ju en snabbsväng igår eftersom jag inte kunde gå därifrån bara så jag hoppas att det beror på det. Det var lite mer nu än vad det har vart dom andra gångerna så jag ska ta och ringa BM och se om hon vill veta varje gång jag har haft blödning eller om jag ska avvakta. Jag vet inte om jag bara oroar mig men bara för att jag fick en bldöning nu så har jag inte känt av bebis idag. Det kan ju lika gärna vara så att han sover.

Måste åka in till stan idag och lämna papprena till chefen angående havandeskapspenningen och hoppas att han fyller i dom så att jag får det beviljat. Sen måste jag även och ta lite blodprover. Skulle bara vilja ligga hemma idag men de känns som att det är lika bra och få detta gjort.

Jag skulle bara skriva en liten uppdatering.. Skriver sen igen så ni får veta hur dagen har gått...


RSS 2.0