Han vände sig!!!

Ja imorse hände de.. Han har försökt flera veckor men har inte riktigt vetat vart han ska göra av armen och imorse när jag la ner honom så vände han sig :D Stolt mamma ;) Nu vet jag ju dock snart inte vart jag har honom när han börjar kunna flytta sig lite haha men de är så kul! Min älskade lilla prins.

Oliver har börjat få in lite rutiner nu så han vill väldigt gärna gå upp kl 6. Hans mamma är väl inte lika sugen på de kanske men det är inte jag som bestämmer längre:p Han vill ju gärna sova vid 19.30 så det är ju inte så konstigt att han vill upp tidigt. Han vaknar mellan 1-2 ggr per natt. Varför jag är trött är ju för att jag har lite svårt att gå och lägga mig 19.30  hehe:)

Nu ska jag äta frukost medans Oliver ligger och pratar och är nöjd ;)

Dålig uppdatering

Nu har de vart dålig uppdatering här i några dagar men jag ska försöka skärpa mig ;) Igår fyllde älsklingen 27 år så vi hade lite kalas här =) Jag hade gjort smörgåstårta och vanlig tårta så vi åt typ hela tiden hehe=) Första gången jag gjorde egen smörgåstårta och den blev riktigt uppskattad faktiskt så de va roligt :D

Oliver blev väldigt trött av allt folk så han somnade redan vid 17 i vagnen problemet var dock att flytta över honom till sin säng utan att väcka honom. Han hade självklart kunnat ligga kvar i vagnen om de inte var så att han hade overall på sig och låg i åkpåsen. Var ju tvungen att klä av honom och då vaknade han såklart och ville ha lite mat. Sen har har inte sovit som han brukar under natten men ändå helt okej.

Det är ju måndag igen och älsklingen är iväg och jobbar, jag älskar helger för då är hela familjen samlad. Men dom går för fort. Samtidigt som veckorna går jätte fort också så det är ju snart helg igen. Nu börjar man i alla fall få lite vårkänslor det är sol och det börjar bli mkt ljusare så det är skönt. ÄNTLIGEN säger jag! Denna vintern har varit alldeles för lång.

Nu måste jag ta Oliver!

3 månader

Idag är Oliver hela 3 månader. Tiden går sååå fort, känns som att det var igår han kom men samtidigt känns det som jag har haft honom hela tiden. Försöker tänka på livet hur det var innan men kommer inte ihåg. Livet nu som mamma till världens bästa Oliver är helt underbart :)

Att jag skulle säga att det är underbart att gå upp kl 6 och lägga mig typ 22 är väldigt knepigt men visst jag skulle gärna sova lite längre men de är ju inte jag som bestämmer längre ;) Han vaknar med ett leende på läpparna och vill inte somna om. Men man har ju väldigt svårt att inte bli glad och mamma-hjärtat fylls med kärlek när leendet kommer och så pratar han gärna lite också ;) Min lilla älskling!

Jag trodde innan man fick barn att man i alla fall kunde föreställa sig hur mkt kärlek man har till sitt eget barn. Men åh så fel jag hade, så mkt kärlek som man har till sitt barn går ju inte att jämföra med något annat! Och man kan inte föreställa sig innan man är i samma situation själv.

Mamma och pappa älskar dig mest av allt! <3

Sooool!

Idag är det ju underbart väder. Har precis ätit frukost och Oliver ligger och leker lite på golvet så när han börjar bli trött igen så ska vi ta en promenad tänkte jag. Älsklingen är iväg och jobbar några timmar så vi är ensamna hemma idag igen. Tråkigt att han även jobbar på helger men det är bara några timmar sen kommer han hem igen=)

Fick sovmorgon idag :) Vi gick inte upp förrän 07.30. Han har inte sovit jätte bra inatt heller men i alla fall lite bättre och jag behövde inte gå upp 06! Skönt:)

Tror att vi får besök lite senare också av Daniel och Julia och deras två små sötnosar =) Vet inte riktigt men vi pratade om det igår i alla fall. Vore trevligt. Imorrn ska vi in och fika hos en kollega till älsklingen =) Dom har inte träffat Oliver än så dom tyckte att de va på tiden nu haha :) De är dom planerna vi har för helgen, men de kan ju ändras haha ;)

Ska ta och plocka och städa lite här hemma nu medans Oliver är nöjd =) Men man ska resa på arslet också haha

Tröööttt

Jag tror att Oliver är i nån utvecklingsfas eller nått. Han har sen han föddes sovit bra på natten men nu helt plötsligt har han börjat vakna väldigt mkt.. Ungefär varannan timme.. Men han vill ändå gå upp runt 06-06.30 och för hans mamma är det väldigt tidigt om man inte har fått sova speciellt mkt sammanhängande sömn.

Är det nån som vet om det är en utveecklingsfas eller om de kan bero på nått annat? Han blir ju 3 månader på tisdag.

Idag ska vi in och fika med Jennie och sen ska jag luncha med Ann-sofie =) Även om jag är trött så blir jag ännu tröttare om jag bara sitter hemma.. Så de är lika bra att hålla igång. Och det är ju fredag också, igen! Tycker att veckorna går såå fort. Men älsklingen skulle jobba imorrn också tydligen men på söndag får vi umgås i alla fall :)

Vad ska ni hitta på i helgen?=)

En unge i minuten

Såg på premiären av programmet "en unge i minuten" igår. Stefan och Oliver låg och sov och jag satt kvar uppe. Tänkte att skönt att få lite egentid. Det dröjde inte länge förrän tårarna började rinna. Jag borde kanske inte ha tittat på programmet och tänkte att när nästa paus kommer så går jag och lägger mig men gjorde inte de. Jag blev ju jätte ledsen och satt och grät framför tvn och när jag sen skulle lägga mig så snurrade ju bara tankarna och jag kunde inte sova. Låg och grät och tänkte på min egna förlossning. Jag väntar ju på att mödravårdspsykologerna ska ringa så att jag ska få prata med nån.

Det jag tycker är så jobbigt är inte att det blev snitt utan att jag inte fick vara vaken och inte fick träffa Oliver direkt. Det ögonblicket som man har sett framemot under hela sitt liv. Jag borde bara vara glad över att han är frisk och att jag mår bra men de känns ändå jobbigt. Hade jag fått vart vaken under snittet så hade jag ju fått se honom direkt och höra hans första skrik och allt de där.

Idag är vi uppe tidigt.. Oliver vaknade vid 06.00 och tyckte att han var pigg:) Vi låg kvar i sängen till typ 07.00, men jag var tvungen att ge upp ;) Han somnade ju vid 20 igår och har vaknat två ggr inatt en gång för mat och en för nappen så det tycker jag är bra ändå =) Men jag gick ju och la mig vid 22 och kunde ju inte sova så känns inte som jag har fått så mkt sömn men ja ja, jag vet ju att Oliver vaknar under natten så får väl skylla mig själv :P

Nu ska jag äta lite frukost =)


Oliver

Vad heter ditt barn?
Oliver Carl Stefan

När var du beräknad att föda?
15 December 2010

Föddes barnet på utsatt datum, om inte när?
Nej jag gick över 6 dagar. Var beräknad 9 December

Hur stor var barnet vid födseln?
4410 gram och 54 cm lång

Hur lång tid tog förlossningen?
Räknar man från när första värken började tills han var ute med akut kejsarsnitt så tog det 28 timmar.

Tog du någon smärtlindring?
Ja först fick jag epidural och sen blev jag snittad och först skulle jag vara vaken så då gav dom mig bedövning och sen sövde dom så då blev de ju narkos också.

Är du tillsammans med barnets pappa?
Ja

Tog ni reda på könet?
Ja, vi va för nyfikna ;)

Hade ni bestämt vad barnet skulle heta?
Ja vi hade nästan bestämt oss men vi ville se honom först för att se så att de passade :)

Hade du en svår graviditet:
Ja de va lite komplicerat. Hade blödningar nästan hela graviditeten och var sjukskriven från v 25 ungefär.

Kan du tänka dig att skaffa fler barn?
Precis när Oliver hade kommit så var jag väldigt avskräckt men nu när de har landat lite så börjar jag tycka att det känns okej. Men vi får väl se, inte riktigt än i alla fall :D

Har du fått några bristningar?
Ja! Min mage ser ut som ett russin typ :P

Var du nervös inför förlossningen?
Jag var faktiskt inte alls nervös förrän jag förstog att de verkligen var igång. När jag satt inne på förlossningen och dom sa att det var vattnet som hade börjat sippra, då blev jag nervös:p

Hade du några cravings?
Nej inte direkt..

Hur reagerade du/ni när du plussade?
Jag förstog de inte så åkte och köpte ett digitalt test och då blev jag förvånad att det stod gravid 3+, men samtidigt var jag jätte glad och ringde älsklingen och berättade, han var på jobbet =)  

Hur långt gången var du när du förstod att du var gravid?
Tror att de var runt vecka 6-7 nån gång

Hur mycket gick du upp i vikt?
Ca 12 kilo

Hur länge ammade du?
Jag ammar fortfarande.

Vem är barnet mest lik?
Han är mest lik älskligen.

Vad är det bästa med att ha barn?
Att veta att det är vi som har skapat honom och att han är våran föralltid :) Få se honom le och se alla hans framsteg. Ja ALLT är underbart.

Vad är det sämsta med att ha barn?
Det jobbigaste är nog när han blir så otröstlig och man inte vet vad som är fel. Man försöker allt men ingenting funkar. Det är jobbigt tycker ja:(

Är ditt barn döpt?
Nej inte än.

Hur gammal är barnet nu?
Snart tre månader

Vagnen är underbar:D

Oliver har ju ganska svårt att komma till ro på dagarna och somnar inte riktigt. Försöker med allt men han vill inte. Jag vill att han ska vänja sig vid att sova på olika ställen men de är bara vagnen som funkar:) Så jag gick en kort promenad så sover han =) Nu står han utomhus och sover, väldigt skönt att få lite egen tid även om jag måste gå ut med jämna mellanrum och kolla så att han inte har vaknat..

Jag kan ju inte riktigt slappna av och lägga mig på soffan även om man kanske skulle vilja de. Hade älsklingen vart hemma hade jag kunnat slappna av för då vet jag ju att han också kan gå ut och titta till honom men han har sovit bra inatt så är inte så jätte trött så att sitta framför datorn en stund funkar fint :)

Ska om en stund när Oliver har vaknat åka in till stan och fika med en kompis och hennes son :) Har inte träffat hennes son och inte träffat henne på några år tror ja. De är väldigt längesen i alla fall.

Har haft lite problem med såriga och ömma bröstvårtor och det har inte riktigt funkat med bröstvårtskrämen som finns på apoteket men igår fick jag ett tips av en kompis att de finns inlägg till bh:n så att luften cirkulerar och de har jag kört med sen igår. Dom är lite platsiga och de ser ju lite roligt ut men tar av mig dom som nu när jag ska in till stan. Men jag tror faktiskt att de funkar. Det har släppt lite i alla fall=) De är verkligen inte helt felfritt och amma :) Men när de inte gör ont så är de ju en väldigt mysig stund och det är ju ändå de som är de bästa för min lilla älskling.  

Nu ska jag läsa lite bloggar och sen göra mig iordning för att åka :)

RSS 2.0