Rosa bandet galan

Ligger i soffan och tittar på rosa bandet galan och fäller en tår :-( cancer är en VIDRIG sjukdom! Tur att det går framåt med forskningen hela tiden och att väldigt många ändå klarar sig.

Jag vet precis hur det är att ha bröstcancer nära mig då min mamma har det. Hon är inte frisk förklarad än men mår väldigt bra. Tack vare mammografin upptäcktes det tidigt och hon har sluppit cellgifter och äter tabletter för att kroppen ska sluta tillverka östrogen och därmed kommer hon in i klimakteriet. När mamma drabbades så var det ju som en röd varningslampa som blinkade och man såg bara det värsta! Cancer är inget som drabbar oss i våran familj trodde man innan men ingen går säker!

Jag älskar min mamma och är väldigt glad att hon är med oss :-) Oliver älskar sin mormor och hans syskon vill också lära känna mormor! Forskningen är viktig! <3


Effektiv med lugn dag

Började med sovmorgon imorse, Oliver vaknade inte förrän 08,30 :-) då fick jag skjutsa iväg honom till dagis direkt och jag åkte hem igen. Hade inga planer för dagen, började med att sätta mig och betala lite räkningar och sen satte jag igång och bakade tekakor :-) samma recept som sist! Så goda!

Samtidigt så har jag gått igenom kläderna med 50/56 och upptäckte att de är inte mkt jag behöver köpa. Mkt är neutrala färger och jag trodde inte att jag hade så mkt kläder som jag hade. Men de är ju så litet! Eftersom jag inte riktigt har nån plats så packar jag inte upp dom större storlekarna än.

Älsklingen kom hem, för att han inte hade nått att göra på jobbet och tapetserade lite men runt lunch så åkte han igen :-) jag gjorde klart brödet och sen dammsög jag och nu skulle jag egentligen vilja sova en stund men de får bli att åka och hämta min lilla plutt istället :-)

Vi ska åka hem till Petra en sväng och ta en kopp kaffe och sen blir de att åka hem och laga mat :-)


Mys dag :-)

Åkte hem när jag hade lämnat Oliver och tänkte att jag skulle vila men ändrade mina planer och åkte in till stan och träffade Petra runt halv tolv tiden istället:-) vi åt lunch ihop och så va jag tvungen att köpa descutansvampar? Vet inte om de stavas så, men såna jag ska ha inför snittet i alla fall.

Sen var det dags att hämta min lilla plutt på dagis. Tog ju en diskussion med dom imorse och de var inga problem så nu ska han bara sova 1 timme och en kvart:-) när jag hade hämtat honom åkte vi hem till en kompis lite utanför Karlstad, Michaela och hennes son Alwin som är 4,5 år;-) jätte mysigt. Fick lite kläder och blöjor som hon ville bli av med :-) så snällt! Har inte provat det än utan tänkte att de blir lagom, det är ju 98/104 så de är ju den storleken han har nu så passar de inte nu så dröjer de inte innan de kommer att göra de :-)

Imorrn tror jag att jag ska ta de lugnt när pluttis är på dagis men de får vi se:-) kanske dyker upp nått. :P


Usch, fy & blä!!!

Fy säger jag bara! Jag nämnde igår att Oliver sov för länge på dagis. Han har ju såpass fasta rutiner så det blir helt fel när dom inte gör som dom blir tillsagda!

För de första så brukar han somna vid 19 och somnade igår inte förrän närmare 21,30! Sen vaknade han 05 och har inte somnat om sen dess. Måste verkligen prata med dom när jag lämnar honom sen! De blir ju en ond cirkel eftersom dom får dras med en Oliver som är väldigt trött. Jag är väldigt glad över att jag har rutiner som fungerar. Jag och älsklingen är ju överens och gör alltid saker för art rutinerna ska fungera. Det hade vart en grej om jag inte har sagt något till dagis men de har jag! Mer än 1 gång!

Jag har inte sovit speciellt bra under natten eller pga fogarna så känner mig extremt trött! Hoppas att jag kan vila under tiden Oliver är på dagis i alla fall.

Ursäkta för ett sånt klagoinlägg men va verkligen tvungen att avreagera mig.


Blää!!

Inatt har jag sovit jätte dåligt då jag vaknat varje gång jag har rört mig för att jag har haft ont:( Oliver vaknade 04.15 men som tur va så somnade han om och vaknade inte förrän 07,30 :)

Tittade ut och de vräkte ner regn! Så jäkla trist! Skjutsade Oliver till dagis vid 9 och sen åkte jag hem och la mig på soffan då jag hade väldigt ont av fogarna fortfarande :/ efter en stund åkte jag till Petra och tog en kopp kaffe och sen va de dags att hämta Oliver på dagis igen vid 14:-)

Blir lite smått irriterad när jag kommer till dagis och upptäcker att Oliver fortfarande sover! Har sagt att han absolut Max får sova 1 och en halv timme! Får se när han somnar ikväll:/ hoppas på normal tid ändå. Ska prata med dom imorrn om hans sov tider! Säger jag att jag inte vill att han ska sova mer så måste dom ju acceptera de. Visst är han svår väckt eftersom han inte vill vakna men bara man tar upp honom så tar de inte lång stund förrän han är glad igen.

Alltså en dag idag som inte har vart den bästa! Nu väntar vi på att pappa (älsklingen) ska komma hem. Jag ska om en stund ställa mig och laga lasagne. Mums!


Familjetid

Älsklingen kom hem efter att ha spelat innebandy och konstaterade att pelletspannan hade stannat pga för lite pellets i den så de kan ju ha vart en anledning till att jag inte fick tillbaka värmen i kroppen :-) jag gick upp och tog en värmande dusch och sen va jag inte speciellt frusen längre.

Vi åkte iväg hela familjen och köpte tapeter till vårt sovrum :-) blev dom som jag ville ha, va lite osäker på om dom skulle bli bra men pratade med älsklingen och han tyckte de lät bra. Bilder kommer när det finns tid och tapetsera. Så svårt att se om jag bara skulle ta kort på rullarna. Efter att vi hade vart till stuvbutiken så åkte vi hem till pappa. Först så ville han gå ut en sväng så vi gick upp till lekparken och lekte en stund i det fina men kalla vädret. När vi gick hemåt så undrade pappa om vi ville ha mat så vi gick in och åt köttgryta och potatis, så gott!

Oliver har ju fullt med leksaker hemma hos mamma och pappa så han stor trivs ju där. Däremot tyckte han att de va konstigt att inte momo(mormor) va hemma. Hon är för tillfället i Japan med jobbet. Nu har vi i stort sett precis kommit hem, jag har satt igång en tvättmaskin, lagt mig i soffan och tänkte stanna här ikväll :-)

Oliver ska snart upp och lägga sig men ikväll får nog Stefan lägga honom. Har ont i mina fogar och eftersom man måste sitta på golvet när vi lägger Oliver så att han kan gosa med örat så gör de ganska ont, och väldigt svårt att ta sig upp. Smidig som ett kylskåp är man ju nu:/

Det är i alla fall snart slut på att vara så fruktansvärt orörlig och klumpig. Några veckor efter snittet kommer jag troligtvis ha ont och så men sen kan man ju röra sig normalt även om de kommer va fullt upp med bebis och Oliver istället. Är så nyfiken på vem som gömmer sig där inne :-)


Klantiga jag!

Älsklingen va uppe och målade på övervåningen innan han åkte iväg och spelade innebandy. Han öppnade fönstret och så sa han till mig att stänga de efter en stund. Jag tänkte att de va gött att vädra ur när de ändå redan va öppet så jag stängde inte fönstret på bra länge. Sen vart de iskallt och nu får jag inte riktigt tillbaka värmen i kroppen! Sitter uppkrupen i soffan under en filt och Oliver ligger och sover här bredvid mig :-)

Älsklingen har ganska nyss kommit hem, vet inte vad de blir resten av dagen men de visar sig väl :-) min pappa ville träffa oss sa han så kanske åker dit en sväng eller så kommer han hit. Funderar på om jag antingen ska lägga mig och vila tillsammans med Oliver eller om jag ska gå upp och ta en dusch. Dagens ilandsproblem haha :-)

Jag fick ju min examen i fredags och därmed ska Oliver börja gå kortare dagar på dagis från och med imorrn så det blir 9-14 varje dag och nät bebis kommer så ska han gå 9-14 tisdag, onsdag och torsdag:-) alltså efter att Stefan har vart hemma sina 10 pappadagar :-)

Detta fick jag i min hand i fredags!
Känns så konstigt!


Ingen bra start på dagen

Jag fick visserligen sovmorgon imorse, älsklingen gick upp med Oliver och jag har fått legat kvar i sängen. Har dock fruktansvärd huvudvärk och ont i fogarna, ingenting som har gått över av att jag fick sova längre heller:/ känns inte så rolig start på dagen så jag hoppas att de går över.

Älsklingen ska iväg och spela innebandy om en stund och jag blir själv med Oliver så jag hoppas verkligen att i alla fall huvudvärken går över. Han är Inte på världens bästa humör eftersom vi ställde om klockan idag så blir de ju lite konstigt men för att få rutinerna att funka så måste man ju töja lite på tiderna och så :-) men förhoppningsvis går de bra :-)

Resten av dagen vet jag faktiskt inte vad vi ska göra, men nått hittar vi säkert på :-)


Härlig dag

Vi var ju som sagt iväg till badhuset förut :-) de va såååå kul! Tyckte Oliver i alla fall, han va helt galen! Han va så glad hela tiden och det lyste verkligen i ögonen på honom. Helt underbart att se! Man blir ju så glad av att se sitt barn så glad. De var inte en sur min under hela tiden! Han fick äta pannkakor till lunch och sen fortsatte vi att bada. Vi badade i nästan 4 timmar så inte speciellt konstigt att han va trött när vi satte oss i bilen. Inte en tår kom de under hela tiden och somnade innan kg ens hade kört ut från parkeringen på badhuset hehe :-)

När vi kom hem så fick han fortsätta sova, han vaknade självmant efter knappt en timme och va fortfarande sjukt trött. Han är lite gnällig nu men de beror på att han är så extremt trött så de blir sängen alldeles strax :-)

Vi fick besök av familjen Flygh en sväng. Väldigt trevligt så vi gick upp till lekparken här en snabbis och barnen fick leka en stund. Sen beställde vi pizza :-) dom har ganska nyss åkt och jag har placerat mig i soffan är extremt trött men väldigt nöjd med dagen. Imorrn får vi se vad dagen har att bjuda på :-)


Badhuset

Jag och Oliver ska följa med Petra och Daniel och deras två barn till badhuset om en liten stund:-) Oliver älskar att bada och skönt för mig att få plaska runt lite viktlös i vattnet. Dom har gjort om på badhuset eller ja dom håller fortfarande på men de ska bli kul att se om de har blivit bra sen dom gjorde om:-) de behövdes verkligen göras om så de kan ju inte ha blivit sämre i alla fall.

Kanske skulle få besök i eftermiddag också av en kompis med i alla fall ett av hennes två barn:-) väldigt bra start på helgen :-)

Nu måste jag fortsätta och göra oss iordning för att åka till badhuset:-)


Examen

Igår var jag ju som sagt in till sjukhuset. Allt gick bara bra, fick träffa narkosläkaren och han frågade lite frågor om jag var frisk osv. Sen förklarade han även vad som kommer att ske när jag kommer till operation den 9:e:-) jag träffade även en läkare som berättade för mig att när man fyller på en epidural och därefter utför ett kejsarsnitt så är det tydligen ganska vanligt att man får ont. De som hände mig under Olivers förlossning. Denna gången kommer jag att få en spinalbedövning och de är väldigt sällsynt att man får ont av den. Det var väldigt skönt för mig att höra.

Efter att vi hade varit där åkte jag till Södertälje och firade med mins klasskompisar:-) tog ju examen idag.

Igår åt vi på hotellet och resten av tjejerna drack lite vin och så satt vi och snacka skit hela kvällen :-) idag skulle vi vara i skolan 10 och få betyg och examens bevis osv:-) sen gick vi iväg och åt lunch tillsammans och sen åkte jag hem. Har ganska nyss kommit hem och är helt slut. Känns verkligen att det inte är långt kvar :-) känns så himla konstigt att det bara är 2 veckor kvar sen är vi tvåbarnsföräldrar. Så sjukt spännande och så roligt :-D

Nu ska jag gå upp och lägga en väldigt trött Oliver.


Tidig morgon!

Jag har unga problem med att Oliver vaknar vid halv sju tiden för tycker att de är ganska rimligt eftersom han somnar vid 19 tiden. Det gjorde han igår också men imorse vaknade han 05,30. De är lite för tidigt. Visserligen har jag sovit dåligt hela natten. Vet inte varför men är nog lite nervös för idag tror jag:/ ska ju till sjukhuset och skrivas in vid 10 tiden. Jag ska träffa narkosläkare och barnmorskor mer än så vet jag inte riktigt. De visar sig sen. Har väl egentligen inget att vara nervös för men de är väl nått undermedvetet att jag börjar bli nervös för själva snittet.

Barnvakt den 9:onde är fixat också. Oliver ska sova hos mina föräldrar mellan den 8 och 9 så att jag slipper ha koll på honom där på morgonen då jag troligtvis kommer att vara rätt nervös:/ ska åka hem till mamma och pappa och ställa min bil där, dom bor väldigt nära sjukhuset. Blir troligtvis så att mamma kör oss ändå men vi slipper i alla fall betala parkering på sjukhuset. Senare under dagen kör mamma hem Oliver till oss och så kommer älsklingen mamma hit och sover här mellan 9-10. Vi vet ju ingenting om hur jag kommer må eller hur bebis mår och om Stefan får sova kvar eller inte. Kanske kan få lite koll på sånt idag:-) men troligtvis kommer dom inte kunna svara på de förrän då. Eftersom de beror på plats antar jag, tror inte man kan "boka" sånt.

Funderar på om jag ska åka iväg och storhandla när älsklingen kört Oliver till dagis och jag har duschat och så. Tänkte att de vore skönt att slippa och handla när de är så mkt folk:/ känner mig som en pensionär men de kan ju va gött ibland och gå runt när de i stort sett är folktomt. Haha. Skönt att få handla utan Oliver också, mindre risk att man glömmer nått då i alla fall :-)

Nu ska jag klä Oliver för dagis :-D


Lugn och skön dag

Åkte iväg hem till Petra men hon va inte hemma utan hos sin granne så jag gick in dit och spenderade några timmar där med massa skit snack och kaffe:-) sen drog klockan iväg och jag åkte till lab och tog slö blodproverna som skulle tas och sen åkte jag och hämtade oliver :-)

Min mamma ringde och frågade om vi ville komma dit så vi åkte dit så oliver fick äta mellanmål och umgås med mormor och moster en stund :-) han lyckades även bajsa och jag hade inga våtservetter med mig och skulle bara duscha av honom men eftersom dom har badkar så va han ju tvungen att bada så de fick han ju självklart göra:-)

När vi kom hem så satte jag igång och laga mat. Stefan höll på att sätta list på övervåningen och Oliver fick vara med pappa ". SÅ roligt! Han sprang runt och skrattade :-) lilla plutten!



Godmorgon

Inga planer än för idag, förutom att jag måste åka in till vårdcentralen och ta blodprover. Har lust att hitta på något men vet inte vad. Stefan ska snart köra iväg Oliver till dagis och jag ta morgonpromenaden med phoebe men sen kanske de blir soffan en stund. De låter lockande om jag ska va helt ärlig :-)

Inatt kom inte oliver upp till oss alls. Han vaknade 06,30 och gick ut ur rummet och ville gå ner så då tyckte han att han hade sovit klart:-) tror faktiskt att han gillar sin säng:-) och vi gillar att inte behöva ha honom i våran säng hela nätterna. Sen gör de mig absolut ingenting att han kommer upp under morgonen och lägger sig hos oss i några timmar. Blir spännande att se om de blir samma sak när han får ett eget rum och när bebis kommer. Jag är beredd på att mkt kommer att förändras när de gäller våran lilla kille. Han kommer att bli avis de vet jag frågan är bara hur mkt och hur de kommer yttra sig.



Stackars min lilla älskling

Efter att vi hade ätit middag skulle Oliver upp och bada och älsklingen följde med. Oliver ska alltid stänga dörrarna efter sig och skulle självklart även sen här gången stänga badrumsdörren. Älsklingen skulle hjälpa honom och råkade då klämma Olivers fingrar.

Han kommer ner springandes för trappan och Oliver va jätte ledsen. Det ser nog värre ut än vad det är tror jag. Han kunde röra på fingrarna direkt och det gick över väldigt fort. Han ville upp och bada och de borde ju svida men han klagade inget alls. Nu är han precis som vanligt. Risken är väl kanske att de svullnar upp men så länge han kan röra och inte har nått ont av de så är de ju lugnt. Man blir bara så rädd när han blir så förtvivlat ledsen. Skönt att de snabbt går över på dom små i alla fall :-) dom glömmer bort att de gör ont :-)

Det blev inget lekande i lekparken förut med Mariell och barnen då jag somnade på soffan och vaknade med huvudvärk och hade ont i fogarna så jag åkte hem direkt efter att jag hämtade Oliver. Väldigt oväntat så kom Stefan hem tidigare från jobbet också :-) dessutom hade han med sig en kollega som skulle dricka kaffe men kaffet va slut så bjöd på the och mitt bröd och så :-) Fick godkänt av älsklingen och även av Christina. Oliver vräkte i sig mitt bröd sp antar att de också va ett godkänt betyg:P

Nu ska jag gå upp och lägga Oliver sen blir de nog Soffläge resten av kvällen - som vanligt:-)


Proppmätt!

Nu har jag bakat grahamsbullar och tekakor med linfrön:-) så gött med nybakat bröd så nu är jag verkligen proppmätt.

Tänkte när jag började baka att jag ville prova recepten först så gjorde dubbelsats av grahamsbullarna och bara en vanlig av tekakorna. Tror att jag tyckte om tekakorna mest, men de va inte så svårt att göra och har ju mer hemma så kanske gör mer nån dag här. Men de visar sig, nu ska jag försöka lägga mig och vila en stund är väldigt trött och ska jag orka med en liten vild Oliver sen så måste jag tanka på lite med energi:-) vi skulle åka och träffa Mariell och barnen sen så får dom leka också :-)


Trött, trött trött

Har sovit hela natten, likaså oliver i sin egen säng så borde känna mig pigg och glad att ta tag i dagen men istället sitter jag i soffan och funderar på om jag ska lägga mig ner en stund och kanske sova igen. Då får jag ju ingenting gjort:/

Älsklingen körde oliver till dagis idag. Och tog även morgonpromenaden med phoebe :-) skönt iofs eftersom de är kallt ute men man vaknar ju till lite när man kommer utan för dörren :-)


Inget brödbak

Precis som överskriften säger så orkade jag inte sätta igång att baka bröd idag. Däremot va jag iväg till Ica och köpte de jag behövde så tänkte att jag skulle göra de imorrn.

Va ju som sagt iväg till barnmorskan idag också :-) allt såg jätte bra ut, bebis låg med huvudet neråt men fortfarande rörligt. Blodtrycket låg på 110/70. Sen fick jag även remisser så att jag ska iväg och ta blodprover för att kolla blodvärdet och blodsockret. Får se om jag kanske gör de imorrn eller när jag får lite tid över :-) haha jag har ju väldigt mkt att göra om dagarna... Eller inte!

Älsklingen har precis vart uppe på övervåningen och spacklat. Nu ska vi sitta i soffan och mysa en stund innan de är dags för sängen för mini i familjen :-) just nu står han och leker med sina bilar. Brum brum brum ;-) älskade unge! Tänk att han snart ska bli storebror! Förstår verkligen inte detta. Hur fort går tiden egentligen?!


Fixa och dola

Nu har jag precis lämnat oliver på dagis. Som vanligt inga problem, han springer in och vill leka sen kommer han och ger mig en puss och kram och säger hej då och vinkar :)

Idag tänkte jag att jag ska gå igenom baby kläder men funderar på om jag ska ställa mig och baka lite också :-) är lite sugen på de faktiskt :-) men då måste jag iväg och handla först. De är där skon klämmer haha :-) hade jag haft grejerna hemma hade jag satt igång direkt,

Vid 13,30 ska jag och älsklingen iväg till barnmorskan. Vi ska prata om förlossningen, det va samma sak sist men vet inte riktigt vad vi ska säga idag men de visar sig väl :-) min barnmorska säger att de är bra om älsklingen är med eftersom han också är med under förlossningen och kanske har saker som han vill säga :-)


Grejer från källaren

Idag fick vi väldig sovmorgon och vaknade inte förrän 09,30:-) men som sagt de spelar ingen roll hur mkt jag sover för jag är trött i alla fall:/

Vi åt frukost och sen bad jag älsklingen att gå ner i källaren och leta fram lite bebis grejer och även en kartong med tallrikar. Han gjorde de men jag mår så fruktansvärt illa så jag orkade inte mer än att ställa in de som hade vart i kartongen i diskmaskinen och sätta på:/ sen tryckte jag i mig lite lunch. Måste ju ha mat i mig i alla fall.

Nu ligger jag på soffan igen och gör inte mkt alls. Känner mig inte sjuk utan bara slö och orkeslös:( vi ska iväg till mina föräldrar sen och äta. Eller först och främst ville dom komma hem hit och se hur vi har fått de men sen ville dom bjuda på mat :-) alltid välkommet! Slippa laga mat och få maten serverad och dessutom alltid jätte gott ;-)

Nu ska jag försöka vila lite och hoppas att de kommer flygandes lite energi:-)


Fortsatt skit väder!

Idag har de vart riktigt skit väder, spöregnat hela dagen! Blä! Vi låg och drog oss ganska länge i sängen, gick inte upp förrän åtta, då åt vi allihopa en rejäl frukost och sen satte vi oss i soffan och myste:-)

Älsklingen och Oliver gick ut i regnet och lekte en stund och jag tog en dusch i lugn och ro:-) jag är iofs inte den som duschar väldigt länge men de va skönt att slippa tänka på Oliver samtidigt och stressa. Älsklingen åkte iväg och körde cross och Daniel (älsklingens bror) ville att jag skulle till Systemet åt honom eftersom han jobbade så jag va snäll och åkte iväg. Kändes konstigt att gå på systemet med min mage. Men de va ju inte till mig som tur är. Skulle iofs aldrig falla mig in att dricka en droppe när jag är gravid.

Nu håller jag på att laga mat, alldeles strax klart och sen blir de lugnt resten av kvällen. Älsklingen skulle köra Daniel men vet inte riktigt när de va :-) hoppas att Oliver vill sova i normal tid då jag är väldigt trött! Normal tid innebär runt 19.

Vad gör ni en regnig lördag som denna?


Fruktansvärt tråkigt väder!

Idag har de regnat lite och vart mulet och fruktansvärt tråkigt väder. Carro kom och hämtade mig vid 11 så åkte vi till Ikea en sväng. Jag va ju där häromdagen men glömde kolla på gardiner. Hittade dock inga.

Vill ha gardiner till olivers rum. Tapeterna är blåa och vit randiga. Och jag har svårt att hitta nått som passar. Är det nån som har nån idé? Jag vill ju helst ha nått med barnmotiv men det är inget måste, men eftersom tapeterna inte har nått barnmotiv så skulle jag gärna vilja ha de :-)

Så här ser i alla fall rummet ut

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2065363/images/2012/pic_508168e29606ee030967d791.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2065363/images/2012/pic_508168e29606ee030967d791.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2065363/images/2012/pic_508169a59606ee0313204a97.jpg" class="image">


Godkänd!

Yeeees!! Jag klarade slut provet med betyg VG vilket alltså innebär att om jag får godkänt på sista insändningsuppgiften så är jag färdig tandsköterska! Helt ofattbart!

Idag ska jag ta det lugnt med gott samvete! Underbart! Älsklingen skulle även sluta tidigare så de känns mysigt att man får starta helgen tillsammans tidigare:-)


Sista uppgiften

Nu har jag äntligen skickat in sist insändningsuppgiften. Vet inte om jag har misstolkat hela uppgiften känns lite så men hoppas på de bästa. Imorrn ska jag ju till Södertälje och göra slut prov. Är faktiskt ganska nervös men kan ju inte förbereda sig så de är bara att hoppas på de bästa :)

Stefan ska tydligen till Linköping imorrn över dagen så då ska Laila (svärmor) både hämta och lämna på dagis. Blir spännande och se hur de går men förhoppningsvis går de bara bra :-)

Vet inte om jag har sagt det men jag håller på att försöka vänja av oliver vid napp. Inte helt men han får inte ha den förutom när han ska sova. Så gör dom på dagis och de är inga problem alls. Men så fort jag eller älsklingen kommer så ska han ha den men nu är de stopp på de! Är så trött på nappen men när han ska sova så får han den, det innebär också att det är lättare att få honom att sova. Någon som har tips på hur man gör de hela lättare? :-)


Försöka få nått gjort

Idag är tanken att jag ska få nått gjort, jag måste verkligen plugga, Oliver ska alldeles strax åka iväg till dagis, då ska jag ta morgon promenaden med phoebe(hunden) och sen ska jag sätta fart hade jag tänkt.

Oliver har sovit i sin säng varenda natt fortfarande men dom senaste nätterna har han kommit upp till oss, vet dock inte när för jag har inte vaknat av att han kommer. Inatt har har sovit hela natten i sin säng:-) duktig kille!!


Fixar dag

Borde kanske egentligen sitta och göra sista insändningsuppgiften till skolan men har ingen motivation över huvud taget! Får inte ner ett ord! Däremot har jag fått ganska mkt annat fixat. Ringt viktiga samtal och lagt upp en annons på blocket och lite sånt:-) får helt enkelt ta tag i uppgiften imorrn, då MÅSTE Jag göra den. Ska ju hämta Oliver på dagis vid 14 så hinner ändå inte klart om jag börjar nu:/

Är de nån som vet om de finns typ nån app till iphonen med typ barnsagor, så slipper jag ha en cd spelare i Olivers rum. Tänkte att han skulle få börja lyssna på sagor i sängen för att börja varva ner lite. Inte för att de tar jätte lång tid att lägga honom men tänkte att de är ett skönt sätt för honom också att somna på. Det funkar inte att läsa böcker för det tycker han är så roligt och vill bara läsa själv och då varvar han inte ner:/

Kanske några andra tips på hur han kan varva ner? Sitta i soffan och gosa funkar inte heller.


Regnig dag

Vi hade jätte trevligt igår men det blev lite senare än vad jag hade tänkt mig från början. Vi var nog inte hemma förrän klockan va närmare halv två. Jag va jätte trött men mådde inte så bra, mådde illa, hade ont i magen och kunde inte riktigt slappna av så vet inte riktigt när jag somnade men det va sent, eller tidig morgon hur man nu ska uttrycka sig.

Vaknade gjorde vi runt halv tio och så åt vi frukost i lugn och ro, älsklingen skulle iväg och åka cross så jag åkte hem till mamma och pappa där Oliver va. Han hade haft de jätte bra och va inte så jätte intresserad av att jag kom haha :-)

Det regnade men mamma frågade om vi ville med på en promenad så vi gav Oliver lunch och la honom i vagnen och gick och åt lunch och sen gick vi förbi Ica och handlade lite på vägen hem. Sen var det dax att åka hem till Judith för en fika med föräldragruppen. Det var väldigt trevligt men hade en liten Oliver som började bli trött och hungrig så vi åkte hem lite tidigare än dom andra.

Det vart ingen cross för älsklingen så vi åkte hem och Oliver fick träffa pappa och blev sååå glad. Nu har vi ätit middag och jag har intagit soffan för har väldigt ont i ryggen. Förstår inte varför, ska väl vara bra att vara ute och gå?:/ hade ju bra skor på mig så kan inte skylla på det heller:/

Ikväll blir det Solsidan och imorrn åter till en ny vecka!


Klädproblem

Vi ska ju som sagt ut och äta idag med Madde! Hade man inte vart gravid hade de ju vart en grej. Det är tillräckligt svårt att hitta nått att ha på sig då men när man dessutom är höggravid så finns det ju mkt i garderoben som går bort eftersom man inte får på sig nått! Vilket dilemma!

Nu på förmiddagen har vi haft besök av älsklingens bror, flickvän och två av deras barn:-) mkt prat mellan mig och Petra, barnen har lekt och grabbarna har snickrat på förrådet. Så duktiga! Nu har dom åkt hem och älsklingen håller på att sätta gips på övervåningen. Jag ska strax hoppa ini i duschen och sen åka iväg och lämna Oliver och lite sånt:)

Kanske hörs igen annars hörs vi imorrn:-)


Dålig natt men sovmorgon som tur var:-)

Precis som rubriken avslöjar så har Oliver krånglat lite inatt. Han vaknade vid 02.30 och va jätte ledsen då kom han över till våran säng men har inte legat still och inte riktigt kommit till ro även om han inte har vart helt vaken så har han ändå inte riktigt sovit:(

Han vill alltid gosa med örat när han ska sova så det gör ju att man inte kan sova riktigt själv när han vill gosa med örat. Ibland kan de ju va mysigt att han vill gosa med örat men inte alltid:/

Vi fick i alla fall sovmorgon så gick inte upp förrän närmare 8 vet inte exakt hur länge han hade vart vaken, så skönt i alla fall. Morgonen blir inte lika seg och det är ju ljust när man går upp.

Älsklingen håller på att skruva gips på övervåningen och jag och Oliver sitter och tittar på tv, eller jag sitter ner Oliver leker mest med annat. Han är lite sur på mig för jag försöker mer och mer ta bort nappen om han inte är ledsen eller ska sova. På dagis funkar de jätte bra men hemma är det lite svårare. Men man måste ju börja nån stans:-)

Inatt ska ju Oliver sova hemma hos mormor och morfar. Vilket han verkligen ÄLSKAR. Skönt för både oss och han att sova borta ibland men han har totalt bara gjort det två ggr utan oss så de blir ju inte så ofta:-) nu måste jag ta Oliver då han håller på att möblera om hela huset:P


Lugn kväll

Är Soffläge ikväll med älsklingen framför x-factor :-) Oliver ligger i SIN säng och sover. Dom sista nätterna har han kommit över till våran säng, vet dock inte när :-) han går upp från sin säng och kryper upp emellan oss. Så länge han sover i sin säng så får han komma upp till oss på natten men bara de inte blir tidigare och tidigare:-) men jag tror faktiskt att han trivs bra i sin säng :-) jag är inte den som ligger still när jag sover och inte Oliver heller så vi kanske sover bäst båda två :)

Imorrn på dagen vet jag inte riktigt vad vi ska göra men på kvällen ska vi ut och äta :-) jag, älsklingen och en kompis Madde. Ska bli riktigt trevligt att göra nått annat än att bara sitta hemma. Får se hur mkt jag orkar vara ute bara, börjar känna mig väldigt klumpig och orörlig:P samtidigt som jag vet att man kommer sakna magen sen när den är borta. Det gjorde jag sist även om man är väldigt nyfiken på vem det är som gömmer sig där inne :-) speciellt den här gången eftersom vi inte vet om det är en tjej eller kille. Förra gången visste vi att det var en kille. Det spelar verkligen ingen roll men det vore ju roligt om det är en tjej så man får en av varje :-)

Nu ska jag fortsätta kolla tv :-) hörs imorrn


Äntligen helg!

Nu är det äntligen fredag :-) vet inte riktigt vad vi har för planer i helgen men så skönt att bara veta att det finns tid för familjen och det är härligt:-)

Jag lämnade Oliver på dagis imorse, älsklingen brukar göra det men han skulle åka tidigt till jobbet så då åkte jag med honom. Inga problem att lämna som vanligt, han vill in och leka. Känns bra att han trivs på dagis så att det känns skönt för en annan att lämna av honom där.

Ska hämta honom igen vid 14. Innan de ska jag försöka vila lite, känner att jag inte sover så bra på nätterna, man är uppe och kissar, hittar ingen skön sovställning osv. Dessutom tror jag att jag pressar och gnisslar mkt nu inför skolan och bebis och allt sånt:/ vaknar varje morgon med huvudvärk, trotts att jag har bettskena. Även mina käkar har börjat knaka igen och det är ju ett tecken på att jag ligger och spänner dom under nätterna:/


Fint väder :-)

Jätte fint väder ute idag, imorse va de iofs minusgrader så nu börjar vintern komma. Usch jag känner mig inte riktigt redo för snö och många minusgrader än:(

Har vart iväg och ätit lunch tillsammans med älsklingen och en kollega till honom. Är så mätt så jag dör tror ja haha:-) nu ligger jag i soffan och ska åka och hämta oliver på dagis om en liten stund. Ska troligtvis ut i nån lekpark och leka lite med Mariell och barnen. Måste passa på att vara ute när de är så fint väder :-) tanka på solförrådet när solen väl är framme.


Tråkdag

Älsklingen körde oliver till dagis imorse och jag satte igång med pluggandet direkt. Satt och pluggade några timmar samtidigt som jag tvättade för fullt:-)

Vid tolv tiden blev jag så sjukt trött så la mig och sov en liten stund innan jag åkte och hämtade Oliver. Älsklingen kom hem tidigt från jobbet, jag åkte iväg till maxi och handlade och sen har jag lagat mat.

Älsklingen är ute och grejar med sin cross. Den lilla älsklingen är här inne och jag försöker få honom att varva ner så att jag strax kan gå upp och lägga honom. Igår lyckades inte Stefan få honom att somna i egen säng, däremot så flyttade han över honom direkt när han hade somnat och sen sov han i sin egen säng resten av natten :-)

Har inte köpt nån mörkläggningsgardin dit än, persiennerna är lite trasiga så måste vänta tills de blir mörkt men de är de ju tidigt nu. Blir Bolibompa och sen sängen i alla fall för den lilla i familjen. Även om jag är väldigt trött så väntar jag nog nån timme till :P


Barnmorskan m.m.

Idag hade jag tid hos barnmorskan :-) allt såg bra ut och lilla bebisen hade vänt på sig och låg nu med huvudet neråt men fortfarande rörligt. Spelar ju inte så stor roll eftersom det ändå blir kejsarsnitt. Hjärtat tickade på i 142. Blodtrycket låg på 120/70 och magen mätte hon till 32:-)

Efter att jag hade vart hos barnmorskan åkte jag upp till mammas jobb och kopierade så att jag kunde skicka in Papprena om praktiken till min lärare. Hoppas på godkänt nu bara:-) håll tummarna för mig. Därefter åkte jag till nöjesfabriken och åt lunch med älsklingen och två av hans kollegor:)

Sen åkte jag till dagis och hämtade Oliver och så åkte vi hem till Mariell och barnen och lekte en stund. Mysigt för oss att få töla lite och roligt för barnen att få leka av sig. Nu har jag kommit hem och Oliver har precis ätit lite och snart blir de Bolibompa och sen sängen för honom :-) om jag får vara med att bestämma vill säga, han har ju rätt mkt vilja själv.


Andra natten

Från att Oliver har sovit mellan oss såpass länge så har han nu två nätter i rad somnat i sin egen säng och även sovit hela natten! Vet att de kan förändras fort men jag är glad så länge som de går så här bra, vi sover ju fortfarande i samma rum som honom så när han vaknade imorse så klättrade han upp i våran säng och myste en stund innan vi gick upp.

Idag ska jag till barnmorskan sen måste jag upp till mammas jobb och kopiera lite papper som ska skickas in till skolan:-) förresten så fick jag godkänt på både provet och insändningsuppgiften som jag väntade svar på! Underbart!!

Ska försöka få mig lite frukost och sen göra mig iordning för dagen :-)


Äntligen klart!

Nu har jag äntligen gjort min sista dag på praktiken, så jäkla skönt rent utsagt:-) hoppas bara att jag får allt godkänt nu.

Jag väntar på svar på ett prov sen är det "bara" en insändningsuppgift och sen slut provet kvar. Det känns så skönt! Men hoppas att de kommer gå bra för jag har ju verkligen ingen tid att ta igen nånting. Kommer ju ha fullt upp, mer än vad jag har nu om bara några veckor.

Denna graviditeten har verkligen gått såå fort! Hänger knappt med själv, snart blir vi fyra istället för tre:-) helt sjukt att vi ska bli tvåbarnsföräldrar även om de är helt underbart :-)


Det går framåt

Idag har älsklingen varit effektiv och satt golvlist i olivers rum så nu är de klart där uppe, det som ska göras är att måla foder runt dörrarna och måla elementet men nu var vi så trötta på att sova i vardagsrummet så vi hade bråttom upp med sängen.

Vi har varit väldigt lata och låtit Oliver sova i våran säng under några månader nu, vi har haft en växa säng som vi ska byta till nu när han får eget rum. Den har inte fått plats i vardagsrummet och i spjälsängen ville han inte sova. Vi har våran säng inne i Olivers rum nu och där står även hans växa säng nu, fram tills att vårat rum är färdigt. Det ligger vägg i vägg med hans så den ska ju inte flyttas så långt:P underbart är det att slippa ha sängen i vardagsrummet :-) nu kan de börja kännas som ett hem, mer och mer.

Jag har inte burit så mycket, det har älsklingen gjort men jag har städat och gjort dom "små" grejerna men nu när vi har ätit och Oliver har badat så har jag placerat mig i soffan och ska nog inte ta mig nån stans mer än att lägga Oliver om en stund sen ikväll blir det att titta på säsongsstarten av Solsidan:-)

Imorrn ska jag till tandregleringen och göra min sista praktikdag. Ska bli såå skönt. Resten av veckan ska jag försöka plugga och göra de sista rycket, väldigt svårt att hitta motivationen men de måste ju göras.


Fint väder:-)

Idag är det helt underbart fint väder ute :-) vi ska förmodligen få besök här om en stund, hoppas på de. Då kan vi gå ut och leka lite med barnen och de är så mkt härligare att vara ute när solen skiner :-)

Oliver somnade typ 10 minuter efter att jag hade publicerat inlägget igår, sen sov han till 07,40 imorse! Sovmorgon! Haha de är roligt när man jämför vad man tycker är sovmorgon nu och vad som va sovmorgon för inte ens två år sen :-)

Vaknade med nån konstig huvudvärk imorse så hoppas att den släpper snart. Kanske har gnisslat tänder väldigt mkt inatt, även om jag har bettskena så är det inte alltid den är tillräcklig. Vet att jag har drömt mkt inatt så det kan vara rimligt att jag även har pressat och gnisslat.

Nu ska jag börja förbereda lunch och sen ska i alla fall Oliver sova:-)


Pigg kille - trött mamma

Även om Oliver inte har sovit mer än vad han brukar mitt på dagen så är han fortfarande vaken. Eftersom man är van vid att han somnar mellan18,30-19,00 så blir man trött direkt han är vaken längre. Han verkar heller inte så sugen på att sova riktigt än:/

Tror även att graviditetströttheten har kommit tillbaka lite, spelar ingen roll hur Mkt jag sover för är trött i alla fall. Men de är väl lika bra att vila upp sig så mycket de går för snart är jag trött pga sömnbrist istället.

Stefan har vart iväg och kört cross idag så jag och Oliver har roat oss med att plantera i blomlådorna och två ytterkrukor. Blev väldigt fint faktiskt, i af om man jämför med va de va innan- vissna blommor haha. Imorrn tror jag att vi skulle få besök men de visar sig. Skulle vilja köra ett ryck med renoveringen på övervåningen men får se, de beror lite på väder och humör hos både föräldrar och barn :-)

Nu ska jag inta Soffläge och hoppas på att Oliver känner för att sova snart.


Tänkte försöka mig på att börja blogga igen :-)

Nu va de extremt längesen som jag bloggade men tänkte att jag ska försöka mig på de igen så får vi se om jag tröttnar ;-)

Jag har laddat ner blogg.se spåren så tänkte att de är lite lättare när jag inte måste få på datorn för att blogga.

Jag har ju fortfarande namnet elinsbebis på bloggen men de stämmer ju då vi väntar vårat andra barn 9 november. Oliver har redan blivit storebror innan hans två års födelsedag som är den 15 december. Min stora kille de, även om han i mina ögon alltid kommer att vara min lilla bebis :-)

Jag är färdig tandsköterska nu den 26 oktober, känns helt ofattbart! Men så roligt också även om de är lite tråkigt att inte kunna börja jobba direkt men jag får ju en bebis istället så de är inte så att jag klagar. Hoppas bara att man inte hinner glömma allt tills de är dags att börja jobba.

Nu måste jag kila men ska som sagt försöka mig på att blogga lite oftare nu:-)


RSS 2.0