Hemma efter en snabb sväng på jobbet

Som jag trodde så blev det sjukskrivning idag när jag var hos barnmorskan. Jag är sjukskriven 100% fram till den 8/9 och efter det 50% till den 20/9 och då har jag ett nytt besök hos BM så vi får se vad hon säger. Det känns ju bra i alla fall att jag får ta det lite lugnt nu så kanske det ger sig med blödningarna om jag har tur. =)

Vi lyssnade på hjärljuden och dom låg på 142. Mätte magen för första gången och jag låg jätte bra till där och så vägde jag mig faktiskt för första gången sen inskrivningen. Var faktiskt ganska nervös men det blev en överraskning. Hade bara gått upp 3,5. Trodde först att det var för lite med hon var nöjd och det är ju huvudsaken =) Lämnade även ett urin prov för att kolla äggvita men det såg också bra ut. Imorrn måste jag in till stan och ta lite blodprover och så. Måste ha lite extra koll eftersom jag är negativ så att jag inte bildar antikroppar emot barnet. Men än så länge så ser det bara bra ut.. Fick moderskapsintyget idag också så nu ska det skickas in till försäkringskassan och sen även söka havandeskapspenning. Vi får väl se hur detta går men om jag lyssnar på läkare och min bm så säger dom att det inte ska vara några problem att få den. Jag har ingen aning för jag har aldrig varit i kontakt med försäkringskassan förut. Man har ju mest bara hört..

Åkte i alla fall till jobbet efter besöket och skulle försöka få in nån att jobba. Det är ju som vanligt lättare sagt än gjort men tillslut så kom Marie och va snäll och jobbade resten av kvällen så jag fick gå hem. Så jag jobbade bara 3 timmar idag.

Var ju och klippte mig idag också. Hon tog bara topparna och tunnade ur det en hel del. Syns ju inte så jätte mycket kanske men det känns =) Jag tappar ju knappt nått hår nu så har ju hur mkt hår som helst på huvudet haha :D Det är ju inte det att jag har lite hår innan lixom ;P Men jag blev väldigt nöjd i alla fall.

Nu sitter jag och väntar på att maten ska bli klar.. Potatisen står och kokar och laxen är i ugnen =) Hoppas att det blir gott för jag är jätte hungrig. Älsklingen håller på att renovera och det gör mig ju väldigt lycklig eftersom jag börjar känna lite stess. Sovrummet ska bli klart innan bebis kommer och förhoppningsvis även tvättstugan så vi får väl se vart detta slutar. Men om jag nu är sjukskriven ett tag så får jag väl ta ett större ansvar med lite städ och sånt så kanske de går lite fortare med renoveringen =) Just nu står ju mina möbler från lägenheten i vardagsrummet också så det är ett fullproppat hus. Tror nog att det blir bra förr eller senare.

Det känns i alla fall lite bättre nu när vagnen är beställd. Det var ett litet oros moment för mig eftersom jag hade sån beslutsångest. Men nu känns det väldigt skönt. Sen är det ju skötbord och lite sånt pyssel sen är det mest smågrejer kvar tror jag men det är ju endel att tänka på men vi har ju 14 veckor på oss så det ska nog gå bra =)
Jag vill ju som sagt ner till Ge-Kås nån dag också men jag ska bara få med mig nån också. Skulle ha åkt med en kompis men nu ser det ut som att det kan bli svårt att få ihop det och jag orkar ju inte riktigt köra själv hela vägen. Det är ju en bra bit... Men det löser sig nog. Nu ska jag titta till maten men vi får väl se om det blir nån mer uppdatering ikväll om inte annat så blir det väl en till imorrn :)

Jipppiiee!!!

Idag är det bara 100 dagar kvar ;) Denna graviditeten har gått väldigt fort. Kommer ihåg den 14 April när jag gjorde testet här hemma och sen ringde till en kompis och sa att jag behövde hjälp. hahah Åkte in till henne och gjorde ett test till och det visade ju samma sak. Ringde till älsklingen direkt och han blev ju självklart lika glad som jag :D Hoppas bara att resten av graviditeten går lika fort =)

Har typ precis gått upp och ska hoppa in i duschen och åka in till stan och klippa mig och sen ska jag äntligen på det efterlängtade BM besöket :) Älsklingen följer självklart med men han är på jobbet nu så vi ses där borta.. Efter att jag har vart där är det dax att jobba igen. BLÄ!! Jag är så fruktansvärt trött på att jobba kvällar så jag vet inte vart jag ska ta vägen snart. Det ger ju visserligen mer pengar men jag får ju aldrig umgås med älsklingen eftersom han jobbar dagen. Men snart är ju jag hemma så då blir det förhoppningsvis bättre :D

Nu måste jag äta frukost! Är vrålhungrig

Måndag igen då..

Ja nu va det måndag igen då.... TRÅKIGT!! Den här veckan jobbar jag 6 dagar.. Riktigt segt, men men det ger ju pengar i af som tur är. Jag längtar så tills imorrn när vi ska till barnmorskan och får lyssna på hjärtljuden och även mäta magen.. Måste ju också prata me henne om eventuell sjukskrivning på grund av alla dessa blödningar. Läkaren på specialist mödravården sa att jag borde kanske vara sjukskriven ett tag eftersom det är så tätt men det är ju min läkare som måste avgöra det så vi får väl se vad dom har och säga om det imorrn.

Nu har lillen i magen i alla fall vaknat till en sväng.. Det är boxningsmatch här i magen.. MYSIGT :D Här kommer den andra bilden på magen ifrån igår..

 tycker att den ser ganska liten ut...Tycker att den är större i verkligheten.

Nej nu måste jag ta tag i den här dagen.. I alla fall plocka ur diskmaskinen och lite sånt pyssel :)


Hemma igen

Nu har vi typ precis kommit hem efter en heldag med Madde och Johan och barnen. Började med några timmar på lillerud och kolla på alla djuren. Sen åkte vi och handlade och åkte hem till dom och grillade och sen hamnade typ alla i matkoma så vi bara satt och tjöta en stund och tiden gick väldigt fort. Vi fick även med oss bilbarnstolen som vi har fått av dom =) Väldigt fin! Har inte hunnit tagit nått kort på den än men får väl göra det.

Älsklingen halvsover på soffan.. Jätte tråkigt, hade hoppats på att vi skulle ha lite myskväll dom sista timmarna den här dagen men men jag får väl ha myskväll själv eller nått :P Jag har i alla fall tagit magbilder idag, känns som att den ser mindre ut på bild men de kanske bara är jag som tycker det.

Idag är jag i vecka 25+3. Jag har en till men hade glömt att rotera den och datorn vill inte riktigt sammarbeta med mig just nu så kanske lägger upp den imorrn istället.



Nu ska ja lägga mig i soffan och se om det finns nån film eller nått att titta på :)

Besök på sjukhuset

När jag hade vilat en stund igår så gick jag på toa igen för att kolla om det hade kommit nått mer blod. Det hade kommit lite till och kom lite mer när jag va på toa.. Jag ringde till förlossningen igen, pratade ju med dom första gången och då tyckte hon att jag kunde avvakta lite. Men jag blev ju orolig så tänkte att det var lika bra att ringa igen. Hon jag pratade med då tyckte att vi skulle komma in så att en läkare fick kolla på mig i alla fall..

Åkte in och var inne typ vid 21-tiden.. Hon sa att det skulle vara mycket väntetid men det gick väldigt snabbt måste jag säga.. Barnmorskan lyssnade på hjärtljud och kände lite på magen och konstaterade att jag hade sammandragningar vilket jag också kände av. Efter en stund kom förlossningsläkaren in och ville också klämma lite på magen och sen göra en gyn undersökning för att se vart blodet kom ifrån. Hon såg inget konstigt förutom att mina slemmhinnor var sköra så hon trodde att det kom därifrån men eftersom jag har haft så mycket blödningar nu eller ja rättare sagt ofta så tyckte hon att jag skulle prata med BM om eventuell sjukskrivning eller så. Vi får väl se, jag ska ju till henne på tisdag så får vi se vad hon säger.

När vi åkte från sjukhuset så var både jag och älsklingen jätte hungriga, hade ju inte ätit nån middag eftersom vi somnade på soffan och sen fick vi åka till sjukhuset. Vi åkte och köpte pizza åkte hem och satte oss och kolla på nån film och sen blev det natten..

Nu ska jag hoppa in i duschen för att åka till lillerud med Madde och Johan och barnen =) Skriver nog en uppdatering lite senare igen =)


=) Äntligen klart

Nu har vi äntligen beställt en vagn.. Det var mycket fram och tillbaka över vilken vi skulle ha men eftersom älsklingen är såpass lång så är det ju inte så många som är bekväma för honom och mig och köra =) Men efter mycket om och men så blev det en Emmaljunga Edge Duo Combi. Färgen var ju också ett kapitel för sig men det blev till slut Jeans Black och jag tror att det kommer att bli jätte bra. Det känns som att det har släppt en sten ifrån axlarna. Har vart lite orolig för att jag aldrig ska hitta nån :P Det blev med teleskop hantag så kan älsklingen också gå utan att det blir konstigt =) Det kommer att bli toppen =) Beställde även en skötväska när vi ändå var igång ;P Så då blir det i samma färg.

Här är bilden på vagnen chassit och även skötväskan fast skötväskan är ju i samma färg som vagen=)

När vi äntligen hade bestämt vagn så åkte vi och handlade. Nu har vi precis kommit hem. Jag har precis pratat med förlossningen en snabb sväng för att när vi kom hem så fick jag en blödning IGEN! Jag blir knäpp. Ska till BM på tisdag så ska prata med henne lite då och se vad hon säger. För jag tycker inte om att blöda så här ofta. Det gör mig orolig även om dom säger att det antagligen är nån slemhinna som blöder eller så men ändå.. Jag har tänkt att jag ska söka havandeskapspenningen men man vet ju aldrig om man får det men de känns lite sådär att jobba hela tiden om jag har blödningar och så redan nu. Vet inte hur svårt det är att få havandeskapspenningen heller och hur hårda dom är. Men det jag har hört så är det ganska svårt att få den beviljad.

Nu ska jag lägga mig på soffan en sväng och bara slappa en stund..Kanske skriver en liten uppdatering senare..


Ännu en lista=)

Min graviditet så här långt/ saker jag upplevt:

Halsbränna: Ja
Ryggbesvär: Lite men har väldigt bra skor nu så det har avlastat väldigt bra =)
Bäckenbesvär: Lite
Muskel och vadkramp: Nån enstaka gång
Åderbrock: Ja men använder stödstrumpor för att inte få fler
Hemorojder: Nej
Hård mage/förstoppning: Nej
Gasig mage: Ja lite av och till  
Nästäppa: Ytterst lite.
Urinvägsinfektion: Nej
Känsligt tandkött: Nej
Bättre hy och hår: Nja inget som jag märker av jätte mkt. Men tjockare har håret blivit i alla fall
Illamående: Ja jag var illamående i början men det var inte alls farligt. Finns dom som har det mycket värre
Ömma bröst: I början var det fruktansvärt. Nu är det nån gång ibland
Viktökning: Nått kilo....
Trötthet: Åh ja men det värsta har gått över. Nu sover jag väldigt dåligt på nätterna så är trött av det.
Upp och ner i humöret: Hehe ja..Men försöker att behärska mig lite grann :P
Strimmor på magen: Nej
Putande navel: Nej, men det är på gång=)
Svullnader: Ja benen. Händerna svullnade lite i bulgarien men inte nu här hemma.
Yrsel: Nej inget jag har tänkt på. Men lite flimmer framför ögonen har jag haft problem med.
Förhöjd kroppstemperatur/svettningar: Ja =)
Blodbrist/ järnbrist: Nej hade ganska bra värden men min barnmorska vill att jag äter järntabletter. Men har ingen brist på det än.
Sammandragningar: Ja det kommer och går.
Sömnproblem: Ja, jätte jobbigt.
Blödningar: Ja tyvärr
Ökade flytningar: Ja ..
Trängningar att kissa: Ja ;P
Nytt konstigt matbehov: Nej

Snabb uppdatering

Ska iväg och jobba kl 12 så hinner inte skriva så mkt =) Igår var jag på bergvik en sväng med Carro =) Riktigt trevligt har ju inte sett henne sen jag kom hem från bulgarien. Jag köpte ett par jeans och två par tröjor =) Blir nog fint när hösten nu är på gång. Vilket jag tror i alla fall, det är ju mer och mer regn och grått mest hela tiden.

Jag ska försöka och ta en magbild idag också. Men det är lite svårt att ta själv tycker jag så får be om hjälp av älsklingen. Jag slutar ju 20.00 idag så jag kan ju hinna ta ett kort då =) På tisdag ska vi även till BM så vi ska börja mäta SF-måttet =) riktigt spännande faktiskt att se hur man ligger till på kurvan och så. Konstigt egentligen att man kan bli glad över att se hur magen har växt. Det är ju enda gången i livet som man får gå upp i vikt. Känns fortfarande lite skumt. Självklart vet jag att det är bra och att man ska gå upp i vikt men jag har nog inte riktigt fattat än.. Eller så har jag det. Jag vet inte riktigt.. En sak jag vet är i alla fall att jag är överlycklig över att jag har ett liv i magen :D

Nu måste jag göra mig iordning och åka till jobbet snart. =)

25+0


Bebisen


Din bebis är nu drygt 22 cm från huvud till stjärt och väger omkring 850 gram. Tänk dock på att foster växer olika fort från omkring den 20:e veckan så om din bebis skulle avvika lite från det genomsnittliga så är det i sig ingen anledning till oro.

 

Om bebisen av någon anledning skulle behöva förlösas nu så skulle det ändå ha en god chans att överleva utanför livmodern, tack vare en enorm utveckling inom neonatalvården. Respiratorer, monitorer och mediciner kan hjälpa en ännu omogna kroppen att klara sig utanför livmoderns trygga värld. Bebisen skulle behöva stanna några månader på sjukhuset eftersom den ännu är mycket mottaglig för infektioner och andra komplikationer.

Man kan nu höra bebisens hjärta med en dopplermonitor eller ett steoskop, och din partner kan kanske till och med höra det genom att lägga örat på rätt ställe mot magen.

Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand.

Bebisen sover och är vaken efter en viss rytm under dygnet, något som du också förmodligen märker av.


Du


Din livmoder har vuxit ordenligt senaste veckan och är nu ungefär stor som en fotboll. Översta delen av livmodern befinner sig nu ungefär mitt emellan naveln och bröstbenets nedersta del.

Vissa kvinnor upplever flest fosterrörelser när de vilar.


Angående vagn

Måste bara kolla.. Är det nån som har haft en City cross eller liknande? Det enda som gör mig osäker är om vagnen är för låg och sen även om citykorgen blir för liten i vinter?

Det som skulle vara alternativet är ju i såna fall Edge Duo eller Mondial duo.. BLIR KNÄPP!! vi måste ju beställa vagnen snart och jag vill vara helt säker på att det blir rätt.

Bilder från Bulgarien

Jag orkade inte ladda upp alla bilder här men några stycken kommer det här i af=)

¨
Madde och Jag på planet


Vårat hotell


Vi var ute på en båttur första dagen
detta är båten som vi åkte med=)


Johan och jag sitter och väntar på mat =)


Jag står och kollar på plånböcker


Poolen


Lillen sparkade och madde ville känna
men det gick inte så bra för han slutade så
fort hon satte handen på magen =)

La upp fler bilder på facebook så orkade inte lägga upp alla här också =) Men men... Kanske får ork nån annan dag eller inte vi får se =)

Ska iväg och jobba vid 15 har verkligen ingen lust till det men men .. Man måste ju ha pengar. Nu sitter jag i alla fall här fortfarande i myskläder och borde kanske hoppa in i duschen men jag är för slö.. =) Lillen har precis vaknat och sparkar och lever om för fullt där inne =) Jag kan verkligen inte få nog av det. Det är en känsla som man inte kan beskriva med ord=) Nu måste jag äta lite lunch innan jag åker till jobbet så att jag har lite energi så att jag kan ta hand om alla kunder.

Vaken bebis

Inatt har bebis vart vaken för fullt och det betyder ju att jag inte kan sova speciellt bra. Det verkar som att lillen är en nattmänniska och gärna är vaken på kvällar och nätter. Hoppas att det inte riktigt är så illa när han kommer ut :P

Igår va jag iväg en snabbis till babyproffsen och kollade på vagn igen. Varför ska det vara så svårt att bestämma sig? Jag tror i alla fall att det blir en Citycross och en citykorg till det =) Den känns smidigast. Men sen är det ju detta med färg. Jag tycker att Pro Coffee är väldigt fin och sen tycker jag även att Pro forest är jätte fin också. Älsklingen ville ha Silver stich men den tycker jag är lite väl tråkig :P Sen finns det ju en som heter Jeans black som också är fin men kanske lite väl tråkig.. Haha jag är inge kräsen menar ja hahah ;) Men jag vill ju bli nöjd till 100% Är det nån som har några åsikter om färg? Man vill ju att det ska vara lätt att kombinera med typ åkpåse och lakan och allt därtill..

Riktigt tråkigt väder är det idag i alla fall.. Känns verkligen som att hösten är pågång och sommarn är slut vilken är ganska tråkigt. Jag älskar sommaren. Men nu när hösten kommer så blir det närmare december när våran lilla älskling kommer ut =) Träffade en kompis igår som har en dotter på 2 månader =) Snoosade lite bebis och bara njöt lite. Det gör ju inte att man längtar mindre i alla fall det är ju en sak som är klar i alla fall.

Jag ska sätta mig o ladda upp lite bilder på datorn nu =) Kanske kommer upp lite här sen vi får se ;)

Tillbaka till vardagen igen

Älsklingen är på jobbet och jag sitter här framför datorn och ska åka in till lägenheten och hämta det sista för att han ska flytta in i eftermiddag =) Hoppas att allt går smärtfritt och att han kommer att trivas i lägenheten. Jag har lämnat in kontrakten till styrelsen så dom måste godkänna honom nu bara men när jag pratade med dom så sa dom att det ska nog inte vara några problem. Det har aldrig hänt att ingen har blivit godkännd så vi håller tummarna för det denna gången med =)

Klockan 15 börjar jag jobba också, alltid lika roligt att jobba kvällen. INTE!! Jag är så trött på det. Det ger ju visserligen mer pengar men får ju aldrig träffa älsklingen på veckorna när jag jobbar. Tråkigt..

När Madde och Johan var här igår så hade hon med sig sin kamera och sladden så nu har jag fått fler bilder ifrån bulgarien =) Det kommer att komma upp här när jag har tid och lust =) Alla kort är ju inte jätte fina om man säger så;) Haha Vi har tyvärr inte tagit jätte mkt kort för vi glömde kameran och när vi väl hade den med så glömde vi ta kort haha =) Men några kort kan jag säkert skrapa fram.

Från det ena till det andra. Jag har ju tänkt att amma om det är så att det kommer att funka för mig/oss det vet jag ju inte än. Men jag har tänkt att jag ska köpa bröstpump också. Är det nån som har någon koll på vad man ska ha för sort och lite sånt?
Är det även nån som vet vart man kan köpa en bra babysitter? Jag har hört att dom inte ska sitta i babysitter för mkt men det är ju att man måste utesluta det helt.

Kanske skriver nån mer gång idag vi får se =) Men en liten uppdatering fick ni idag också i af:D

Då va helgen snart slut...

....igen. Förstår inte varför dagarna alltid går så fort när man är ledig. Nu håller jag på och laga mat. Lasagne blir det idag =) Mums Det är så gott med lasagne och dessutom får jag en god matlåda till jobbet imorrn =)

Madde och Johan har precis vart här så att dom fick gosa lite med kattungarna. Det blev en snabb visit idag =) Barnen var lite trötta och så. Men alltid trevligt när dom kommer och hälsar på. Vi har ju verkligen grejer överallt så barnen leker ju för fullt och får tag i ALLT! Vi vet i alla fall att vi måste flytta om lite grejer innan den lilla kommer =)

Madde sa även att hennes kusin hade en bärsele (babybjörn) som hon har använt 4 ggr som hon inte ville ha =) Hon skulle höra med henne om jag kanske kunde få köpa den. Har ju ändå tänkt att jag ska köpa en sån..

Är det nån som vet om nån vill ha kattungar? Vi hade ju typ ägare till alla men nu är det några som har ändrat sig. Men nu måste jag ta hand om maten igen =) Får se kanske skriver en gång igen annars skriver jag imorrn igen :)

Funderingar

Det är mycket som snurrar i huvudet nu. Jag vet att det är långt kvar men det känns som att tiden kommer och springa förbi. Måste bara berätta, igår när jag låg i soffan och kollade på magen så såg jag att magen hoppade till =) Det var första gången jag såg det. Har ju kännt att det har hoppat till men jag har inte sett det. Älsklingen lyckas ju alltid vara på nått annat ställe när såna grejer händer men jag sken upp som en sol=) Det känns så underbart att jag har ett litet liv i min mage.

Igår var vi ju som sagt och kollade på barnvagn och som jag skrev igår så är det ju citycrossen vi funderar på=) Vet inte riktigt om vi har bestämt oss men jag tror det =) Så här ser den ut i alla fall.

                          

Sen får man ju komplettera med en citykorg så att man har en liggdel också=) Då kan man ju även ha två olika färger. En för sittdelen och en på citykorgen =) Då behöver jag ju inte ha sån beslutsångest i af ;) Sen måste man ju hitta en skötväska också. Vad ska man tänka på ? Det är ju inte bara att den ska vara snygg man vill ju gärna att man ska få plats med allt och att den är smidig.

Spjälsäng har vi köpt en på IKEA när det var rea. Dock är den inte monterad och klar än men vi har den här hemma i alla fall. Madrass till det måste man ha men älsklingen pratade på om han skulle göra nån själv eftersom vi har en säng som bara står och ska väl ändå typ slängas så det blir det nog. Spjälsängsskydd ska vi inhandla också. Och täcke och kudde och sånt till sängen. Asså det är så mycket grejer och jag vet inte om jag ska börja köpa nu eller om man ska vänta. Nu har jag ju i alla fall gått över halva tiden så det är ju inte helt konstigt om man börjar köpa grejer nu =) Det blir ju dyrt att köpa allt samtidigt. Här är en bild på den späljsängen som vi har köpt =)



Jag är bara lite fundersam på vad man behöver och vad man inte behöver. Jag har ju tänkt att åka ner till Ge-Kås nån dag här framöver, tänkte att man kunde inhandla endel där. Men man behöver ju inte allt och sen får man ju en massa när lillen har kommit. Jag har inte köpt några kläder alls än för att jag vet att om jag börjar så kommer jag inte kunna sluta för det är ju så sött =)

Namn är ju också nått man funderar på mer och mer =) Eftersom jag och älsklingen inte är gifta och så. Jag hade väl helst velat se att lillen hette efter mig men älsklingen säger samma sak och jag är inte så sugen på dubbel efternamn. Men vi får väl se =) Är det nån som har bestämt namn än ? =) Jag har flera förslag men vill ju inte ha nått som är för vanligt heller.

Vi var hem till mamma och pappa en sväng igår också =) mamma hade en låda med grejer från när jag och mina syskon va små =) Det var gulligt att se och funderade ju på hur dom tänkte när dom satte på en vissa grejer men det är ju ändå väldigt roligt att hon har sparat det =) Nått kan man säkert använda sig av. Ni skulle sett mamma asså hon kommer att bli världens bästa mormor. Hon tycker detta ska bli jätte roligt, även om hon inte säger det rakt ut så märks det så väl. Hon är helt lyrisk och så tog hon på min mage och sa "oj, vilken mage du har fått gumman" haha =) Nu ska jag försöka ta tag i den här dagen och se om jag kan få nått vettigt gjort idag eller om det bara blir en slappis dag :)


Barnvagn

ÅÅÅH jag blir tokig.... hehe nej då jag vet inte vad vi ska köpa för barnvagn. Jag vill ha en Emmaljunga och vill att den ska vara lättkörd både ute där vi bor, mitt ute i skogen med grusväg, och även inne i stan. Vi var iväg idag och hon på affären rekomenderade en citycross och så köpa till en citykorg och ha som liggdel eller en hårdlift. Är det någon som har någon koll på vad som är bra och mindre bra? Behöver lite råd.

Sen måste man ju bestämma sig för färg också men vill ju ha en ganska neutral så att man inte tröttnar på den. Känner jag mig själv rätt så kan det hända så de är ju dumt att ta nån som sticker ut allt för mycket. Madde och Johan skulle ju ha kommit förbi idag men deras yngsta va lite sjuk och den andra va väldigt trött så dom kommer förhoppningsvis imorrn istället =)

Jag borde stå och laga mat nu istället men har ingen lust alls till det idag. Älsklingen ligger och vilar inne på soffan, han hade tydligen huvudvärk. Det är ju alltid mkt roligare och laga mat om man får hjälp.. Hunden och katterna är inte så sociala =) haha


Läkarbesök

Jag ringde ju som sagt till BM och frågade om blödningen. Hon ringde upp mig och sa att hon gärna ville att jag kom in så att dom kunde konstatera att det inte var nått farligt. Jag åkte in och träffade läkaren, hon gjorde ett VUL och ett vanligt Ultraljud och även kände på livmoderhalsen. Allt såg jätte bra ut och jag behövde inte vara orolig för hon trodde att det var nån slemhinna som blödde och det är helt ofarligt =) Men det var skönt att få det konstaterat att det inte var det så att jag slapp och oroa mig.

Jobbade kvällen igår, de va ganska lugnt så det gick väl. När jag hade slutat så åkte jag och hämtade älsklingen hos en kompis och sen åkte vi hem och jag somnade typ så fort jag la huvudet på kudden. Idag är älsklingen iväg och jobbar en sväng och jag är hemma och borde städa för det ser ut som fan men jag orkar verkligen inte ta tag i det. Madde och Johan kommer ju sen en sväng med barnen och det vore ju trevligt om dom i af kunde ta sig in i huset =) Haha

Nu ska jag äta lite frukost så får vi se vad jag orkar ta tag i efter det =)

Magbilder



Här är magen i vecka 21, den ser inte alls stor ut men den var större. Jag har inte riktigt hunnit lägga in korten på datorn så det är därför dom kommer så sent.




Magbild vecka 23+3. Formen ser lite  konstig ut men jag tycker att den ser ut som den ska i af =) Den växer för fullt. Man börjar ju känna sig mer och mer osmidig.. Tycker att allt jag gör så är den i vägen, men ibland får man sig ju ett gott skratt i af :D Även kompisar och så kan få sig ett ibland. Jag vet ju att det kommer att bli värre men det är det värt 1000 gånger om :) Längtar så tills december:)

Idag är jag uppe tidigt. Gick upp och gick på toa och fick lite blod på pappret igen. Ringde direkt till BM och kollade när hennes telefontid var idag. Den va tio minuter senare så jag väntade tills dess och ringde henne vid 08.30. Nu sitter jag och väntar på att hon ska ringa upp. Hon skulle prata med läkaren och se om jag kunde vara lugn eller om jag behövde komma in och kolla upp det. Hon trodde nog att det var lugnt men man blir ju ändå lite orolig när de kommer lite blod. Det är ju inte stora mängder utan bara lite grann men ändå. Hatar verkligen och vänta. Vill ringa till älsklingen och tala om det i alla fall men på den telefonen som jag har mottagning på här hemma så har jag inte samtal väntar. Vore ju dumt att missa samtalet från BM.

Idag börjar jag jobba kl 16 och innan det måste jag åka in och lämna kontrakten till styrelsen och även dammsuga ur lägenheten en sista gång så att den ser lite fräsch ut. Han som köpte den tyckte att det var onödigt men det känns konstigt för mig och inte göra det och det tar ju inte lång tid eftersom lägenheten är tom. Vi har ju flyttstädat den en gång men ska bara dra över med dammsugaren en sista gång =) Nu känns det riktigt bra att kontrakten är skrivna. Jag lyckades sälja den utan mäklare. Är nästan lite stolt över mig själv, visst jag har fått hjälp men ändå =)

Nu ska ja ta och äta lite frukost. Men kanske skriver en liten uppdatering senare igen.


24+0


Bebisen


Den här veckan är din bebis c:a 21,5 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 750 gram.

Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen.

Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter.

Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.


Du


Din livmoder kan du enkelt känna 4-5 cm ovanför din navel. Eftersom din växande livmoder trycker allt mer på buken så kan du få bristningar i huden på magen. Din ökande vikt kan också fresta på din kropp vid det här laget, något som ger sig till känna genom ryggvärk, problem med blåsan, värkande fötter och utmattning medan du utför dina dagliga rutiner.

Ökande blodflöde i slemhinnor och ökande blodtryck kan också göra att du upplever rinnande näsa och oftare får näsblod.

Det kan vara dags att börja ta reda på vilka föräldrautbildningar som erbjuds i ditt område. Många sjukhus erbjuder profylaxkurser och det finns till exempel vattengympa som kan hjälpa din kropp att förbereda sig inför förlossningen.
Det kan hända att du upplever en stickande smärta i sidan då och då. Detta är sannolikt helt enkelt musklerna i livmodern som töjs ut, så det finns ingen anledning att få panik. Om smärtan är ihållande och svår bör du dock konsultera din läkare eller barnmorska.


Fullt upp..

Idag har det gått i ett.. Jag vaknade, åt frukost, åkte in till stan och skrev kontrakt och sen har jag jobbat. När jag äntligen kom hem så fick ja ställa mig och laga mat för älsklingen är duktig och renoverar =) Så nu har jag äntligen fått i mig lite mat =)

Jag känner av stresen på jobbet på ett helt annat sätt nu känner jag. Blir tröttare mkt fortare och så men det är ju skönt att jag börjar med en lugn vecka i af =) Jobbar imorrn kväll också sen är jag ledig helgen så det är gött =) Madde och Johan skulle komma hit med barnen på lördag och gosa lite med kattungarna så det blir trevligt =) Vi har ju inte umgåtts nått menar ja ;P haha

Men jag ska ta och sätta mig i soffan en stund tror ja =) Skriver säkert en liten uppdatering imorrn också

Liten uppdatering

Kom hem från bulgarien i tisdags kväll =) Vi har haft det riktigt bra.. Bara slappat och inte gjort så mkt. Vi va ute på en båttur på svarta havet en dag. Sen har vi vart vid poolen eller havet varje dag :) Vi har ju haft semester, måste ju vila upp sig lixom :D Inte så god mat där nere dock.. Jag tror inte att dom vet vad kryddor är. Sen tror jag i och för sig att vi är väldigt vana vid salt och kryddor i ganska stor mängd här hemma.

Nu sitter jag och äter lite frukost sen ska ja in och skriva kontrakt med lägenhetsköparen och sen ska jag jobba 12-20, mindre roligt men men.. Vi måste i af in typ i helgen och beställa vagn också. Vi vet ju inte riktigt vad vi vill ha och dom räknar ju typ med 8-12 veckors leveranstid så måste väl i af in och se vad dom säger =) Vill ju gärna ha vagn när bebis kommer.

Måste göra mig i ordning nu...


Sista arbetsdagen

Idag är sista arbetsdagen innan vi åker till Bulgarien =) Jippieee!!! Idag ska jag visa lägenheten och skriva kontrakt med han som ska köpa den om han inte tycker att den ser helt förskräcklig ut. haha Nej men de hoppas jag inte. Han har ju bott i lägenheten förut så det är ju bara att jag har renoverat den och det är ju inget negativt enligt mig i af ;) Vi skulle egentligen haft bankmöte imorrn också för att ha allt fixat innan jag åker men banken hade tyvärr inga tider så vi får vänta med det till efteråt. Han ville flytta in redan helgen den 20 och det passar ju mig utmärkt eftersom lägenheten bara står tom ändå.

Jag börjar få lite panik över packningen. Jag hatar och packa för antingen så glömmer jag ngt eller så packar jag ner alldeles för mkt. Jag håller på och tvättar nu i alla fall så att jag får med mig rena kläder ner i alla fall. Vore ju skönt att städa också eftersom det inte är så kul att komma hem till ett skitit hus men jag har verkligen ingen lust alls till det.

Just det, har ju glömt att säga att häromdagen när jag va hemma hos madde så stog vi och klämde och höll på med magen och då rörde sig bebis så att vi kände de =) jag har ju kännt att det har kommit sparkar och så på insidan och även utsidan men det var första gången som någon annan en jag kände det. Madde började gråta av lycka och jag också så vi stod på hennes altan och grät =) hehe. Jag längtar som en tok tills bebis kommer så jag får snoosa hur mkt jag vill :D

När vi kommer hem så ska vi sätta igång och leta barnvagn på allvar. Vi har ju bestämt oss för att vi vill ha en Emmaljunga men sen måste vi bestämma vilken vagn och vilken färg. Jag vet i alla fall att jag vill ha en 4-hjuling med lufthjul eftersom vi bor på landet. Är det nån som har något tips som vi ska tänka på när vi nu ska beställa vagn?

Nu måste jag äta frukost innan bebis i magen blir tokig =) haha


22+0


Bebisen


Nu är bebisen c:a 19 cm från huvud till stjärt och väger omkring 470-575 gram. Kroppen fortsätter att utvecklas dag för dag och de inre organen specialiserar sig på sina funktioner. Fostrets lever producerar enzymer och ansvarar för nedbrytning av bilirubin, ett ämne som bildas när röda blodkroppar bryts ned.

 

Eftersom livslängden för röda blodkroppar är kortare hos foster än hos vuxna människor bildas mer bilirubin hos foster än hos vuxna. Bilirubin går från fostret genom moderkakan till ditt blodomlopp där din liver hjälper till att bryta ned bilirubinet. Efter förlossningen kan bebisen uppvisa tecken på gulsot till följd av höga halter av bilirubin som den nyfödda levern ännu inte kan effektivt bryta ned. Detta uttrycker sig som en gulartad ton på huden och ögonvitorna. Detta tillstånd räknas inte som allvarlig och behandlas ibland med ljusterapi då ultraviolett ljus hjälper till att bryta ned bilirubin.

Bebisens sinnen utvecklas snabbt och tack vare en komplett uppsättning neuroner i hjärnan kan nu omgivningen och den egna kroppen utforskas, främst med hjälp av känseln. Känslen är ett av de första sinnena som utvecklas och bebisen kan röra sitt ansikte eller känna armar och ben.

I äggstockarna hos flickor finns redan alla de primitiva ägg bildade som hon kommer ha under hela sitt liv, och livmodern är fullt utvecklad.

Du


Övre delen av livmodern befinner sig nu c:a 2 cm ovanför naveln och du känner dig sannolikt ganska tillfreds och bekväm med graviditeten. Magen är ännu inte så stor att den blir ett irritationsmoment i de dagliga rutinerna, och du kan förmodligen sitta och böja dig utan alltför mycket svårigheter.

Om du under tidigare veckor lidit av illamående så finns det en god chans att det har gått över vid det här laget.

Din blodvolym har ökat för att fylla behovet av ökad syresättning och näringstransport till fostret. Det mesta av ökningen är blodplasma vilket leder till en utspädning av de röda blodkropparna, något som kan leda till fysiologisk anemi, eller blodbrist. Måttet på denna utspädning av blodet kallas hematocrit och når sitt lägsta värde omkring den här perioden, efter vilken den ökade produktionen av röda blodkroppar börjar komma ikapp.

Det kan vara en god ide att låta läkare eller barnmorska kontrollera att du inte utvecklat en allvarlig blodbrist.


:)

Nyss hemkommen från en stund på bergvik med Madde. Vi ville ha kläder och lite skor till bulgarien. Jag kom därifrån med ett par skor och madde med en skjorta. Men det var väl inte riktigt det vi hade tänkt oss utan kanske köpa nått mer så vi gick och fikade en stund och trodde vi skulle få lite mer energi efter kaffepausen men det vet ja inte.. Vi gick med och pratade och skrattade ;D

Kom hem och gjorde lite hemmalagad pizza så jag fick lite mat i magen också =) Så blir bebis glad :) Imorrn ska ja in till stan och träffa madde igen med ebba. Madde skulle hämta sitt pass och så tänkte vi ta en sväng inne i stan också =) Kan ju alltid hoppas att vi hittar lite mer där..

Trist väder är det ute i alla fall :) Men har inte riktigt ro i kroppen och bara lägga mig ner och ta de lugnt.. Men jag var förbi älsklingens bror en snabbis och dom åt chips så blev så sugen så va tvungen och åka in på ica och köpa lite :D Jag kan väl få unna mig nu tycker ja ;) Man är ju inte gravid så ofta menar ja :) Jag längtar såå till december :D Vill ha min bebis här NU!


Ledig torsdag :D

Jag ringde till vetrinären igår för att kolla vad dom tyckte jag skulle göra åt snuttans sår. Dom tyckte att jag skulle komma in så att dom fick kolla för det kunde vara en infektion. Jag fick en tid 14.45. Jag hadet ju självklart hunnit åka hemifrån för trodde inte jag skulle få en tid så snabbt så det var ju bara och vända. Åkte och hämtade henne, sen åkte jag hem till Karin och lämnade av henne där för ville inte att hon skulle sitta i en varm bil. Sen gick jag och Karin ner på stan och tog en lunch i alla fall men vi hann ju inte med nått mer än det. Men men... När jag väl kom fram till vetrinären så var det fullt med folk och mestadels såna med hundar så snuttan trivdes väl inte så där jätte bra kanske. Klockan gick och det gick över tiden. Älsklingen va på väg dig så att han skulle ta hand om det om det var så att jag var tvungen och åka eftersom jag började 16.00. Vid 15.40 så hade vi fortfarande inte kommit ín så då åkte jag till jobbet.

Det slutade i alla fall med att Snuttan fick antibiotika i 10 dagar, så det var väl ändå tur att jag bestämde mig för att ringa till vetrinären. Nu har hon ju börjat på den kuren och även avmaskningen är gjord. Det är ju lite snabbt att avgöra om hon mår bättre men de känns som att det borde gå åt rätt håll nu i alla fall..

Idag är jag ledig, jobbar ju en 6 dagars vecka den här veckan så det är riktigt skönt. Sitter fortfarande i morgonrock och slappar. Madde ringde igår och ville att jag skulle följa med henne till bergvik för hon hade inga kläder till Bulgarien. Så dom skulle till Säffle en sväng först och sen prata hon på att dom skulle komma hem till mig och sen att vi skulle åka till bergvik men vi får se hur det blir :) Jag ska väl i alla fall träffa henne idag. Alltid lika trevligt :D

Jag fick ett sms av Chrille också (min kollega) som är i bulgarien nu med sin tjej. Dom är även där nästa vecka när vi är där också. Vi hade inte pratat med varandra och lyckats boka samtidigt. Han skickade i alla fall och skrev glöm inte att packa ner regn kläder. Jag greps av panik där ett tag. Vill lixom inte ha regn, fick till svar att det är blött i havet :) Det var tydligen 30grader och 23 grader i havet :D HELT UNDERBART :D LÄÄÄÄNGTAR så mkt..

Från det ena till det andra. Jag håller ju fortfarande på med försäljningen av min lägenhet. Jag har äntligen fått in ett bud :) Det känns skit bra. För den personen är bror till tjejen som jag köpte lägenheten av för 2 ½ år sen. Han har dock inte sett lägenheten som den ser ut nu men jag har ju renoverat den lite grann annars har det ju inte hänt så mkt med själva lägenheten. Han har ju bott i den i en sommar. Men han kommer ju hem till Karlstad nu i helgen så jag hoppas att vi kan skriva kontrakt direkt så att man lixom har det klart när vi åker. Skulle vara så skönt att ha börjat processen i alla fall :) Hoppas bara på att han har lånelöfte och så nu men det visar sig väl. Tänkte ringa honom sen och säga att den är hans om han vill ha den.

Nu ska jag gå ut me hunden men kanske skriver sen igen..

Lite allt möjligt

Nu har jag haft lite dålig uppdatering dom senaste dagarna men jag har jobbat och fixat lite inför resan så jag har inte riktigt haft tid och skriva här. Idag skiner i alla fall solen och jag ska in till stan och äta lunch med Karin:) ska bli najs. Nu va det inte så längesen vi sågs men det gör ju absolut ingenting :)

Inatt har jag drömt om förlossningen, jag drömde att jag gick över tiden och att jag låg på förlossningen på nyårsafton och bara önskade att inget skulle komma igång så att det skulle bli i januari istället för sista december..Jag låg och klagade på att jag hade ont men samtidigt låg jag och sa att jag visste att det skulle bli värre.. Dessa drömmar.. Ja ja jag hoppas i alla fall att jag slipper gå över tiden så långt =) Att min lilla älskling har lust att titta ut tidigare än så :)

Måndag och tisdag har jag jobbat kvällen, ska jobba kvällen idag med :) imorrn är jag i alla fall ledig EN dag ;P Sen jobbar jag hela helgen men på måndag åker vi till Madde och Johan och spenderar kvällen där innan vi åker på natten mot arlanda :D Jag längtar så jag spricker. Va och shoppade lite kläder idag och när jag ska ner på stan idag så ska jag försöka inhandla det sista. Så som solkräm så att jag inte bränner upp mig totalt och lite sånt dät annat smått som är lätt att glömma. Vi beställde valuta igår också men de får jag hämta imorrn. Kanske ska gå in på forex och se så att jag slipper åka in till stan imorrn om jag inte behöver.

Vi hade ju inne katterna på sterilisering i måndags också. Vi bad dom kolla om Snuttan hade mask och de hade hon troligtvis så vi fick lite medicin mot det. Nu gav vi henne det igår och jag hoppas att hon blir bättre det känns inte riktigt som att hon har piggnat till än. Kanske ska ringa vetrinären för att kolla för säkerhetsskull.. Tussie mår bättre i alla fall :) Och kattungarna flyger runt som om ingenting har hänt :D

Men nu ska ja ta och äta frukost och sen göra mig iordning för att åka in till stan :D

Hemma igen

Som sagt så var vi iväg förut och köpte transportburar till våra katter förut =) Sen åkte vi in till stan och skulle ha visning på min lägenhet. Var tänkt att det skulle ha vart några fler men nu i semester tider så är det ju ingen som kan samtidigt så jag får väl ha visningar lite hit och dit =) Men det är ju inte jätte ansträngande att visa den lilla lägenheten lixom =) Dom verkade faktiskt intresserade så vi får väl se om det är så att det kommer nått bud =) Kan ju alltid hoppas. Det var en äldre man som skulle ha den så det vart hans dotter och hans sambo som kom och kollade på den.

Sen skulle vi åka och hämta älsklingens kompis för att han skulle hämta sin bil på jobbet, då han har haft semester =) Det krånglade lite grann men det löste sig =) Sen åkte vi och handlade på maxi och nu har vi kommit hem och jag var tvungen och ta tag i disken och städningen när jag kom hem eftersom jag va så lat igår och orkade inte ta tag i det igår ;) Men nu har jag satt igång och laga mat. Är jätte hungrig så jag hoppas att det blir klart snart =) det blir fläskfile och potatis gratäng med hemagjord sås =) Hoppas att det blir lika gott som det låter =) haha

Nu ska jag sätta mig i soffan och gosa lite med älsklingen innan maten är klar :D


Underbar födelsedag =)

Dagen började med att jag fick åka in till Kil och handla lite för älsklingen bröder ville också komma på tårta och jag hade inte köpt så mycket. När jag kom hem så satte jag igång och gjorde västerbottenpaj. Mamma och pappa och Arvid kom först och hjälpte mig och göra tårta och sallad till maten =) Efter en liten stund så kom älsklingens bröder och även hans mamma =) Riktigt trevligt. Vi mumsade av paj och tårta. Jag blev jätte mätt så jag trodde att jag skulle rulla fram. När vi sen bara satt och åt så kom det och knackade på dörren och jag trodde att det var våran granne, hon är psykiskt sjuk, så jag sa till älsklingen o gå o öppna men jag var strax efter och ville ju självklart se vem det var:p Då var det mina älskade kompisar Carro och Marie som kom med blommor och present =) Dom hade parkerat nere vid stallet och smög upp för att jag inte skulle se att dom kom. Jag blev såååå glad :) Det var verkligen oväntat besök men jag har aldrig blivit överraskad så. Det var så kul att ni kom :)

                                                                 

När alla hade åkt sen så åkte jag och älsklingen in och gick ut och åt på 3 kök =) Hade aldrig varit där men har hört att det var bra.. När vi öppnade menyn så såg vi att det var inte så jätte mkt som jag kunde äta eftersom det var insjöfisk ganska mkt och sånt men till slut så hittade jag kalops och älsklingen åt färsk makrill. Det var riktigt gott båda rätterna =) Sen tänkte vi att vi skulle åka till jobbet och hyra film men för det första så hittade vi ingen för allt var typ uthyrt och jag visste att jag kommer nog ändå att somna som vanligt i soffan.

Vi åkte i alla fall hem och la oss i soffan och det dröjde inte länge förrän jag sov..Sen när vi väl gick och la oss i sängen så kunde jag inte sova och när jag väl somnade så drömde jag skit konstiga drömmar så jag har vaknat en gång i timmen och typ haft tårar i ögonen och det är det värsta jag vet. Men jag vill heller inte sova bort hela dagen så att jag gick upp vid 10 och är trött men jag får väl sova tidigare ikväll eller nått sånt =)

Nu ska jag äta frukost och sen måste vi iväg och köpa kattburar till katterna då vi ska ha in dom på sterilisering imorrn bittí. Men jag skriver säkert igen sen :)


RSS 2.0